Latviešu avantūristi atgriežas no 15000 km gara ceļojuma ar Jawa un Minsk motocikliem.

2015. gada 25. maijā Mārcis Pļaviņš devās pārdrošā ceļojumā uz Indiju ar 1992. gadā ražotu 125 kubikcentimetru motociklu Minsk. Divus mēnešus vēlāk viņam pievienojās vēl viens Mārcis – Mārcis Zariņš ar 1972. gada Jawa motociklu. Ceturtdien abi avantūristi atgriežas Latvijā pēc 15000 km garā ceļojuma.

Daudziem latviešiem, īpaši vīriešiem, Minsk motocikls saistās ar jaunību, bezrūpīgām izklaidēm pa lauku ceļiem un eļļainām rokām. Kāds to atceras kā savu darba transporta līdzekli vai vienīgo veidu, kā nokļūt līdz tuvākajam veikalam vai līdz diskotēkai. Savukārt, Jawa savulaik bija nākamais solis – nopietns motocikls, kuru iegūt savā īpašumā bija gods un piešķīra tā saimniekam īpašu statusu.

Lai arī šķiet, ka šo motociklu laiki ir aizgājuši, Mārcis Zariņš un Mārcis Pļaviņš domā savādāk. "Savulaik izbraukājos krustu šķērsu ar jaunajiem motocikliem, taču jau labu laiku atpakaļ atgriezos pie Jawas," stāsta Latvijas Jawa kluba prezidents Mārcis Zariņš: "Šim motociklam ir īpaša aura un dvēsele, kuru es tā arī nekad neatradu mūsdienu motociklos."

"Minsk'a ir kā simbols tam, ka ja ir sapņi – atliek saņemties un tos īstenot, pat ja šķiet, ka apstākļi to piepildīšanai nav paši spožākie," par savu izvēli doties ceļojumā ar Minsk motociklu stāsta Mārcis Pļaviņš. Viņa sapnis jau sen bijis doties apskatīt pasauli ar motociklu.

Ceļā Mārcis Pļaviņš aizvadīja 5 mēnešus. Mārcis Zariņš pievienojās ceļojumam Turcijā, īsi pēc tam, kad pirmais pēc neveiksmīga kritiena no motocikla salauza labās kājas potīti.

Lai arī sākotnējais Mārča Pļaviņa plāns par Indiju pa ceļam mainījās līdz nepazīšanai, kā uzskata pats ceļotājs, tas mainījies tikai uz labu.

Ceļojums veda cauri Lietuvai, Polijai, Slovākijai, Ungārijai, Rumānijai, Bulgārijai, Turcijai, Gruzijai, Azerbaidžānai, Kazahstānai un Krievijai. Ar motocikliem nobraukti vairāk kā 9 500 kilometru, savukārt 5500 - ar vilcieniem.

Abi avantūristi šķērsoja vairākas bīstamas kalnu pārejas, izdzīvoja Gruzīnu dzīvesstilu un baudīja to viesmīlību, pārvarējuši neciešamus karstumus Turcijā, salu Kazahstānā un Krievijā; piedzīvojuši neskaitāmus elpu aizraujošus un arī pa kādam skumjam mirklim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17872691sec.