Jaunie «Range Rover» piegādāti pirmajiem klientiem Latvijā

Kopš pasaules pirmizrādes Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā ir pagājis tikai pusgads, bet Latvijas ielās jau izbrauc pirmie jaunās paaudzes Range Rover luksusa automobiļi. Baltijas pircēji, kas bija pasūtījuši auto sev tīkamā komplektācijā, nu var izbaudīt visas supermodernā SUV First Edition iespējas.

“Šis ir tehniski modernākais Land Rover modelis, kāds jebkad radīts, un daudzi luksusa cienītāji – gan esošie klienti, gan potenciālie pircēji – to ir ļoti gaidījuši. Interese par šo modeli pieaug visā Baltijā, un pasūtījumu apjoms pārsniedzis cerēto vismaz divkārtīgi. Līdzīga tendence vērojama arī citur,” stāsta Juste Jaruše, Jaguar Land Rover grupas biznesa vadītāja Baltijā, piebilstot, ka Latvijā vien jauno luksusa SUV iegādājušies 57 pircēji.

Izvēlas augstāko aprīkojuma līmeni

Vairāk nekā divas trešdaļas jeb 72 procenti klientu Baltijā ir izvēlējušies bagātīgāko komplektāciju Autobiography. Savukārt dažus piektās paaudzes Range Rover, kas šogad sasniegs mūsu reģionu, lepni rotās SV emblēma. Tā norāda, ka pircējs auto aprīkojis pēc individuālām vēlmēm, respektīvi – ka konkrētais auto ir ekskluzīvs Range Rover modelis. Šie auto ir izstrādāti Special Vehicle Operations (SVO) nodaļā, un tajos izmantotas daudzas rokām darinātas detaļas. SVO inženieri izstrādā izcilas greznības, veiktspējas un komforta auto. Kā saka Juste Jaruše, britu kompānijas jaunajam flagmanim piemīt visas šīs īpašības. Range Rover ražošanā ir jau piecas desmitgades, un šajā laikā tas ir iekarojis stabilu vietu luksusa pasaulē, savukārt nodrošinājusi to ir īpašā automobiļu izsmalcinātība, elegance un modernās tehnoloģijas.

Tehnoloģiju progress ir viena no jaunā modeļa spilgtākajām iezīmēm. Uzņēmuma modernā ražotne leģendārajā rūpnīcā Solihulā Anglijā auto izgatavo pēc Land Rover jaunās elastīgās, modulārās un gareniskās arhitektūras. Tā ļauj izmantot visas piedziņas sistēmas – no iekšdedzes un hibrīda dzinējiem līdz pat pilnībā elektriskiem modeļiem (debija 2024. gadā), kā arī ietver līdz šim labākās vadības sistēmas.

Land Rover inovatīvā balstiekārtas vadība kontrolē apbrīnojami daudzās šasijas tehnoloģijas, tāpēc vadītājs var neuztraukties par sliktu ceļu un baudīt visaugstāko drošības līmeni. Visu riteņu stūrēšanas sistēma gādā par lielāku stabilitāti, gan braucot lielā ātrumā, gan lēni manevrējot šaurās vietās, bet modernā elektroniski vadāmā pneimatiskā balstiekārta, kas saņem un analizē datus no eHorizon navigācijas, brīdina par apstākļiem uz ceļa.

Jaunās paaudzes tehnoloģijas

Ievērojams tehnoloģiskais progress ir jūtams arī salonā, pat pirms auto sācis braukt. Godalgotā PiVi Pro informācijas un izklaides sistēma jaunajā Range Rover ir aprīkota ar līdz šim lielāko izliekto 13,1 collas skārienekrānu. Divas eSIM kartes, kas integrētas modernajā sistēmā, ļauj atjaunināt programmatūru daudz ātrāk, nesamazinot citām lietotnēm pieejamo datu pārraides ātrumu.

Ražotājs šajā modelī iestrādājis trešās paaudzes aktīvo trokšņu slāpēšanas sistēmu, kas nodrošina izcilu akustisko komfortu. Tās efektivitāti nosaka plašs risinājumu klāsts: gan īpaši stingra virsbūve un augstas kvalitātes trokšņus izolējošie materiāli, gan mikrofoni un skaļruņi galvas balstos, kas slāpē frekvences pretējā fāzē – līdzīgi darbojas augstas klases audio austiņas ar trokšņu slāpēšanas funkciju.

Jaunajā Range Rover ir izmantotas modernas apgaismojuma tehnoloģijas. Jaudīgie digitālie LED lukturi izgaismo ceļu līdz pat 500 metru attālumā. Adaptīvā lukturu sistēma ietver dinamisko gaismas kūļa projekciju, kas palīdz optimizēt staru, veidot to un precīzi pielāgot braukšanas apstākļiem – ātrumam, videi un satiksmei.

Šo Range Rover var vadīt arī no ārpuses. Pēc tālvadības stāvvietas asistenta aktivizēšanas PiVi Pro sistēmā atliek vien norādīt, kurā no pieejamām stāvvietām nepieciešams iebraukt. Auto pats nosaka, ka vieta ir tik šaura, ka tajā var iebraukt tikai ar tālvadības asistenta palīdzību: šādā gadījumā vadītājs vienkārši izkāpj no mašīnas un pabeidz manevru, izmantojot lietotni.

Par luksusa apvidus auto drošību rūpējas arī ultra-platjoslas raidītāji – tie pasargā no atslēgas signāla kopēšanas iekārtām, ko izmanto zagļi. Jaguar Land Rover ir viens no pirmajiem ražotājiem, kurš ieviesis šo inovatīvo aizsardzību, kas atbilst pasaulē augstākajiem drošības standartiem.

Ilgtspēja – ne tikai dzinēja zonā

Modernā platforma ļauj uzstādīt dažādus dzinējus, un 70 no pirmajiem 170 jaunajiem Range Rover modeļiem Baltijā ieradīsies ar V8 benzīna motoru. Uz mūsu reģiona ceļiem drīzumā redzēsim arī pirmo uzlādējamo hibrīdu, kas tīrā elektriskajā režīmā var nobraukt līdz 100 km (saskaņā ar WLTP). Tas nozīmē, ka CO2 emisija ir mazāka par 30 g/km.

Piedevām, ražojot automobiļus, ilgtspēja neaprobežojas tikai ar vidi saudzējošiem dzinējiem. Izmantojot novatoriskus materiālus un procesus, ir samazināta arī Range Rover ražošanas ietekme uz vidi. Tas izpaužas, piemēram, jaunajā Kvadrat vilnas maisījuma audumā, kuru ražotājs piedāvā kā alternatīvu salona ādas apdarei. Šis audums tiek kombinēts ar Ultrafabrics materiālu, kas pēc taustes atgādina ādu, taču ir par 30 procentiem vieglāks, un tā ražošanā izdalās par 75 procentiem mazāk CO2.

Jauno auto jau var izmēģināt pie Jaguar Land Rover dīlera Rīgā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43187904sec.