AKCIJAS & SVĒTKI | Diena vēsturē | Advents & Ziemassvētki

Kā Ziemassvētki tiek svinēti apkārt pasaulei

Maģiskie Ziemassvētkii ir brīnumlaiks visā pasaulē. Nenoliegsim, ka katrai ģimenei ir savs Ziemassvētku pavadīšanas laiks- piparkūku cepšana, mandarīnu mizošanas sacensības, dāvanu izsniegšana un saņemšana. Taču vai esi iedomājies, ka citur pasaulē Ziemassvētku laikā ģimenes dodas piknikot vai ēd asinsdesu? Ja nē, tad iepazīsties ar citu valstu Ziemassvētku tradīcijām. Kas zina, iespējams kādu no paražām aizņemsies, lai papildinātu savu svētku scenāriju.

Austrālija

Ziemassvētki Austrālijā ir līdzīgi Ņujorkas, Londonas, Parīzes vai Vankūveras Ziemassvētku sagaidīšanas tradīcijām. Viens izņēmums ir, ka Austrālijā balti krītošs sniegs ir rets brīnums. Kā jau visu gadu, Austrāliju rotā zilas debesis un romantisks saulriets, sasniedzot līdz pat 35 grādu karstumu. Neraugoties uz to, Ziemassvētki Austrālijā ir īpaši, jo šajos svētkos austrālieši var izbaudīt vasaras sezonu. Austrālijā Ziemassvētkos, tāpat kā daudzās citās valstīs, bērni raksta vēstuli Santa Klausam, nododas eglītes izpušķošanai un gaida vecīša ciemošanos. Tradīciju atšķirība ir, ka austrālieši savas Ziemassvētku vakariņas izvēlas ēst pludmalē vai piknikā - mežā.

Bulgārija

Bulgārijā Ziemassvētku vakars ir ļoti nozīmīgs, kurā ir īpašas vakariņas, ar 12 svētku ēdieniem. Lielākā daļa ēdienu ir bez gaļas un prezentē 12 gada mēnešus. Ēdienu sastāvā pārsvarā ir  pupas, dažādi rieksti, žāvētas plūmes, kūkas. Ziemassvētko bulgāri parasti galdā liek tradicionālo banitzu, kas ir olu un siera pīrāgs. Pēc vakariņām, ēdot asinsdesu, bulgāri vēlas savus sapņu vēlēšanās.

Čehija

Čehijā Ziemassvētkiem sāk gatavoties jau no novembra vidus. Mājas tiek pilnībā iztīrītas, paklāji izmazgāti un mēbeles no putekļiem atbrīvotas. Čehu veikalos tiek iepirkti Ziemassvētku dekori, dāvanas un saldumi. Gandrīz katra māja Ziemassvētku laikā tiek dekorēta ar augļiem, jo īpaši, ar sarkanajiem āboliem un riekstiem. Ziemassvētku vakariņas čehi ietur lielā ģimenes un draugu lokā, jo viņi tic, ka liels pulks ciemiņu nesīs laimi.

Spānija

Spānijā Ziemassvētku vakars oficiāli tiek saukts par ''Nochebuena''. Vakarpusē cilvēki dodas laukā, lai iemalkotu pāris dzērienus un papļāpātu ar draugiem. Pēc tikšanās ar draugiem, spāņi steidzas pie ģimenēm, lai sveiktu viens otru un baudītu maltīti. Tipiskās spāņu Ziemassvētku vakariņās galdā tiek servētas garneles un tradicionāli Ziemassvētku deserti- turron, kas gatavots no grauzdētām, saldām mandelēm vai polvorone, kas izgatavots no mandelēm, miltiem un cukuru. Maltītes laikā tiek dzerts smalks spāņu vīns. Pēc maltītes, ģimenes pulcējas ap Ziemassvētku eglīti, dzied dziesmas, dejo dejas un turpina svinēt līdz rītausmai. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4120481sec.