Pilna servisa auto līzinga pakalpojuma pieprasījums pieaug

Pilna servisa auto nomas pakalpojuma sniedzēja SIXT Leasing (SIA Transporent) apgrozījums 2020. gadā pieaudzis par 1.06 miljoniem eiro jeb 6%, sasniedzot 17.77 milj. eiro - liecina uzņēmuma operatīvie finanšu dati. Ierobežojumi Covid-19 pandēmijas apkarošanai likuši uzņēmumiem pārorientēties uz piegādes servisa pakalpojumiem un individuālo mobilitāti, būtiski palielinot pieprasījumu pēc SIXT sniegtajiem pakalpojumiem. 2020. gadā uzņēmums īstermiņa un ilgtermiņa nomas klientu vajadzībām reģistrējis 633 jaunas automašīnas - 4% no visiem šajā gadā Latvijā reģistrētajiem jaunajiem auto (saskaņā ar Auto asociācijas sniegto informāciju, pērn tika reģistrētas 15 642 jaunas automašīnas).

Ekonomiskā situācija Latvijā un visā pasaulē tiešā veidā ietekmē uzņēmēju izvēles un pieņemtos lēmumus – mazais un vidējais bizness piesardzīgi raugās nākotnē un meklē veidus kā strādāt, taupot apgrozāmos līdzekļus. Automobiļu noma ir veids, kā uzņēmumi risina savas mobilitātes vajadzības, arī automašīnu finansēšanas un autoparka uzturēšanas jautājumus. Par labu auto nomas pakalpojumu izvēlei palīdz izšķirties iespēja samazināt riskus, ko rada mainīgās automašīnu ekspluatācijas izmaksas un auto atpirkuma vērtība lietošanas jeb līguma termiņa beigās. Lielie uzņēmumi koncentrējas uz savu pamatbiznesu, atbalsta pakalpojumus izvēloties saņemt ārpakalpojumā.

“SIXT pilna servisa auto nomas klienti ir Latvijas lielie, vidējie un mazie uzņēmumi, valsts un pašvaldību pārvaldes iestādes. Pie jebkurām izmaiņām tirgū vai nodokļu politikā redzam, kā mainās uzņēmēju lēmumi attiecībā uz auto izvēli un mobilitāti kopumā. Kamēr daļai uzņēmumu apgrozījums samazinās, citi rod iespēju savu apgrozījumu palielināt. Šobrīd īpaši svarīga ir mobilitātes pakalpojuma pieejamība. Mūsu uzdevums - palīdzēt nodrošināt ar automašīnām uzņēmumus, kas savu biznesu pielāgojuši bezkontakta piegādes pakalpojumu sniegšanai,” situāciju skaidro Arnis Jaudzems, SIXT vadītājs Baltijas valstīs.

Pilna servisa auto noma sniedz iespēju maksāt fiksētu ikmēneša nomas maksājumu, neveicot būtiskas sākotnējās investīcijas. Mainīgos apstākļos īpaši nozīmīga kļuvusi izmaksu pārskatāmība visā līguma darbības periodā – klienti novērtē iespēju mēneša maksājumā iekļaut visus ar auto saistītos pakalpojumus, tādējāti izvairoties no neparedzētām izmaksām automašīnas lietošanas laikā.  

Arī 2020.gadā SIXT klienti izvēlējās Latvijā iecienītāko auto ražotāju automašīnas – Volkswagen (24% no visiem iepirktajiem auto), Toyota (16%) un Peugeot (12%). Visbiežāk izvēlētie modeļi – Volkswagen Passat, Toyota Corolla, VW Golf. Pamatā klienti ir izvēlējušies kompaktklases un mazās apvidus automašīnas, kā arī komerctransportu.

Visbiežāk kients izvēlējies ierastās korporatīvā standarta krāsas automašīnas - pelēkas (39%), baltas (25%) un melnas (17%).

Pasaules tendences liecina par pakāpenisku pāreju no automašīnām, kas darbojas ar dīzeļdegvielu, uz benzīna, hibrīda un elektro motoriem aprīkotiem auto. 53% no SIXT iegādātajām automašīnām ir ar benzīna motoru (t.sk. hibrīdi), 45% ar dīzeļmotoru un 2% - elektromotoru. Pateicoties autoindustrijas attīstībai un tam, ka klienti arvien biežāk izvēlas hibrīdauto un elektromašīnas, SIXT ir izdevies samazināt flotes CO2 izmešu apjomu par 13% - no 135 g/km 2019. gadā  uz 118 g/km 2020. gadā (pēc NEDC standarta).

Arnis Jaudzems, SIXT vadītājs Baltijas valstīs: “Mobilitātes pakalpojumu sniedzēju galvenais uzdevums ir pakalpojumus ātri un kvalitatīvi pielāgot atbilstoši situācijai. Spēja adaptēt pakalpojumu, pielāgot to klientu mainīgajām prasībām nosaka uzņēmuma izdzīvošanas iespējas mūsdienu mainīgajos apstākļos. SIXT ir pielāgojis esošos pakalpojumus un radījis jaunus produktus – klientiem ir pieejama pilna servisa auto noma no 12 mēnešiem. Pakalpojumu izvēlas uzņēmumi, kas savas darbības nodrošināšanai vēlas izmantot jaunu auto ar iespēju pagarināt tā lietošanas termiņu vai līguma termiņa beigās nomainīt pret jaunu auto.”

SIXT Baltijā (SIA "Transporent" grupas uzņēmumi) ieņem vadošās tirgus pozīcijas pilna servisa auto līzinga un autoparku vadības pakalpojumu un īstermiņa nomas tirgū. Latvijā SIXT ir stabils tirgus līderis. Kaimiņvalstīs - Lietuvā un Igaunijā, uzņēmums turpina strauju izaugsmi īstermiņa un ilgtermiņa nomas segmentā, apkalpojot aizvien lielāku auto skaitu esošajiem klientiem un piesaistot jaunus klientus, veiksmīgi īstenojot pakalpojumu pārdošanu uzņēmumiem un  piedaloties publiskajos iepirkumos. 2020. gadā SIXT grupas konsolidētais apgrozījums Baltijā sasniedza 31 miljonus eiro, kas ir par 1,06 miljoniem jeb 3,7% vairāk nekā gadu iepriekš- liecina operatīvie finanšu dati. Pieaugums sasniegts neskatoties uz 2,3 miljonu eiro kritumu īstermiņa nomas segmentā, kas radies tūrisma ierobežojumu dēļ. SIXT Baltijā 2020. gadā apkalpoja vairāk kā 6300 transporta līdzekļus.

Kopš 2010. gada 21. jūnija koncerns ir SIXT Leasing, SIXT rent a car un SIXT limousine service franšīzes partneris Baltijas valstīs. SIA “Transporent” ir koncerna mātes sabiedrība, kam 100% pieder 4 meitas sabiedrības – SIA “Transporent auto noma” (Latvija), SIA “Transporent.com” (Latvija), OU “Transporent” (Igaunija) un UAB “Transporent” (Lietuva).

Par SIXT

SIXT ir vadošais mobilitātes pakalpojumu sniedzējs Eiropā, kas dibināts 1912.gadā Minhenē, Vācijā. Šobrīd SIXT ir pieejams vairāk kā 100 pasaules valstīs, 2000 apkalpošanas vietās. SIXT sniedz auto nomas, auto koplietošanas, kopbraukšanas, pilna servisa auto līzinga un autoparku vadības pakalpojumus, būdams tehnoloģisko inovāciju līderis šajās sfērās.

Par SIXT Baltijā

2010. gadā autoparku vadības uzņēmums Transporent kļuva par SIXT rent a car un SIXT leasing franšīzes partneri Baltijas valstīs. Uzņēmums sniedz auto nomas un pilna servisa auto līzinga pakalpojumus, apkalpo un konsultē Baltijas lielāko uzņēmumu autoparkus, kā arī uzņēmumus ar nelielu automašīnu skaitu, kopā apkalpojot 6300 automašīnas. Baltijā ir pieejami SIXT auto nomas biroji Rīgā, Liepājā, Tallinā, Tartu, Viļņā

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.02370191sec.