EEDC posmā Rīgā startēs pasaules mēroga drifta zvaigzne

2013. gada 15. jūnijā jau ceturto gadu pēc kārtas Biķernieku trasē tiks aizvadīts prestižā Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) posms. EEDC dalībnieku sastāvs vienmēr ir bijis ļoti spēcīgs, tomēr šogad tas solās būt īpaši iespaidīgs, jo Latvijas posmā startēs un ar latviešiem sacentīsies pasaules mēroga drifta zvaigzne – spēcīgāka drifta seriāla "Formula D" pilots Raiens Turks (Ryan Tuerck).

Bez amerikāņu zvaigznes uz starta, protams, izies arī vislabākie Austrumeiropas braucēji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas, kā arī trakākais poļu drifteris Pāvels Trela. Latviešu skatītājiem Trela atmiņā palicis ar agresīvo braukšanas stilu un divām iespaidīgām avārijām, tomēr šogad polis vēlas pierādīt, ka viņš ir spējīgs nobraukt līdz galam un uzvarēt. Trela sacīkstēs startēs ar savu jauno, vairāk nekā 900 zirgspēkus attīstošo Opel GT drifta automobili.

Sagaidāms, ka Austrumeiropas drifta čempionāta trešajā posmā Biķerniekos dalību ņems ap 40 augsta līmeņa braucēji no desmit valstīm, to starpā arī kāds austrāliešu braucējs, kurš sacensībās startēs ar Roberta Rodes Nissan 200SX automobili. Arī ASV zvaigzne Raiens Turks Rīgā brauks ar aizlienētu spēkratu, tomēr intrigas uzturēšanai auto, ar kuru viņš piedalīsies, vēl tiek turēts noslēpumā.

Mājinieku godu aizstāvēt un par uzvaru cīnīties noteikti centīsies arī labākie latviešu braucēji Jānis Eglīte, Kristaps Blušs un Gvido Elksnis, kas arī ir vieni no karstākajiem pretendētiem uz EEDC kopvērtējuma uzvaru. Tikko notikušajā otrajā EEDC posmā Minskā triumfēja „Hell Racing Team” pilots Maksims Tvardovskijs, kurš kopā ar komandas biedru Fēliksu Čitipakhovjanu arī uzskatāmi par nopietniem pretendentiem uz uzvaru Rīgā.

Pirmo reizi latviešu līdzjutēji Rīgā sacensību režīmā varēs redzēt Kristapa Bluša jauno "HGK" būvēto BMW drifta spēkratu, kurš attīsta ievērojamus 786 zirgspēkus un 900 Nm. Blušs ar jauno auto debitēja Minskā, kur spēja izcīnīt otro vietu, tādējādi parādot, ka ar viņu šogad pirmo vietu sadalē noteikti jārēķinās.

Uzmanību visiem skatītājiem – pirmās 1000 biļetes uz 15. Jūnija EEDC posmu Biķerniekos iepriekšpārdošanā pieejamas par tikai 5 latiem. Tiem, kas vai nu sestdienā netiek, vai arī vēlas izbaudīt augsta līmeņa driftu divas dienas pēc kārtas, būs iespēja par divu latu ieejas maksu vērot oficiālos treniņus piektdienā.

Video: Raiena Turka paziņojumu par startēšanu Rīgā:

Atbalsta: Tengtools, Motul, DC, LNT, Berkuts, Lacplesis, CSDD/BKSB, VEF Dayshotel, TOMO, BMP, Red Bull, Degviela, Optilas, Go4speed, Peri, Inchcape BM AUTO, Decalfx.lv, Capital FM


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41482401sec.