AKCIJAS & SVĒTKI | Diena vēsturē | Lieldienas

Aivars Mackevičs: personisks novēlējums tūrisma nozarei un ceļotājiem Lieldienās!

2020.gada Lieldienas visā pasaulē paliks mūsu paaudzes kopīgā atmiņā un kalpos kā nozīmīga laika robežšķirtne. Lieldienās Latvijas tūrisma nozarei novēlu izturību, bet ceļotājiem - sargāt un stiprināt veselību, novērtēt cilvēku mīlestību un turpināt sapņot par ceļojumiem!

Daudzi tūrisma nozarē šobrīd jūtas kā pēc nokdauna* boksā, kad Tev tiesnesis pie auss skaita... ''viens, divi, trīs, četri...'' un Tev ir jāizlemj, celties vai palikt gulēt uz ringa dēļiem. Cilvēki un tautas ir ceļojušas vēl pirms Kristus dzimšanas un vēsturiskā izpratnē tas nozīmē, ka tūrisma nozarei būs jāpieceļas un jāpierāda, ka arī pēc nokdauna ir uzvaras. 

Nezinu, kā jums, bet man ierastais novēlējums ''Priecīgas Lieldienas!'' tā īsti nestrādā līdz galam, jo akcentam šoreiz jābūt uz ''Veselīgas Lieldienas!''. Instinktīvi jau saprotu, ka Lieldienas ir pavasara svētki, taču skats neviļus urbjas caur baltajiem aizkariem un atduras pret neierasti tukšajām un neviesmīlīgajām ielām. Šoreiz vairāk nekā citas reizes gribas aizbraukt pie vecākiem uz Latgali, bet nē. Taču vienlaikus skaties uz bērniem un priecājies par viņu bezbēdību un jautrību. Tā ir sirsnīga, aizraujoša, lipīga, bezrūpīga un burvīga. Arī tikko iemīlējušies pāri, neatkarīgi no vecuma, ir laimīgi, jo visspēcīgākais ierocis pret visām nedienām ir mīlestība un tās nekad nevar būt par daudz. Man kā katolim nāk prātā baznīcas sprediķos dzirdētā atziņa, ka Jēzus Kristus cilvēces mīlestības vārdā mira krustā un tad sekoja... ''Kristus ir augšamcēlies!''

40 dienas pirms Lieldienām esmu gavējis jau kopš bērnības dažādos variantos un katru reizi tas Lieldienu prieks asociējās ar trīs sajūtām. Pirmkārt, vienmēr bija lepnums par sevi, ka esi savaldījis savas iekāres un vismaz uz 40 dienām bijis spējīgs no tām atteikties. Otrkārt, dažas no bijušām iekārēm esi atjaunojis ''ON'' statusā un priecājies par atgūto baudu, bet dažas uz visiem laikiem vai uz kādu laiku esi nolicis ''OFF'' statusā. Treškārt, vienmēr esmu priecājies par olu kauju tradīciju, jo tā zemapziņā signalizē, kuram šajā gadā ir īstas ''olas''. Manuprāt, visvērtīgākais 2020. gada resurss ir katra Latvijas pilsoņa un iedzīvotāja garīgā un fiziskā veselība.

Lieldienu rītā iebraucu savā birojā biznesa augstskolā ''Turība'', kur man uz sienas ir sarakstīti visi tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv sadarbības partneri. Tie ir gan restorāni, gan viesnīcas, gan autonomas, gan lidsabiedrības, gan tūrisma informācijas centri, gan ceļojumu apdrošinātāji… un es iedomājos ar kādu baudu es un Travelnews.lv redaktore Santa Bivbāne publicēs pirmos ziņojumus, ka Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic uzsāk pirmos regulāros lidojumus, ka tūroperators Tez Tour atjauno čarterlidojumus uz Turciju, ka viesnīcā Radisson Blu Latvija visi numuri ir izpārdoti, ka visi Viktora Ravdives restorāni ir atjaunojuši darbību, ka no visām Eiropas valstīm Latvija kopā ar Lietuvu un Igauniju ir visveiksmīgāk pievarējušas krīzes apstākļus un steidz palīgā citiem! Man vienmēr ir paticis teiciens: kamēr Tu sapņo, Tu dzīvo! Lai piepildās mūsu sapņi!

PALDIES, visiem, kuri Travelnews.lv atbalsta arī krīzes apstākļos!

Aivars Mackevičs, BalticTravelnews.com direktors

Pieci personiski ieteikumi Lieldienās:

  • Šajās Lieldienās piezvaniet ne tikai radiniekiem, draugiem, kaimiņiem, bet arī darba kolēģiem, priekšniekam un jūsu uzņēmuma klientiem.
  • Padomājiet īpaši par cilvēkiem, kuri šajās dienās var būt pavisam vientuļi. Tie var būt gan veci cilvēki laukos, gan jūsu daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā, kurus jūs pazīstat vai vēl neesat iepazinuši, gan arī ārzemniekiem, kuri dažādu iemeslu dēļ uzturas Latvijā.
  • Visaugstākā atzinība tiem, kuri šajās dienās spēj noorganizēt kādu cienastu nabadzīgai ģimenei vai vientuļam pensionāram.
  • Šoreiz sūtiet sociālajos tīklos un īsziņās saviem draugiem un paziņām (mīļiem cilvēkiem labāk tomēr uzzvanīt) personiskus sūtījumus un atsakaties no formāliem sveicieniem vai interneta vidē aizlienētām bildītēm. Vēl labāk - ierunāt vai iefilmēt sveicienu un aizsūtīt to.
  • Ja paziņu lokā ir pārdevējas, medmāsas, ārsti, sanitāri, policisti, garīdznieki, šoferi vai citi darba rūķi, kuriem šobrīd ir jāstrādā, aizsūtiet viņiem elektronisku pateicību ar vienkāršu ''PALDIES, ka Tu strādā par labu mums!''
Nokdauns – situācija, kad bokseris pēc izlaistā sitiena pieskaras ringa grīdai ar ķermeņa trešo daļu (roka, dibens, ceļgals). Tāpat par nokdaunu tiek uzskatītas situācijas, kad bokseri no nokrišanas pasargā tikai ringa virves, kad viņš ir izkritis starp ringa virvēm vai pāri tām. Nokdauns vēl nenozīmē automātiskas cīņas beigas. Nokdauna laikā bokserim tiek dotas desmit sekundes (Pēc WBC noteikumiem bokserim tiek dotas deviņas sekundes), lai tas atjaunotos un turpinātu cīņu. Ja šo sekunžu laikā atlēts neatjaunojas, automātiski tiek ieskaitīts zaudējums ar tehnisko nokautu. Nokauts (KO) – automātiskas cīņas beigas. Parasti tas ir viens sitiens, pēc kura pretinieks vairs neceļas. (Avots: SportaCentrs.com)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13228011sec.