Audi paplašina pieprasīto Q modeļu saimi – jaunais Q5 Sportback pieejams arī Latvijā

Audi Q ģimenes modeļi vienmēr ir bijuši pieprasīti un šobrīd popularitātes pieaugumu piedzīvo modeļi ar Sportback virsbūvi. Augstās atsaucības un intereses dēļ zīmols paplašinājis Q saimi, piedāvājot zīmola trešo apvidus automobili ar kupejas stila virsbūvi (CUV) – Audi Q5 Sportback – tā izceļ automobiļa sportisko dabu, neatstājot vienaldzīgu nevienu patiesi eleganta un sportiska dizaina cienītāju.

Papildu iespaidīgajai ārienei Q5 Sportback raksturo arī jaunākās tehnoloģiskās inovācijas, quattro pilnpiedziņa standarta aprīkojumā un jauda, kas ikdienas braukšanu padara īpaši baudāmu un vēl pārliecinošāku. Jauno Q5 Sportback iespējams tuvāk iepazīt Audi dīleru centros Moller Auto Rīga un Moller Auto Lidosta.

“Ar katru gadu novērojam arvien lielāku pieprasījumu pēc mūsu Q saimes modeļiem. Tieši Q modeļi – Q5 un Q7 – jau ilgstoši ir pirktāko modeļu augšgalā. Interesanti, ka nu jau aptuveni puse Latvijā un Lietuvā iegādāto kompakto Q3 izvēlēti tieši ar Sportback virsbūvi. Tāpēc esmu pārliecināts, ka līdzīga vai pat lielāka interese sagaidāma arī par Audi ilggadējā bestsellera Q5 modeļa Sportback versiju, kas apvieno SUV praktiskās priekšrocības ar kupejas stila virsbūves dinamiku un sportisko eleganci,” stāsta Ilgvars Ļubka, Audi zīmola vadītājs Latvijā un Lietuvā.

Pilnīgi jauna virsbūve

Audi Q5 Sportback viennozīmīgi pievērš sev uzmanību, izstarojot jaudu, kas raksturīga Audi Q modeļiem. Lielas gaisa ieplūdes atveres aptver astoņstūru Singleframe radiatora resti. Nepārtrauktā un eleganti plūstošā sānu līnija izceļ riteņus un vienlaikus arī quattro visu riteņu piedziņu, savukārt durvju sānu apdare – CUV (crossover utility vehicle) būtību, stabilitāti un robustumu. Jumta daļa ir pagarināta, trešajam sānu logam iegūstot izteiktu sašaurinājumu uz aizmuguri. Ieslīpais aizmugurējais logs un augsti uzstādītais aizmugurējais bampers rada ļoti dinamisku un jaudīgu izskatu.

Vēl drošāk – aizmugurējie lukturi ar digitālu OLED tehnoloģiju

Kā vienu no aprīkojuma veidiem Audi piedāvā aprīkojumu ar aizmugurējiem lukturiem, kurus papildina inovatīva digitāla OLED tehnoloģija. Pasūtot automobili, klienti var izvēlēties starp 3 aizmugurējo lukturu apgaismes veidiem, katram no tiem ir savs īpašs dizains brīdī, kad auto tiek atslēgts un aizslēgts. Pārslēdzot Audi Drive Select režīmu uz Dynamic, lukturi rada sportiska izskata apgaismojumu. Ja stāvošam Q5 no aizmugures pietuvojas kāds automobilis mazāk nekā 2 metru attālumā, visi OLED segmenti izgaismojas kā brīdinājums par tuvošanos. Papildus tam klienti var izvēlēties savu Q5 kādā no 12 krāsu variācijām un dažādām apdarēm, tostarp melna dizaina paku un kontrastējošu krāsu apdares.

Q5 Sportback ir 4,69 metrus garš, tādējādi tas ir par 7 milimetriem garāks par Q5. Bagāžas nodalījuma ietilpība ir 510 litri. Noliecot aizmugurējos sēdekļus, ietilpība palielinās līdz pat 1480 litriem.

Lielāks klīrenss bezceļiem – adaptīvā pneimatiskā balstiekārta

Standarta aprīkojuma sporta balstiekārta piedāvā stingrāku amortizāciju labākai ceļa izjušanai salīdzinājumā ar Q5 tērauda atsperu balstiekārtu. Audi piedāvā arī balstiekārtu ar amortizatoru regulēšanu vai daudzpusīgo un īpaši komfortablo adaptīvo pneimatisko balstiekārtu. Tās diapazons ir kopumā 60 mm. Tādējādi klīrensu iespējams paaugstināt pat par 45 mm, ja nepieciešams braukt pa nelīdzeniem ceļiem. Lai uzlabotu efektivitāti, pie ātras braukšanas virsbūve automātiski tiek pazemināta par 15 mm.

Digitāla un intuitīva - vadāmība un savienojamība

Vadības sistēmai, ekrāniem un informācijas un izklaides sistēmai Q5 Sportback izmanto to pašu jauno tehnoloģiju, ko atjaunotais Q5 – trešās paaudzes modulāro informācijas un izklaides platformu (MIB 3). Bagātīgākajā aprīkojumā tiek piedāvāts Audi Virtual Cockpit Plus –12,3 collu displejs un Head-up displejs.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56804299sec.