Tūninga meistardarbus no visas Eiropas piedāvās «Auto Exotica 2015»

No 10. līdz 12. aprīlim Ķīpsalā notiks starptautiskā autoindustrijas izstāde ''Auto 2015'', kuras krāsainākā un skaļākā sadaļa būs Baltijā lielākais autotūninga šovs ''Auto Exotica 2015''. Apmeklētājus priecēs gan Latvijā vēl neredzēti tūninga projekti no visas Eiropas, gan arī superauto, kas pārspējis pat braukšanai pa trasi paredzēto ''Ferrari'' ar pašu lielmeistaru Mihaelu Šūmaheru pie stūres.

Superauto ''Ultima GTR'' – ātrāks pat par Mihaela Šūmahera vadīto ''Ferrari''

Spilgtākā ''Auto Exotica'' zvaigzne būs Lielbritānijā ražotais ''Ultima GTR'' superauto, kura tehniskie parametri ir visnotaļ iespaidīgi: 700 ZS, tikai 995 kg masa, 0–100 km/h paātrinājums 2,6 sekundēs un maksimālais ātrums vairāk nekā 385 km/h. Šāda veiktspēja ir raksturīga speciāli sagatavotiem autošosejas bolīdiem un formulām, taču ''Ultima GTR'' ir sērijveida auto ar pielaidi koplietošanas ceļu satiksmei. Turklāt to ir iespējams iegādāties par visnotaļ saprātīgu cenu.

Auto ir uzstādījis vairākus oficiālus rekordus, piemēram, paātrinājumā līdz 160 km/h un uzreiz pēc tam pilnīgā nobremzēšanā uzrādītais laiks ir 9,4 sekundes, pārspējot tādas pērles kā ''BugattiVeyron'', ''Koenigsegg'' un ''Ferrari Enzo''.

Viens no spilgtākajiem auto veiktspējas apliecinājumiem, kā apgalvo paši ražotāji, ir pasaulē pazīstamā britu autorraidījuma ''Top Gear'' trasē savulaik Stiga uzstādītais apļa rekords – minūte un 9,9 sekundes, kas Džeremijam Klārksonam ar komandu, par lielu pārsteigumu, negaidīti pārspēja paša Mihaela Šūmahera pilotētā speciāli trasei sagatavotā un daudzkārt dārgākā ''Ferrari FXX'' apļa laiku šajā pašā trasē – minūti un 10,7 sekundes. Papildu informācija par ''Ultima GTR'' pieejama ražotāja mājaslapā www.ultimasports.co.uk

Pasaulē īsākais ''Volvo'', hotrodi un louraideri no Skandināvijas

''Auto Exotica'' ilggadējais sadarbības partneris un ''Volvo'' automobiļu pārbūves entuziasts no Zviedrijas Pīters Oskarsons arī šoreiz ir sarūpējis vairākus pārsteigumus. Pretrunīgi vērtēts, bet nenoliedzami amizants ir viņa pārbūvētais pasaulē īsākais ''Volvo'' automobilis. Tāpat ekspozīcijā būs aplūkojami vairāki louraideri un hotrodi, no kuriem visspilgtākais būs pilnībā atjaunots un pārbūvēts 60. gadu ''Volvo Amazon''.

Tāpat kuplā skaitā uz izstādi dosies Lietuvas vadošo tūninga klubu ''Hotroad LT'' un ''Tuningteam'' komandas, būs redzami gan tādi pazīstami, bet būtiski pārbūvēti sporta auto kā ''Chevrolet Corvette'', ''Dodge Challenger SRT'', gan modificēti, vairāk ikdienai piemēroti auto kā ''VW Golf''.

Savukārt no Čehijas uz izstādi ceļo pazīstamās tūninga kompānijas ''MTM'' īpaši pārveidotais ''Audi TT RS'', kura maksimālais braukšanas ātrums pārsniedz 300 km/h. ''MTM'' tūninga pasaulē ir jaudīgāko ''Audi'' modifikāciju izstrādātājs, līdzīgi kā ''Brabus'' pārveido ''Mercedes-Benz'' automobiļus.

Padomju laika specializētie auto Rīgas Motormuzeja ekspozīcijā

Kamēr Rīgas Motormuzejā tiek veikti rekonstrukcijas darbi un tas nav pieejams apmeklētājiem, izstādē varēs paviesoties muzeja ekspozīcijā un aplūkot īpašu atjaunoto padomju laika speciālās nozīmes transporta kolekciju – gan milicijas, gan neatliekamās medicīniskās palīdzības, gan citu speciālo dienestu transportlīdzekļus.

Satiec vienu no labākajiem Ziemeļeiropas drifteriem – Gvido Elksni!

''Ar auto var driftēt, mest kūleņus un pat braukt uz diviem riteņiem,'' norāda pazīstamais drifta profesionālās klases braucējs un vairāku čempiona titulu ieguvējs Gvido Elksnis, kas pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal būs satiekams izstādē, ekspozīcijā ''Gymkhana''. Šajā drifta skolas ekspozīcijā varēs apskatīt agregātus, ar ko brauc jaunie talanti, – šosejas braukšanai sagatavotu BMW un specializēti aprīkotu ''BMW M3'' – drifta braukšanai. Un ''saldajā ēdienā'' ikvienam interesentam būs stunt riding auto ''Citroën C2’’, kas ir piemērots braukšanai uz diviem riteņiem.

Papildu spilgtiem automobiļiem jebkuram auto entuziastam būs iespēja iepazīties ar plašu autosporta un tūninga piederumu klāstu, iegūt idejas un padomus sava auto pārbūvei vai gūt motivāciju izmēģināt spēkus autosportā. Un, kur jaudīgi auto, tur, protams, arī skaistas meitenes, mūzika un tūninga atmosfēra! Vairāk: www.bt1.lv/auto

Kā ziņots, starptautiskajā autoindustrijas izstādē ''Auto 2015'' vēl būs tādas tematiskās sadaļas kā ''Auto'' – jauni vieglie un apvidus auto; ''Transporta tehnika'' – komerctransports un speciālā tehnika; ''Auto mehānika'' – autoservisu aprīkojums, automobiļu remonta instrumenti un auto piederumi.

Izstādi ''Auto 2015'' organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

* Automobiļu rodeo

Seko Facebook: www.facebook.com/autoizstade.kipsala

Ieejas biļešu cenas izstādes apmeklējumam:

Pieaugušajiem – 6 EUR

Pensionāriem, studentiem, skolēniem – 4 EUR

Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja ir bez maksas!

Ģimenes biļete – (2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni) – 14 EUR

Biļetes arī iepriekšpārdošanā: www.bt1.lv/auto

Grupu apmeklējums (10+):

Studentu grupa – 3,50 EUR

Skolēnu grupa – 3 EUR

Autostāvvieta – 3 EUR


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69777393sec.