Katra otrā Baltijā pārdotā «Toyota» ir elektrisks hibdrībauto

2021. gada dati rāda, ka gandrīz katrs otrais Baltijā pārdotais Toyota automobilis ir pilnībā elektrisks hibrīda modelis, un teju puse no visiem Baltijas valstīs iegādātajiem hibrīdauto ir Toyota. Turklāt Toyota Yaris, kas atzīta par “Gada auto 2021”, šobrīd kļuvusi par pirktāko automobili Eiropā.

Kā liecina šī gada pirmo divu mēnešu dati, arvien vairāk Toyota īpašnieku kā savu jauno automašīnu izvēlas Toyota elektrisko hibrīda modeli – vairāk nekā puse (52%) Latvijā pārdoto Toyota automobiļu ir hibrīdi, savukārt Baltijā šis rādītājs starp vieglajiem automobiļiem ir 55% (izņemot komerctransportu*). No visiem Baltijā pārdotajiem hibrīdauto 46% ir Toyota markas automašīnas.

Toyota Baltic Mārketinga nodaļas ģenerāldirektors Mareks Maide stāsta, ka tādi jaunie modeļi kā Highlander un jaunākās paaudzes Yaris ir guvuši lielu atsaucību pircēju vidū, tādējādi apstiprinot faktu, ka piektā daļa Baltijā iegādāto auto ir Toyota. Līdzās Yaris un Highlander šogad vairāk pārdoto modeļu segmentam pievienojušies arī Corolla, C-HR un RAV4.

Arī jaunās hibrīdu versijas ir ieguvušas vēl nebijušu popularitāti – analizējot tikai privāto klientu datus, redzams, ka 57% pircēju šī gada divos mēnešos ir izvēlējušies hibrīdus, kas sastāda 43% no kopējā autoparka.

“Tituls “Gada auto 2021” jaunajam Yaris tika piešķirts tikai dažas dienas pēc tam, kad šis modelis pirmo reizi tika nosaukts par pirktāko automašīnu Eiropā. Tas ir neapstrīdams apliecinājums tam, ka pircēji Eiropā piekrīt “Gada auto” konkursa žūrijas vērtējumam,” norāda M. Maide. “Toyota Yaris veicis milzu lēcienu hibrīdsistēmu un efektivitātes uzlabošanā, pamatojoties uz gadu desmitiem ilgiem ieguldījumiem jaunās tehnoloģijās. Hibrīdauto tendence ir pārliecinoši atradusi savu vietu, jo arvien vairāk cilvēku dod priekšroku modeļiem ar efektīvu un videi draudzīgu piedziņu, piemēram, Toyota pilnībā elektriskajam hibrīdam.”

Šā mēneša sākumā Toyota Yaris ieguva Eiropas gada automašīnas titulu, ko piešķīra 59 auto nozares žurnālistu žūrija no visas Eiropas. Ceturtās paaudzes Yaris saņēma balvu 21 gadu pēc tam, kad 2000. gadā pirmoreiz Toyota vēsturē “Gada auto” titulu ieguva inovatīvais pirmās paaudzes modelis. Žūrija augstu novērtēja Yaris hibrīdpiedziņas tehnoloģiju, izceļot tās vienmērīgo un līgano gaitu, zemo iznešu līmeni un pieejamo cenu. Automašīnas unikālās īpašības ir iemesls, kāpēc vairāk nekā 80% Yaris pircēju Eiropā izvēlas automobili ar hibrīddzinēju.

2021. gada sākumā Baltijas tirgū ienāca vēl viens ievērības cienīgs jaunais modelis – Toyota Highlander. Ilgi gaidītais septiņvietīgais premium klases auto ir lielākais un jaudīgākais Toyota SUV hibrīdauto. Modelis ir aprīkots ar ceturtās paaudzes hibrīdsistēmu, inteliģentu pilnpiedziņas sistēmu un divu tonnu vilkšanas jaudu.

Toyota modeļu klāstā patlaban ir desmit pilnībā elektriski hibrīdauto, kas ir visplašākais piedāvājums nozarē. Līdzās efektīvam un videi draudzīgam hibrīdpiedziņas auto klāstam klientiem ir iespēja izvēlēties dažādus hibrīdus, piemēram, Corolla sēriju un C-HR. Tās piedāvā 1,8 vai 2,0 hibrīdus atkarībā no tā, vai priekšroka tiek dota ekonomiskākai vai jaudīgākai hibrīda piedziņai.

Toyota pilnībā elektrisko hibrīdauto klāstā ietilpst Yaris, Corolla (hečbeks, sedans, Touring Sports), C-HR, RAV4, Camry, Highlander, Prius, Prius Plug-in.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08271289sec.