Toms Lielkājis debitēs pie Peugeot 208 stūres «300 Lakes Rally»

2015. gada 7. un 8. augustā – Zarasai apkārtnē Lietuvā risināsies Latvijas rallija čempionāta piektais posms "300 Lakes Rally". Sacensībās ar R2 klases automašīnām startēs trīs "LMT Autosporta Akadēmijas" ekipāžas – Emīls Blūms / Reinis Vilsons, Toms Lielkājis / Toms Pirktiņš un Mārtiņš Sesks / Māris Kulšs.

Lielākais jaunums noteikti ir Toma Lielkāja / Toma Pirktiņa ekipāžas starts ar Peugeot 208 R2 automašīnu, kura tiek uzskatīta par vienu no labākajām R2 automašīnām pasaulē. Šobrīd Toma ekipāža Latvijas čempionāta kopvērtējumā ieņem piekto vietu, tikai nedaudz atpaliekot no vadošā trijnieka.

"Pirmie iespaidi par Peugeot 208 ir ļoti labi – jau trešajā braucienā spēju pabraukt vienu sekundi kilometrā ātrāk nekā ar savu Ford Fiesta," pozitīvas emocijas pēc jaunās sporta automašīnas testiem bija Tomam Lielkājim. "Šī noteikti ir labākā priekšpiedziņas rallija automašīna, ar kādu esmu braucis. "300 Lakes Rally" sacensībām esmu noīrējis automašīnu no "Auto Stils Rally Technika" komandas."

"LMT Autosporta Akadēmijas" rallija komandas līderi Emīls Blūms / Reinis Vilsons trasē dosies ar sev ierasto Ford Fiesta R2. "Gatavojoties Lietuvas sacensībām, aizvadījām vairākus stenogrammas treniņus. Esam arī papētījuši pagājušā gada onboard ierakstus, lai saprastu ceļu specifiku. Nedaudz pabraucām arī ar sporta auto," par gatavošanos "300 Lakes Rally" stāsta komandas līderis Emīls Blūms, kurš šobrīd Latvijas čempionāta kopvērtējumā ieņem trešo vietu R2 klasē. "Jācīnās par maksimāli labu rezultātu, tomēr ātrajos Lietuvas ceļos Peugeot automašīnām noteikti būs priekšrocības. Rallija "pērle" būs asfalta ātrumposms pa šauru asfaltētu ceļu – tas visiem būs kas pavisam jauns!"

Komandas jaunākais pilots –piecpadsmitgadīgais Mārtiņš Sesks, kurš startē ar pieredzējušo stūrmani Māri Kulšu, – pirmo reizi "lielajā" rallijā startēs ar Ford Fiesta R2 automašīnu. Mārtiņš gadu uzsāka ar Honda Civic, tomēr tehnikas defektu dēļ finišēja tikai vienā no trim rallijiem. Tagad Mārtiņš pārkāpis uz izturīgāko Ford Fiesta, ar kuru plānojis aizvadīt visus atlikušos rallijus.

"Ar Fiesta esmu nobraucis divus rallijsprintus, bet lielajā rallijā ar fordiņu braukšu pirmoreiz. Pirms divām nedēļām Mažeiķu rallijsprinta pēdējos ātrumposmos jau sāku aprast ar auto un braukt ātrāk, bet tagad temps ir jākāpina vēl mazliet," par gaidāmo ralliju stāsta Mārtiņš Sesks. "Jokojot varu teikt, ka aizvadītajā nedēļas nogalē biju Somijā uz pasaules rallija čempionāta posmu, un sapratu, cik ātri var pabraukt – tagad tikai jādod virsū! Tomēr apzinos, ka man vēl tāls ceļš ejams, lai kļūtu par ātru rallija braucēju."

Visaktuālāko informāciju par komandu var iegūt LMT Autosporta Akadēmijas sociālo tīklu kontos – Twitter kontā @Auto_Akademija, Instagram: Auto_Akademija, facebook.com/AutosportaAkademija un youtube.com/LMTAutosportaAkademija. Plašāka informācija par komandu un tās dalībniekiem – www.autoakademija.lv.

"LMT Autosporta Akadēmijas" ģenerālsponsors jau piekto gadu ir "Latvijas Mobilais Telefons". Sporta automašīnas apdrošina "If Apdrošināšana". Visi komandas piloti kā savu viedtālruni izvēlējušies jauno "Samsung Galaxy S6". Rallija automašīnām sporta riepas piegādā "Pirelli", bet ar eļļām un smērvielām komandu apgādā "Motul". Autosporta apģērbus piegādā "P1" pārstāvis Latvijā SIA "Baltic Motorsport Promotion". Sabiedrisko attiecību atbalstu un mediju apmācības nodrošina "Baltijas Komunikāciju Centrs". Mediju sadarbības partneri - "Go4Speed" un "Ātruma Cilts".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54840612sec.