«Peugeot 9X8» izcīna gada skaistākā hiperauto balvu

Peugeot 9X8 ir ieguvis galveno balvu 37. starptautiskajā automobiļu festivālā “Festival Automobile International” kā gada skaistākais hiperauto. Iespaidīgais, unikālais hiperauto, kas pasaulei tika prezentēts 2021. gada jūlijā, iekaroja ne tikai festivāla žūrijas, bet arī auto dizaina entuziastu simpātijas.

Ar “Grand Prix du Festival Automobile International” balvu katru gadu tiek godināti skaistākie sasniegumi automobiļu jomā. Balvas saņēmēju palīdz noteikt arhitekts Žans Mišels Vilmots, kurš vada automobiļu, modes, kultūras un dizaina pasaules, kā arī mediju ekspertu žūriju.

Zīmola seja

Jaunākās paaudzes sacīkšu auto Peugeot 9X8 debitēs FIA Pasaules izturības čempionātā (WEC) 2022. gadā. Auto ietver visus Peugeot zīmolam raksturīgos estētiskos kodus: stabilu stāju, plūstošas līnijas, ko spēcina sportiskums, gludus un strukturētus sānus, kā arī aizmugurējos lukturus 3D nagu formas izskatā, kas veido neatkārtojamu gaismas parakstu.

Būdams slaids un elegants, Peugeot 9X8 atraisa emocijas un iemieso ātrumu. Šis hiperauto pats par sevi ir ikonisks objekts, estētiska un tehniska revolūcija, absolūts dizaina piedzīvojums.

Peugeot 9X8 interjers, kas ir Peugeot dizaina pratības apliecinājums, ietver zīmola specifisko i-Cockpit® koncepciju. Tāpat kā sērijveida transportlīdzekļos, arī šajā sacīkšu auto vienlīdz liela uzmanība pievērsta gan automašīnas iekšpuses, gan ārpuses dizainam. Peugeot 9X8 kabīne ir veidota, domājot par iespējami ergonomisku un vadītājam intuitīvi lietojamu vidi.

“Ļoti lepojos ar šī apbalvojuma saņemšanu, jo tā ir atzinība Peugeot Design un Peugeot Sport komandu kopdarbam šajā projektā,” saka Matiass Hosans, Peugeot dizaina direktors. “Sadarbība ar Peugeot Sport komandu bija izcila kā tehniskajā, tā arī cilvēciskajā līmenī.”

Peugeot 9X8 radās vienlaicīgi ar jauno Hypercar klases (LMH) noteikumu DNS, ko konceptuāli vēlējās Lemānas 24 stundu sacensību organizators “Automobile Club de l’Ouest” un Starptautiskā Automobiļu federācija. Šī automašīna būs pagrieziena punkts izturības sacīkšu vēsturē.

Līdz šim Peugeot jau ir izcīnījis trīs uzvaras Lemānas sacensībās ar divu dažādu paaudžu automašīnām: 1992. un 1993. gadā ar Peugeot 905, un 2009. gadā ar Peugeot 908.

Peugeot 9X8 pilnpiedziņas hibrīdsistēmai ir zināma līdzība ar vairākiem Peugeot sērijveidā ražotiem modeļiem, piemēram, Peugeot 3008 un Peugeot 508. Sistēma apvieno 2,6 litru V6 turbodzinēju ar 500 kW (680 ZS) jaudu, kas uzstādīts aizmugurē, un 200 kW (270 ZS) elektromotoru / ģeneratoru priekšā.

Skaistuma svētki

Kopš 1986. gada notiekošais “Festival Automobile International” jau kļuvis par kulta pasākumu, kurā kompetenta komisija katru gadu izvēlas skaistākos auto dažādās kategorijās. Skaistākā masveidā ražotā sērijveida modeļa laurus šogad plūca cits Peugeot mātes kompānijas Stellantis Group pārstāvis, otrās paaudzes DS 4.

Pasākumā tiek prezentēti arī spilgtākie konceptuālie modeļi, kas radīti, lai aizrautu pircēju sirdis ar izteiksmīgu dizainu un satriecošām tehnoloģijām. Žūrijas pārstāvji atsevišķos gados arī paplašina nomināciju skaitu un vērtē daudzas citas parādības, kas saistītas ar auto pasauli un tās unikālo estētiku.

Balvas cita starpā ir pasniegtas arī skaistākajām automašīnu reklāmām vai to iespaidīgākajām prezentācijām, kā arī grāmatu un filmu par automašīnām autoriem, fotogrāfiem, skaistāko motoru sporta objektu veidotājiem un radošākajiem ražotājiem šajā tirgū.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


1st-studio.com
,


Park Hotel Latgola semināru telpas
,


Europcar
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15787005sec.