Biķerniekos jāredz NEZ PRO drifta čempionāts

Jau šo sestdien, 2012. gada 8. septembrī, Rīgā risināsies NEZ PRO drifta čempionāts, kurā dalību ņems vairāk nekā 60 braucēji no septiņām valstīm. Tomēr dūmi Biķernieku trasē pamatīgi kūpēs jau piektdien, jo sacensību organizatori sadarbībā ar Biķernieku komplekso sporta bāzi pulksten 17:00 nolēmuši mēģināt uzstādīt jaunu Pasaules Ginesa rekordu – visvairāk automašīnu, kas vienlaicīgi vienā norises vietā griežas pa 360 grādiem.

Sadzīves valodā šo griešanos pa apli sauc par saulīšu zīmēšanu, un tieši ar šādu saulīšu zīmēšanu praktiski visi PRO drifta pilotu uzsākuši savas drifta gaitas. Pēdējais rekords ar 76 automobiļiem uzstādīts Nirburgringas trasē Vācijā, tādēļ, lai Latvija uzstādītu šo rekordu, vismaz 77 spēkratiem jāspēj vismaz desmit sekundes vienlaicīgi griezties pa 360 grādiem uz apli.

Šobrīd dalībnieku skaits NEZ drifta čempionātā ir sasniedzis  64 braucējus, bet nav izslēgts, ka tiem īsi pirms sacensībām nepievienosies vēl pāris piloti. Varam pačukstēt, ka viena no pagājušā gada Latvijas skatītājiem iemīļotā drifta auto iziešana uz starta nu ir tikai darba un stundu jautājums, jo Igaunis Henri Puhmas cer dabūt pie dzīvības savu Audi Coupe.

Uz šīm sacensībām pamatīgi sasparojušies ne vien ārzemju viesi, bet arī pašmāju drifteri – NEZ PRO drifta čempionātam pieteikušies 18 latviešu braucēji. Viņiem gan nāksies pamatīgi cīnīties ar spēcīgajiem somu, zviedru un norvēģu pilotiem, kuri šoreiz solās būt vairāk nekā 30. Tam visam pa vidu vēl būs redzami arī labākie Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas braucēji.

Sacensību uzvarētāju šoreiz patiesi ir grūti prognozēt, jo lielākā daļa skandināvu drifteru pie mums Latvijā būs pirmo reizi, bet daudzi no viņiem ir savas valsts čempioni un ļoti labu rezultātu uzrādījuši šosezon. No latviešiem uz uzvaru noteikti var pretendēt Jānis Eglīte, Gatis Lapāns un Kristaps Blušs, tāpat arī atraktīvu sniegumu šosezon rāda Elvijs Ķezis, Edmunds Ērglis un Vents Pečaks un brāļi Jēkabsoni. Visi ir gatavi aizstāvēt Latvijas godu, lai nepieļautu pagājušā gada scenāriju, kad uz pjedestāla kāpa trīs somu braucēji.

Rīgas iedzīvotāji ar braucējiem un viņu jaudīgajiem un krāsainajiem spēkratiem varēs tuvāk iepazīties  parādes brauciena laikā, kas vedīs no Biķernieku trases līdz Doma laukumam. Sacensību dalībnieki 8.septembrī no trases izbrauks pulksten 20:00, bet pulksten 20:30 uz 25 minūtēm atradīsies Domu laukumā.

Vairāk informācijas par pasākumu interneta vietnē www.nezdrift.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5347259sec.