Latvijā ražotais skrejritenis Mosphera jau pārdots 8 pasaules valstīs (video)

Latvijā izstrādātais un industriālām vajadzībām pielāgotais elektriskais skrejritenis Mosphera ir uzsācis pilnvērtīgu ražošanas ciklu Liepājā un pēdējā pusgada laikā piegādāts astoņās valstīs trīs dažādos kontinentos. Tagad latviešu jaunuzņēmums ir gatavs spert nākamo soli un palielināt ražošanas jaudu, lai sekmīgi turpinātu unikālā skrejriteņa eksportu.

2020. gada izskaņā tika uzsākta paaugstinātas caurejamības skrejriteņa Mosphera projektēšana un prototipēšana. Izstrādes fāze aizņēma pusotru gadu, kuras laikā tika uzbūvēti un testēti vairāki prototipi, sadarbojoties Latvijas un Francijas speciālistiem un scooter segmenta viedokļa līderiem. 2022. gada janvārī tika uzsākta Mosphera sērijveida ražošana. Unikālie elektriskie skrejriteņi nonākuši jau pie klientiem Čehijā, Francijā, Izraēlā, Polijā, Somijā, Slovākijā un Šveicē, šomēnes pirmie skūteri ir ceļā arī uz ASV. Latvijas tirgus ražotājam nav prioritāte, bet arī šeit pircēji atraduši savu Mosphera. Par uzņēmuma skrejriteņiem izrāda interesi arī militārā industrija, kas redz to kā izcilu pārvietošanās līdzekli militārās bāzēs, robežu kontrolēs un citās iekšējās mobilitātēs. Mosphera skūteri kā lielisku palīgu savā ikdienā novērtē arī mežsaimniecības, lauksaimnieki, lidostas un pat filmu industrija.

Latvijā ražotais skrejritenis ir īpašs ar unikālu dizainu un to, kas tas paredzēts ne vien gludam asfalta segumam, bet gan arī dažādiem bezceļa apstākļiem. Tas iespējams, jo priekšējo balstiekārtu veido “UpSide Down” dakša, savukārt aizmugurē izmantota “linkage” tehnoloģija. Jaudīgākā Mosphera 72V versija spēj attīstīt 10’000W jaudu un 100 km/h lielu maksimālo ātrumu. Atkarībā no izvēlētās akumulatora komplektācijas ar vienu uzlādi iespējams veikt līdz pat 300 km lielu distanci, kas šajā segmentā ir nebijis rādītājs. Ražotājs lepojas, ka ne vien pats skrejritenis, bet arī 90% komponenšu tiek ražotas tepat Latvijā, tādējādi vien 10% ražošanā nepieciešamo detaļu tiek importētas no ārvalstīm.
“Pirmais ražošanas cikls Eiropas valstīm tūdaļ būs noslēdzies, nākamo ražošanas ciklu atverot ASV un Kanādas tirgum. Uzņēmums šobrīd ir izpildījis visus “start-up” priekšnoteikumus - no idejas un prototipa esam nonākuši jau līdz ražošanai, pārdošanai un piegādēm 8 dažādās pasaules valstīs. Pēc veiksmīgas produkta palaišanas tirgū mūsu galvenā prioritāte tagad ir investīciju piesaiste, lai celtu ražošanas jaudu,” atklāj Mosphera idejas autors un uzņēmuma partneris Klāvs Ašmanis.

Iespaidīgais skrejritenis pieejams, sākot no 8250 eiro, kas, ņemot vērā tā veiktspēju un šī segmenta piedāvājumu tirgū, ir konkurētspējīga cena. Jāatzīmē, ka viens no populārākajiem Youtube kanāliem Francijā – KRAMTOO – savā video apskatā Mosphera novērtē kā vienu no iespaidīgākajiem un labākajiem skūteriem pasaulē. Plašāka informācija par īpašo elektrisko skrejriteni atrodama www.mosphera.com, kur to uzreiz iespējams arī pasūtīt.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18209696sec.