«AS Rīgas Taksometru parks» patentē jauno vizuālo identitāti un papildina auto parku

AS Rīgas Taksometru parks patentē jauno vizuālo identitāti un papildina auto parku ar Ford S-Max auto modeļiem

Latvijā konkurence taksometru nozarē ir ļoti spēcīga. Tas bijis par iemeslu AS Rīgas Taksometru parks šajā situācijā meklēt pozitīvas uzņēmuma attīstības iespējas, veicinot uzņēmuma konkurētspēju un nodrošinot klientiem vēl kvalitatīvāku autoparku un pasažieru pārvadājuma pakalpojumus. Jau no 8.septembra autoparks ir papildināts ar jauniem Ford S-Max modeļiem, kā arī automašīnām ir ieviesta jauna vizuālā identitāte.

Autoparka papildinājums – uz pasažieru drošību orientēti auto modeļi

Jau no šodienas – 8.septembra - AS Rīgas Taksometru parks papildinās savu auto parku ar 20 jauniem speciāli pielāgotiem Ford S-Max auto modeļiem. Standarta aprīkojumā S-Max ir paredzēts līdz pat septiņām vietām, taču taksometru vajadzībām tie ir pielāgoti piecām vietām.

Ford S-Max izbraukšana ielās ar RedCab zīmolu ir šī auto modeļa oficiālā prezentācija Latvijā - AS Rīgas Taksometru parks ir pirmais Inchcape Motors Latvia klients Latvijā, kurš ir saņēmis šos auto un ikdienā sāks tos lietot. Arī citviet Eiropā šie auto modeļi pagaidām ir pieejami ierobežotā skaitā, tādēļ AS Rīgas Taksometru parks klientiem būs ekskluzīva iespēja vieniem no pirmajiem izbaudīt to sniegto komfortu un drošību.

"Patlaban auto parkā jau ir 176 vieglo transportlīdzekļu vienības, kas mūs padara par līderiem taksometru tirgū. Jaunais autoparka papildinājums - Ford S-Max - ir efektīvs jau standartaprīkojumā, kā arī palīdz īstenot mūsu uzņēmuma pamatnostādni braukt ar iespējami drošām jaunākās paaudzes automašīnām," – tā īsumā savu izvēli raksturo AS Rīgas Taksometru parks valdes priekšsēdētājs Kaspars Muižnieks.

Līdz gada beigām tiks veikta daļēja AS Rīgas Taksometru parks taksometru nomaiņa, to kopējais skaits būs 190 vienību. Plānots, ka attiecīgi pieaugs arī pasažieru skaits - līdz pat 70 000 mēnesī. Trīs gadu laikā plānots nomainīt visu autoparku ar jaunā dizaina taksometriem, autoparku palielinot līdz 200 vienībām.

"Ford S-Max ir ļoti daudz piedomāts ne tikai par autovadītāja un pasažieru, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību – ir ieviests inteliģentais ātruma ierobežotājs, pirmssadursmes bremzēšanas palīgsistēma ar gājēju uztveršanas funkciju, neapžilbinošas tālās gaismas un citas inovācijas. Turklāt neatkarīgā triecientestu vērtēšanas organizācija Euro NCAP šim modelim ir piešķīrusi pat augstāko - piecu zvaigžņu drošības novērtējumu,” atklāj Ford tirdzniecības darījumu vadītājs Oskars Gūtmanis.

Inteliģentajā ātruma ierobežotājā ir apvienotas divas Ford sistēmas. Pirmā ir regulējamais ātruma ierobežotājs — tas ļauj autovadītājiem manuāli iestatīt maksimālo braukšanas ātrumu, par kura pārsniegšanu automobilis signalizē. Otrā ir ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, kas informē autovadītāju par spēkā esošajiem braukšanas ātruma ierobežojumiem, apdzīšanas ierobežojumiem un ierobežojumu beigām.

Tāpat S-Max ir aprīkots ar sistēmām, kas palīdz autovadītājiem, tuvojoties krustojumiem ar ierobežotu redzamību. Arī pirmssadursmes bremzēšanas palīgsistēma ar gājēju uztveršanas funkciju ir līdz šim neredzēts aprīkojums šajā klasē. Tā spēj uztvert cilvēkus, kas var šķērsot automobiļa braukšanas trajektoriju, un automātiski aktivizē bremzes, ja konstatē iespējamu sadursmi un autovadītājs nereaģē uz brīdinājumiem. Pirmssadursmes bremzēšanas palīgsistēma uzrauga arī priekšā esošos transportlīdzekļus.

Domājot par drošību, pirmo reizi vēsturē S-Max ir papildus aprīkots arī ar sānu gaisa drošības spilveniem otrajā sēdekļu rindā. Vēl būtiski, ka uz vējstikla uzstādīta kamera uztver pretim braucošus transportlīdzekļus līdz 800 m attālumā un izmanto aizvirtņus, lai bloķētu atsevišķas lukturu daļas, tādējādi samazinot iespēju apžilbināt citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Jaunajam S-Max ir arī citas priekšrocības, piemēram, tas ir pieejams ar TDCi dīzeļdzinējiem un EcoBoost benzīna dzinējiem, kas nodrošina līdz pat 7% mazāku CO2 izmešu daudzumu. S-Max pirmo reizi būs pieejama arī brīvroku bagāžas nodalījuma atvēršanas funkcija, kas ļauj atvērt bagāžas nodalījumu ar vieglu kājas kustību zem bampera.

Automašīnu iegāde notiek sadarbībā ar Nordea Līzings. Vairāk par Ford S-Max iespējams uzzināt: http://s-max.fordpresskits.com/

Jauna taksometru vizuālā identitāte – patentēts kvalitātes garants

Ne mazāk svarīga par jaunajām automašīnām ir arī uzņēmuma vizuālās identitātes maiņa. Sarkanā krāsa līdz šim bijusi RedCab atšķirības zīme – tā simbolizē dzīvību, mīlestību, tā aicina ceļā. Tomēr uzņēmumam nereti nākas saskarties ar konkurentu mēģinājumiem atdarināt RedCab, tādējādi ļoti bieži tiek grauta RedCab sniegtā servisa un pakalpojuma kvalitāte. Sarkano krāsu nav iespējams patentēt, taču klienti šo krāsu lielākoties saista tieši ar RedCab – un to izmanto arī konkurenti.

Sekojot līdzi tendencēm nozarē, pieņemts lēmums taksometriem piešķirt jaunu vizuālo identitāti. Automašīnām ir izveidots jauns, patentēts dizains, kura pamatā ir divas krāsas – balta un sarkana. Līdz ar to AS Rīgas Taksometru parks pilnībā neaiziet no savas ierastās sarkanās krāsas, taču mēģinās to padarīt īpašāku, neatkārtojamāku un pamanāmāku starp daudzajiem sarkanajiem transportlīdzekļiem pilsētas ielās.

"Automašīnu jumts ir sarkans, un tas sasaucas arī ar vēsturisku elementu. 19. gs. 60. gados Volga sāka ražot automašīnas GAZ-21 ar sarkaniem jumtiem. Krāsojums kalpoja kā atšķirības zīme taksometru tirgū. Arī šodien AS Rīgas Taksometru parks izvēlas dizaina elementu, kuru šoreiz nebūs tik viegli atdarināt. Līdz ar to mūsu jaunā, patentētā vizuālā identitāte klientiem būs kā kvalitātes garants, ka pakalpojumu patiešām sniedz RedCab,” izmaiņas skaidro AS Rīgas Taksometru parks valdes priekšsēdētājs Kaspars Muižnieks.

AS Rīgas Taksometru parks jau gandrīz 20 gadus veic pārvadājumus ar sarkaniem taksometriem, kas no 2009. gada ir pazīstami ar zīmolu RedCab.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55572987sec.