AKCIJAS & SVĒTKI | Diena vēsturē | Advents & Ziemassvētki

VIDEO: «Very Cool People» piedāvā Vecgada svinību singlu

Allaž mākslinieciskā nemiera dīdītā grupa “Very Cool People” piedāvā jaunu singlu no sava jaunākā albuma “50 Years of Influence + 30 Years of Cool Equals 13 Years of Music Hooliganism”. Tas ir albumu noslēdzošais skaņdarbs “Get-Together of Old Chums”, kas, kā zināms, ir arī taustiņinstrumentālista Māra Vitkus oficiālā debija komponēšanā. Neizbēgami tapis arī visnotaļ galvu reibinošs videoklips, kas gana kolorīti iezīmē īstenu Vecgada svinību sajūtu.

Arīdzan zināms, ka grupai “Very Cool People” nemēdz piemist latviski traucējošā mēra un mērenības sajūta, tādēļ šis ir jau sestais singls un videoklips, kas aizgūts no jaunā albuma muzikālajiem dziļumiem. Klipu seriāla sekotāji jau būs pamanījuši, ka katrā no tiem tiek izstāstīts kāds īpašs veltījuma stāsts. “Get-Together of Old Chums” gadījumā tas ir par īstu draudzību, kopā būšanu un draugu savstarpējo izpalīdzēšanu, ja nu kādam izdevies iekļūt ķibelē ļoti svarīgā svētku atzīmēšanas brīdī.

“Ir milzum daudz dziesmu, kas veltītas tieši Ziemassvētkiem un ģimeniskai kopā būšanai, taču ir ļoti maz skaņdarbu, kas sarakstīti tieši Vecgada vakaram un čomu kopā būšanai,” ar filofozisku pamatojumu pie klausītājiem vēršas grupas motors un stūrētājs vienā personā Elvijs Grafcovs. “Tāpēc mēs nolēmām radīt skaņdarbu un videoklipu, kas veltīts tieši šim gada brīdim, un ļoti ceram, ka jaunā dziesma kļūs par Vecgada svinībās iemīļotu skaņdarbu labu draugu kompānijās.”

“Katram no mums ir veci čomi, ar kuriem kopā sanākšana vienmēr izvēršas fantastiskās ballītēs un neaizmirstamos piedzīvojumos,” šoreiz atsakās paklusēt pat seksīgākais saksofonists Latvijā un jaunās dziesmas aranžētājs vienā personā Māris Jēkabsons, kurš bieži ir iepriekš minēto piedzīvojumu iniciators un ne vienu reizi vien licis grupas čomiem svinību karstumā doties meklēt tieši viņu.

“Skaņdarbu sarakstīju viesnīcā Saldū, gaidot, kad pārējie grupas dalībnieki paķers mani pa ceļam, dodoties uz koncertu Nidā, Lietuvā,” sev diezgan netipiskā vaļsirdības brīdī atzīst dziesmas autors Māris Vitkus. “Iepriekšējā dienā koncertēju Aizputē, un tā vietā, lai dotos uz Rīgu, nolēmu palikt pusceļā, jo nākamajā dienā grupai “Very Cool People” tāpat bija jābrauc cauri Saldum uz dienvidiem. Viesnīcā biju apbruņojies ar pacietību un datoru, kas rezultējās Vecgada svinībām veltīta skaņdarba tapšanā.”

“Lielākās grūtības šā klipa tapšanas procesā bija sniega atrašana un ziemas vidus iespaida radīšana,” ar biznesmeņa cienīgu pragmatismu stāsta kebabu un trompetes meistars Oskars Ozoliņš. “Iepriekšējā rudenī braukājām apkārt pa Latviju, mēģinot atrast kādu vietu, kur jau būtu tik tiešām uzsnidzis.”

Iekštelpu kadri klipam filmēti morāli un vizuāli ļoti atbilstošajā Rīgas kafejnīcā “Ļeņingrad”, kas vai lūzt pušu no Lavijas raibās vēstures artefaktiem. Vēl klipā bija paredzēti vairāki kaskadiertriki ar kvadraciklu, kurus izpildīja nosvērtais grupas psihologs un basists Jānis Olekšs, taču beigu beigās tie tika atzīti par pārāk neatbilstošiem sižetam.

“Ar kvadraciklu pa noartiem laukiem braukāju jau no bērna kājas, jo mani vienmēr fascinējis šis motorizētais spēkrats,” atzīst Jānis. “Kādreiz pat biju domājis nodarboties ar to profesionāli, taču basģitāras spēlēšana sanāca vēl labāk, tādēļ paliku pie mūzikas.”

Dziesmas “Get-Together of Old Chums” video veidojis Valdis Krūmiņš, scenāriju radījis Elvijs Grafcovs, Māris Vitkus un Laura Rozenberga, daudzām niansēm ļaujot rasties arī spontāni filmēšanas laikā. Tas izskaidrojams ar ļoti talantīgu aktieru klātbūtni, kuriem tika dota totāla brīvība improvizēt. Attiecīgi trompetists Oskars Ozoliņš ļāva sev pamatīgi iedziļināties pirmā bračkas tēlā, baritonsaksofonists Kristaps Lubovs kļuva par otro bračku, tenorsaksofonists Māris Jēkabsons – par iejūtīgo un acīgo draugu, tromboniste Laura Rozenberga – par namamāti, ģitārists Elvijs Grafcovs – par stumšanas komandas galveno operatoru, taustiņinstrumentālists Māris Vitkus – par kaislīgās galda runas teicēju, basists Jānis Olekšs – par galveno atradēju, bet bundzinieks Andris Buiķis – par pazudušo draugu. Uzmanību, spoilers! Klipa noslēguma daļā viņš kļūst arī par nepazudušo draugu.

Klipā bez grupas dalībniekiem jebšu minētajiem ļoti talantīgajiem aktieriem piedalījās arī konkrētās Kurzemes vides vietējie apdzīvotāji Egīls un Ramona, kas ne tikai bija ar mieru filmēties aukstākajā rudens dienā, bet arī piedāvāja grupas dalībniekiem karstu tēju.

Grupas dalībnieki atgādina, ka pārmērīgai alkohola lietošanai ir negatīva ietekme un ka videoklipā visus trikus izpilda profesionāli kaskadieri, tādēļ ne visu vajadzētu censties atdarināt mājas apstākļos.

Dziesma ierakstīta “Mints Music Studio” pie skaņu operatora Tāļa Timrota. Miksēja Andris Buiķis Ciemupē, producēja Elvijs Grafcovs, bet māsterversiju veidoja Deivs Makneirs “Dave McNair Mastering” studijā Ziemeļkarolīnā, ASV.

Jaunais singls noklausāms visās lielākajās mūzikas straumēšanas platformās un izdzirdams labākajās Latvijas radiostacijās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48693705sec.