Alūksnes izziņas centra topošajā ēkā iemūrēts vēstījums nākamajām paaudzēm

Alūksnes vēsturiskajā centrā top jauns izziņas centrs. Vakar, 11. augustā, centra topošajā ēkā iemūrēts vēstījums nākamajām paaudzēm. Atzīmējot nākamo būvniecības posmu, svinīgajā pasākumā piedalījās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, SIA “Arhitekta L. Šmita darbnīca” arhitekts Laimonis Šmits, būvuzņēmēju SIA “RERE MEISTARI” projektu vadītājs Andris Sausiņš un SIA “BBPV” būvuzraugs Ivo Rozentāls.

Projekta mērķis ir veidot tūrismam labvēlīgu publisko infrastruktūru, sekmējot pašvaldības tūrisma attīstību, bet primāri, nodrošinot informācijas centra funkciju veikšanai nepieciešamās telpas. Ēkā atradīsies klientu apkalpošanas zāle un citas telpas, kas nepieciešamas Alūksnes Tūrisma informācijas centra darba nodrošināšanai, kā arī uzņēmējdarbības pakalpojumu sniegšanai.

Jaunā Alūksnes izziņas centra ēkas arhitektoniskais veidols un būvapjoma fasāžu kompozīcija ir veidota saskaņā ar 17. gs. beigām un 18. gs. sākumam raksturīgiem koka arhitektūras piemēriem. Gan pati Alūksnes izziņas centra ēka, gan tās saturs harmoniski savīs vēsturisko ar mūsdienīgo.

“Mums kā būvniekiem un restauratoriem Alūksne nav sveša. Pēdējais veikums  tepat blakus - Alūksnes pilsdrupu Dienvidu torņa pārbūve, kurā šopavasar tika atklāta jaunā ekspozīcija. Gan pati Alūksnes izziņas centra ēka, gan tās saturs harmoniski savīs vēsturisko ar mūsdienīgo. Apzināmies, ka mūsu darba rezultāts būs nozīmīgs Alūksnei šodien, stāstot par vēsturi nākamajām paaudzēm,” stāsta “RERE MEISTARI” projektu vadītājs Andris Sausiņš.

Alūksnes novada pašvaldības investīciju projekts “Alūksnes izziņas un pakalpojumu centrs” paredz uzbūvēt izziņas un pakalpojumu centra ēku, Muižas parka galvenās ieejas priekšlaukumu pašreizējā automašīnu stāvlaukuma vietā, kā arī jaunu stāvlaukumu autotransporta novietošanai.

Projekta kopējās izmaksas ir 870 928,06 EUR, tai skaitā būvniecības izmaksas 859 675,06 EUR ir valsts budžeta aizdevums, savukārt no pašvaldības budžeta tiek segtas autoruzraudzības izmaksas 2541,00 EUR un būvuzraudzības izmaksas 8712,00 EUR apmērā. Projekta īstenošanas laiks ir līdz šī gada novembrim.

Projektu izstrādāja un autoruzraudzību nodrošina SIA “Arhitekta L. Šmita darbnīca”, būvdarbus veic SIA “RERE MEISTARI”, būvuzraudzību objektā nodrošina SIA “BBPV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Sanita Adlere.

Vairāk par projekta tehnisko pusi iespējams iepazīties šeit – https://www.reregrupa.lv/lv/projekti/aluksnes-izzinas-centrs/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65736198sec.