Labi laiki auto pircējiem: luksusa tehnoloģijas nu arī parastos modeļos

Auto apskatnieki vienmēr mudina cilvēkus vispirms izmēģināt automašīnu un tikai tad lemt, vai pirkt, un, ja jā, tad ar kādu aprīkojumu. Vienīgi testa brauciens reālos apstākļos ļaus saprast, vai spēkrats ir jums īstais.

Atšķirībā no interneta video īsts brauciens nereti atklāj kaut ko jaunu un negaidītu. Īpaši spēcīgs šis efekts ir tad, ja izmēģina tāda ražotāja auto, kura progress ir ievērojami apsteidzis prātā nostabilizējušos uzņēmuma tēlu. Ļoti lielā mērā tas attiecas uz populāro kompakto krosoveru segmentu, kur konkurence pēdējos gados ir sevišķi spēcīga un ražotāji visādi cenšas cits citu pārspēt ar modernām tehnoloģijām. To pārstāv, piemēram, Hyundai Tucson, Peugeot 3008, Volkswagen Tiguan un Kia Sportage. Progress šajā jomā ir tik straujš, ka nu jau dažu zīmolu ikdienišķie modeļi pārspēj to, ko piedāvā ekskluzīvie zīmoli. Tas ļoti patīkami pārsteigs braucējus, kuri šāda zīmola auto izmēģina pirmo reizi.

Apbrīnojama drošības sistēmu pārpilnība

Labs šādas tendences piemērs ir jaunais Hyundai Tucson, kas ieņēma ceturto vietu šī gada konkursā Lietuvas Gada auto. Modernā dizaina pilsētas SUV apsteidza vien uzvarētāja Mercedes-Benz C-klase un divi elektroauto – Škoda Enyaq iV un Hyundai Ioniq 5.

Ilggadējais konkursa žūrijas loceklis, biznesa laikraksta Verslo Žinios loģistikas un transporta korespondents Lins Butkus uzskata, ka tik augstu Tucson novērtējumu, neapšaubāmi, noteikušas tajā iebūvētās modernās tehnoloģijas.

Vislielāko iespaidu uz Linu atstājusi sistēma, kas digitālajā instrumentu panelī reāllaikā rāda aklās zonas. Šī sistēma aktivizējas, ieslēdzot pagrieziena rādītāju: autovadītājs acu līmenī redz visu, kas atrodas tajā pusē, uz kuru viņš gatavojas nogriezties. Sistēma ir aktīva, gan šķērsojot krustojumus, gan mainot joslas. Informāciju pārraida zem spoguļiem izvietotā kamera, un video parādās vai nu tahometra, vai spidometra vietā. Tas ir unikāls risinājums, kas padara Tucson unikālu visā segmentā. Piemēram, Volkswagen Tiguan joprojām ir tradicionālā aklo zonu sistēma ar oranžiem indikatoriem sānskata spoguļos.

Šis korejiešu apvidus auto izceļas ar milzīgu vadītāja asistentu un drošības tehnoloģiju klāstu. “Automašīna nepārspīlējot ir piebāzta ar jaunākajiem tehniskajiem risinājumiem. Īpaši pamanāmi tas kļūst, ja Tucson salīdzina ar konkurentiem. Sevišķi izceļas visaptverošā aktīvās drošības sistēmu pakotne, kas, no pircēja skatupunkta, ir milzīgs bonuss,” saka Lins.

Hyundai īpašu uzmanību pievērš aktīvās drošības sistēmām. Piemēram, pat bāzes modelis ir aprīkots ar avārijas bremzēšanu, kam ir gājēju un velosipēdistu atpazīšana, kā arī ar joslas asistentu, kas atpazīst ne vien ceļa centrālo līniju, bet arī brauktuves malas marķējumu. Papildu tam ir arī inteliģentais ātruma ierobežotājs un vadītāja modrības uzraugs. Atšķirībā no vairākuma citu modeļu Tucson joslas un inteliģento ātruma asistentu var izmantot gan kopā, gan atsevišķi.

Noderīgi tālvadības triki

Dienvidkorejas zīmola SUV ir arī vienīgais modelis savā segmentā, kuram ir tālvadība šī vārda vistiešākajā nozīmē. Šī tehnoloģija nav pieejama pat prestižajos Audi Q5 un BMW X3. Tā gan darbojas ne īpaši lielā attālumā, taču tas ir fakts – vadītājs var stāvēt blakus mašīnai un manevrus kontrolēt ar viedatslēgu.

Lins Butkus uzskata, ka šis risinājums ir ārkārtīgi ērts auto novietošanai šaurā stāvvietā. “Neviens nevēlas sabuktēt blakus esošo mašīnu, atverot durvis, un šī tehnoloģija ļauj no tā izvairīties. Tas darbojas ļoti vienkārši – pieejiet tuvāk auto un izvadiet to no šaurās bezizejas. Teorētiski varbūt jūs spētu izbraukt arī pats, bet šādi nekur nav jāmēģina iespraukties, un kopumā ir drošāk,” spriež žurnālists.

Tāpat Hyundai iesaka izmantot jauno Bluelink lietotni, kas ļauj attālināti aizslēgt un atslēgt durvis, noteikt auto atrašanās vietu un nokļūt pie tā pa īsāko ceļu, kā arī saņemt visu būtisko informāciju un brīdinājuma paziņojumus. Lietotnei ir vēl daudzas citas noderīgas funkcijas, taču, iespējams, svarīgākā ir iespēja attālināti uzsildīt un atdzesēt salonu vēl pirms brauciena.

Intensīvi lietots telefons nepārkarsīs

Mašīnās, kā zināms, ir iespējama bezvadu uzlāde, un tās jauda tikai pieaug, taču tieši šīs jaudas dēļ ierīces ar lielu bateriju stipri uzkarst. Ar šo problēmu Lins Butkus ir saskāries pat Audi un Porsche modeļu izmēģinājumos. Tucson šī problēma ir novērsta, blakus 15 vatu bezvadu lādētājam uzstādot ventilāciju.

“Arī bezvadu uzlādes aprīkojumam jābūt pareizi salāgotam. Piemēram, Volkswagen mašīnās, ja viedtālrunis sāk uzkarst, uzlāde palēninās. Ventilācija novērš šo problēmu,” skaidro žurnālists. Tāpat viņš piebilst, ka ventilēšana ir efektīva arī tāpēc, ka, izmantojot Android Auto vai Apple CarPlay, viedtālruņa baterija strādā īpaši intensīvi. Tas palielina enerģijas patēriņu, un automātiski paaugstinās tās temperatūra.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14102507sec.