Kā uzzināt, vai auto ir izmantots kā taksometrs? Priekšā pateiks konkrēti zīmoli un krāsas

Auto pārdošanas sludinājumi ir pārpildīti ar automašīnām, kas savulaik ir izmantotas kā taksometri. Pircēji parasti no tādām izvairās, baidoties par paaugstinātu nolietojumu biežas braukšanas un bremzēšanas dēļ. Taču vai tiešām izbijuša taksometra pirkums ir peļams? Un kā noteikt, vai auto iepriekš ir pildījis taksometra funkciju?

Automašīnu vēstures izpētes uzņēmums “carVertical” dalās ar virkni auto modeļu, kurus visbiežāk izvēlas taksometru uzņēmumi, un kā noteikt, vai lietotu auto placī ir ieripojis taksometrs.

Kāpēc labāk nepirkt izbijušu taksometru?

Taksometriem visbiežāk odometrā nolasāmi vairāki tūkstoši nobrauktu kilometru. Attiecīgi dažādas vitāli svarīgas detaļas var būt nodilušas. Pat ja auto ir uzturēts labā tehniskā kārtībā, augsts nobraukums ir pamats uztraukumam, kad plānojat iegādāties lietotu automašīnu.

“Vai pircējiem vajadzētu izvairīties no izbijušu taksometru pirkšanas? Kopumā lēmums par šo faktu ir jāpieņem pircējam. Savukārt auto cenai ir jāataino tā patiesais tehniskais stāvoklis, kas ir atkarīgs no tā izmantošanas. Bijušie taksometri var kļūt par “mūžīgajiem projektiem”, jo bieži vien tie ir sliktā tehniskā stāvoklī,” atklāj Mats Buzelis (Matas Buzelis), autobūves eksperts un “carVertical” komunikācijas vadītājs.

Visbiežāk taksometri tiek izmantoti pilsētā. Attiecīgi lielāka noslodze gulstas uz motoru, bremzēm un transmisiju. Automašīna ar līdzīgu nobraukumu, kas pārsvarā izmantota uz šosejas, būs daudz labākā tehniskajā stāvoklī.

Visai bēdīgā stāvoklī var būt arī taksometra salons – it īpaši aizmugurējie sēdekļi. Lai arī vairums cilvēku cenšas saudzēt savus auto, taksometru pasažieri bieži iekāpj ar sniegainiem zābakiem vai slapjām jakām, kas ilgtermiņā bojā auto salonu.

Taksometru autoparkos pārsvarā atrodami uzticami automobiļi, ar kuriem iespējams nobraukt daudzus jo daudzus kilometrus. Taču tieši šī iemesla dēļ lietotu auto tirgū ieteicams izvēlēties no izbijušiem taksometriem.

Kā noteikt, ka auto ir izmantots kā taksometrs?

Automašīnas vēstures pārbaude ir labs veids, kā uzzināt, vai spēkrats iepriekš ir izmantots taksometru vajadzībām. Citādāk to uzzināt ir visai pagrūti, jo negodīgi pārdevēji bieži slēpj neglaimojošu informāciju par auto. Taksometriem var būt augstāks nobraukums, kā dēļ tie būs sliktākā tehniskajā stāvoklī un mazāk vērtīgi. Taču jāņem vērā, ka šādiem auto var būt attīts nobraukums.

Mercedes-Benz (29 % no visiem taksometriem, kas pārbaudīti “carVertical” platformā), Volkswagen (14,4 %), Škoda (12,3 %), Volvo (10,9 %) un BMW (5,8 %) ir populārākie taksometru auto zīmoli, kas tiek pārdoti lietotu auto tirgū. Ņemot vērā, ka pircēji šo ražotāju automašīnas tur lielā vērtē, krāpnieki mēdz izmantot pieprasījumu, lai iegūtu papildu peļņu.

Visbiežāk kā taksometri tiek izmantoti vācu auto. Mercedes-Benz E-klase ir saraksta augšgalā (17,9 %), tālāk seko Škoda Superb (7,7 %) Volkswagen Passat (6,1 %), BMW 5. sērija (5 %) un Volvo V70 (4,7 %).

Automašīnas krāsa lielā mērā var kalpot par tās pagātnes vēstnesi. Daudzās pilsētās taksometri ir vienā krāsā, lai uz ielas būtu pamanāmāki. Daži modeļi, piemēram, E-klase, ir ražoti specifiski taksometru vajadzībām un pat ir nokrāsoti īpašā krāsā.

Pērkot lietotu automašīnu, ir nozīmīgi izpētīt tās virsbūvi, uz kuras var būt redzamas arī uzlīmju pēdas. Dekoratīvas uzlīmes pasargā palielu automašīnas daļu no saules gaismas. Un tādēļ šīs zonas var būt nedaudz citādākā tonī ar acīmredzamām uzlīmju aprisēm, norādot uz auto iespējo pagātni taksometra lomā.

Populārākās taksometru markas:

1) Mercedes Benz - 28,99%

2) Volkswagen - 14,41%

3) Škoda - 12,32%

4) Volvo - 10,87%

5) BMW - 5,81%

Populārākie taksometru modeļi:

1) Mercedes-Benz E-Class - 17,9%

2) Škoda Superb - 7,7%

3) Volkswagen Passat - 6,1%

4) BMW 5-series - 5%

5) Volvo V70 - 4,7%

6) Škoda Octavia - 4,1%

7) Mercedes-Benz V-Class - 3,5%

8) Mercedes-Benz C-Class - 2,8%

9) Audi A6 - 2,1%

10) Volvo V90 - 2,1%

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91959119sec.