«Tempļu mūzika» ieskandinās Durbes pils pagalmu Tukumā

1. jūlijā plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras nams un Tukuma muzejs aicina uz vērienīgu sitaminstrumentu ansambļa “Perpetuum Ritmico” koncertu “Tempļu mūzika”, kas norisināsies Durbes pils pagalmā Tukumā (M. Parka iela 7).

Perpetuum Ritmico ir vienīgais pastāvīgi koncertējošais sitaminstrumentu ansamblis Latvijā, kas savos priekšnesumos izmanto dažādas stilistikās iezīmes, sākot no tautas mūzikas un dažādu populārās mūzikas stilu ietekmes, līdz pat avangardam. Viņus raksturo jauneklīga enerģija, radošums un stilistiski daudzveidīgs repertuārs. Četrotnes programma “Tempļu mūzika” atsaucas uz četriem pamatelementiem – vēju, zemi, uguni un ūdeni, un aicina aizdomāties par fundamentālām norisēm dabā, pasaulē un mūsos pašos. Koncertā Durbes pilī izskanēs: S. Reich, A. Pert, U. Prauliņš, E. Sejourne, A. Maskats, E. Mediņš.

Perpetuum Ritmico ir dibināts 2014. gadā. Ansambļa mūziķi – Guntars Freibergs, Mikus Bāliņš, Elvijs Endelis un Ernests Mediņš – ir koncertējoši sitaminstrumentālisti, kas savu meistarību kaldinājuši kā Latvijā, tā ārzemēs. Būtisks ir arīdzan ārkārtīgi plašais ieskandināto sitaminstrumentu klāsts, kas klausītājus ieved bezgalīgā skaņu, tembru un noskaņu pasaulē, kamdēļ katrs, kurš atvērts jauniem muzikāliem piedzīvojumiem, var tikt pārsteigts un aizrauts ceļojumā uz unikāliem skaņupasaules apvāršņiem.

Biļetes: 7,00 EUR. Tās iespējams iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs un internetā. Informējam, ka vietas nav numurētas. Apmeklētājiem, baudot vasaras vakara koncertu, jāierodas ar saviem krēsliem un plediem.

1. jūlijā Durbes pils būs atvērta no 10.00 līdz 19.00. Pirms koncerta aicinām apskatīt Durbes pils vēsturisko interjeru, Jaņa Rozentāla glezniecības un jūgendstila priekšmetu mākslas izstādi “Ieraudzīt Rozentālu” un Tukuma muzeja 85 gadu jubilejai veltīto izstādi “ARTEFAKTUM”. Ieeja pilī ar muzeja biļeti: skolēniem, studentiem un pensionāriem, personām ar invaliditāti 1,50 EUR; pieaugušajiem 2,50 EUR; ģimenes biļete 5,00 EUR un 6,00 EUR.  

Koncerts ieskandina “Vēsturisko dārzu un parku dienas 2022” un notiek norišu cikla “Tiekamies Tukumā” ietvaros sadarbībā ar “Latvijas koncertiem”.

Par Durbes pili

Durbes pils ir vienīgā no agrākajām Latvijas muižu kungu mājām, kur pilnībā rekonstruēts 19. gs. beigu un 20. gs. sākuma vēsturiskais interjers un radīts priekšstats par vācbaltu kultūru. Tā uzskatāma par vienu no Kurzemes klasicisma arhitektūras pērlēm, ko ietver ainavu parks un rotonda ar garāko gājēju tiltu Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61519504sec.