Meža pirmatnīgums un pils elegance «Mājas kafejnīcu dienās» Jaunmoku pilī

Jaunmoku pils 120. jubilejas gadā 2. un 3. oktobrī pasākuma “Mājas kafejnīcu dienas” ietvaros caur īpaši gardiem un neparastiem ēdieniem un to pavadošajiem stāstiem iepazīstinās ar pils vēsturi, parku un muzeja programmām!

Brīvdienās, 2. un 3. oktobrī, no plkst. 11:00 – 18:00 Jaunmoku pils aicina izbaudīt rudeni skaistās pastaigās pils parkā, izzināt pili un baudīt īpašu maltīti no ģimenes restorāna.

Jaunmoku pils celta 1901. gadā kā Rīgas pilsētas mēra Džordža Armitsteda medību pils. Šobrīd Jaunmoku pilī atrodas Meža muzejs, kurā var aplūkot Latvijas mežsaimniecībai un medībām veltītas ekspozīcijas. Par godu meža un medību tēmai “Mājas kafejnīcu dienās” apmeklētājiem tiks piedāvāts nobaudīt brieža gaļas zupu ar uz uguns liesmas pašu ceptu rudzu maizi.

Jaunmoku pils parks, kurš ir teju 10 hektāru platībā, katrā gadalaikā ar augošajiem kokiem un krāsainiem ziediem un to kompozīcijām priecē apmeklētājus ar savu skaistumu un krāsainību. Šajā rudenī aicināsim baudīt ne tikai skaisto un krāsaino rudeni pils parkā, bet arī nobaudīt “Mājas kafejnīcu dienas” īpašo piedāvājumu – dārzu velšu krāsainību pankūku dažādībā.

Šajās dienās būs iespēja arī ielūkoties Jaunmoku pils muzeja programmā “Angļu tējas pēcpusdiena” – iepazīt angļu tējas etiķeti, kā arī uzzināt vairāk par šīs tradīcija rašanos un attīstību. Tējas dzeršanas pēcpusdiena bija viena no nozīmīgākajām tradīcijām pils celšanas laikā un tās piekopis arī pils īpašnieks Džordžs Armitsteds. Kā garšīgāko desertu Rīgas mēra ģimene atzinusi Aleksandra kūku, tādēļ “Mājas kafejnīcu dienās” apmeklētājiem tiks piedāvāts nobaudīt pils eleganci – Aleksandra kūka, piedaloties “Angļu tējas pēcpusdienas” ieskatā.

Ikvienam apmeklētājam būs iespējams apskatīt Jaunmoku pils muzeju, iepazīstot jūgendstila un Meža ekspozīcijas, klausīties audiogidu, makšķerēt pēc seno laiku metodēm, izbraukt ar laivu pils dīķī, piedalīties orientēšanās spēlēs “Pēddzinis” un “Sveiks, Kaimiņ!”, spēlēt Meža šahu un Meža kroketa spēles, izkalt savu laimes monētiņu un parkā baudīt izstādes – “Parku labiekārtošanas plāni” un tēlnieces A. Poikānes izstādi “…dabiski…”.

"Mājas kafejnīcu dienas" ir Latvijas Lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra rīkots Latvijas apceļošanas un iepazīšanas pasākums, baudot īpašus ēdienus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29910493sec.