Tukuma pusē septembri sagaida ar dažādiem pasākumiem

Pašā septembra sākumā Tukuma pusē norisināsies vēl pēdējais vasaras pasākumu cikla "Tiekamies Tukumā" pasākums – kamermūzikas koncerts Tumē.

Tāpat interesentiem būs iespēja paviesoties pie amatu meistariem akcijas "Satiec savu meistaru" ietvaros, kad ciemos gaidīs Tukuma Audēju darbnīca, biedrība "Irlavas interešu klubiņš", Jaunpils Amatu māja, biedrība "7 balles" Jaunpilī, kā arī Kandavas novada Amatniecības centrs. Savukārt aktīvās atpūtas cienītāji varēs izvēlēties – doties kopā ar meža pastaigu cienītājiem pārgājienu maršruta "Mežtaka" apsekojumos no Pūres pagasta līdz pat jūrai, vai kopā ar ozolaivas.lv doties saulrietu un saullēktu vērojumos.

Tiekamies kamermūzikā!

2020. gada 3. septembrī pulksten 19.00 pasākuma cikla "Tiekamies Tukumā" TT klasika ietvaros Tumē būs iespēja baudīt kamermūzikas koncertu "Vakara dziesmas". Koncertā piedalīsies četras talantīgas dāmas – dziedātāja Gunta Gelgote, flautiste Ilona Meija un pianiste Herta Hensena, bet ar klausītājiem sarunāsies muzikoloģe un Latvijas Radio 3 "Klasika" programmu vadītāja Liene Jakovļeva. Koncerta programmā izskanēs Ludviga van Bēthovena, Georga Hjū, Leo Delība, Georga Frīdriha Hendeļa un Franča Šūberta smalkā un apcerīgā tuvplāna mūzika. Ieeja par maksu. Biļetes nopērkamas vienu stundu pirms koncerta sākuma, norises vietā. Adrese: Tumes Kultūras nams, Pasta iela 1a, Tume, Tumes pagasts, Tukuma novads.  Vairāk informācijas www.facebook.com/TiekamiesTukuma

Satiec savu meistaru!

No piektdienas, 4. septembra līdz svētdienai, 6. septembrim visā Latvijā un arī Tukuma apkārtnē norisināsies tradicionālo prasmju apguves pasākums "Satiec savu meistaru 2020". Savā pieredzē, mūspusē, dalīsies un rosinās darboties vismaz 9 dažādu amatu meistari.

Tukumā sestdien, 5. septembrī no pulksten 10.00 līdz 15.00 ciemos aicina Tukuma Audēju darbnīca, kur meistare Ina Valtere un studijas "Durbe" dalībnieces piedāvās izmēģināt dažādu formu un mežģīņu tamborēšanas veidus kā arī aušanu stellēs. Adrese: Tidaholmas iela 3, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 25622267.

Irlavas kultūras namā "Svēteļi" sestdien, 5.septembrī no pulksten 11.00 līdz 14.00 darbosies audumu apgleznošanas un galda dekoru veidošanas darbnīcas. Vadīs meistares Sanita Breide un Līga Krūmiņa. Adrese: Irlavas kultūras nams "Svēteļi", Irlava, Tukuma novads. Vairāk informācijas un pieteikšanās pa tālruni 26176893.

Jaunpils pusē visas trīs dienas - no 4. līdz 6.septembrim no pulksten 10.00 līdz 15.00 viesus gaidīs Jaunpils Amatu māja un meistares Daila Kliesta, Velga Melne, Antra Kārkla un Velga Pavlovska. Piektdien būs iespēja pīt klūgas, sestdien aust jostas, bet svētdien darboties keramikas darbnīcā. Adrese: Jaunpils Amatu māja, "Ērģelnieki", Jaunpils, Jaunpils novads. Vairāk informācijas pa tālruni 28301408.

Puzuru darināšanu piektdien, 4.septembrī no pulksten 9.00 līdz 18.00 būs iespēja izmēģināt radošajā darbnīcā "7 balles" netālu no Jaunpils. To piedāvās meistare Anete Krūmiņa. Visi laipni aicināti! Adrese: "Graudiņi", Strutele, Jaunpils pagasts, Jaunpils novads. Vairāk informācijas pa tālruni 26229076, www.7balles.lv

Savukārt Kandavas pusē sestdien, 5.septembrī  no pulksten 10.00 līdz 17.00 savus apmeklētājus gaidīs Kandavas novada Amatniecības centrs ar meistari Kitiju Švīgeri. Šeit būs iespēja piedalīties cimdu filcēšanas nodarbībās. Adrese: Talsu iela 11 – 7, Kandava. Vairāk informācijas pa tālruni 26018067.

Vairāk informācijas par visiem akcijas dalībniekiem mūspusē un citur Latvijā skati te -  www.satiecsavumeistaru.lv

Aktīvai atpūtai šonedēļ

Garās distances pārgājienu maršruta "Mežtaka" apsekojumi, kas ir arī publiski apmeklējami pārgājieni, no sestdienas 5.septembra līdz pirmdienai 7.septembrim virzīsies pa Tukuma un Engures novadu: sestdien, 5.septembrī - maršruts no Galciema līdz Tukumam (distances garums aptuveni 21 km), svētdien, 6.septembrī - 13.posms no Tukuma līdz Jāņukrogam (distances garums 16 km), savukārt pirmdien, 7.septembrī plānots posms no Jāņukroga līdz Bigauņciemam (distances garums 26 km). Pārgājienu sākums pulksten 10.00. Dalība bez maksas. Jāņem vērā, ka šie pārgājieni nav organizētas ekskursijas ar gida stāstījumiem, bet gan iespēja pievienoties tiem, kas testē un veido jaunu maršrutu. Pirms gājiena (vēlākais dienu iepriekš) potenciālajiem dalībniekiem ir jāpiereģistrējas šeit. Atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem: www.celotajs.lv.

Neskatoties uz dzestro laiku, arī šonedēļ laivu nomas kompānija "Ozolaivas" piedāvā doties neparastajos ceļojumos – ar laivu pa purvu, lai vērotu saullēktus vai saulrietus, vai abus. Kad iespēja pievienoties un vērot šos brīnišķos dabas brīžus Lielajā Ķemeru tīrelī: ceturtdien, 3.septembrī vakara laivu braucienā pulksten 17.20, sestdien, 5.septembrī gan rīta, gan vakara laivu braucienā pulksten 5.55 un 17.15, bet svētdien, 6.septembrī – rīta laivu braucienā saulrieta vērošanai pulksten 5.55. Pirms brauciena iepriekš noteikti jāpiesakās. Lai rezervētu laivu, lūgums, aizpildīt pieteikuma formu laivu kompānijas mājas lapā. Dalība par maksu. Tikšanās vieta: Lielā Ķemeru tīreļa A malā, stāvlaukumā pie Kalnciema ceļa (P101). Vairāk informācijas pa tālruni 23202900, ozolaivas.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52596998sec.