Durbes pils aicina izzinošā smaržu un garšu notikumā uz «Vēsturisko parku un dārzu dienu»

2. jūlijā no 12.00 līdz 16.00 Durbes pils (M. Parka ielā 7, Tukumā) aicina uz “Vēsturisko parku un dārzu dienu”. Šogad tēma ir veltīta muižu virtuves dārziem, jo tiem bijusi liela nozīme virtuves kultūras attīstībā. Pasākums būs interesants ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem, tādēļ aicinām ģimenes kopīgi pavadīt laiku izzinošā smaržu un garšu notikumā un uzzināt, kur ir Durbes pils virtuves dārziņš, pagrabi un būs iespēja satikt pils ķēkšu.

Durbes pils kalpu mājas pagalms, ko aptver aizsargmūris, ir piedzīvojis lielas pārmaiņas jo sevišķi pēdējo gadu laikā. Iekšpagalmā vairākkārt ir veikti arheoloģiskie izrakumi, bet šobrīd tur ir izveidotas garšaugu un kultūraugu dobes, kas vedina pārdomās par to, kā varētu būt mainījusies cilvēku ēdienkarte pēdējos simts un vairāk gados.
No 12.00 līdz 16.00 atvērts būs pils ķēķis, kas ikdienā apmeklētājiem nav pieejams. Tur būs iespēja satikt pils ķēkšu, kura izrādīs muižas ķēki un dalīsies ar saviem noslēpumiem un gardajām pils receptēm. Saklausot, sataustot, sasmaržojot, apmeklētāji aicināti atminēt garšaugus un uzzināt to labās īpašības. Tur iespējams uzglabāti pārtikas produkti muižas vajadzībām.

Plkst. 13.00 un 15.00 Durbes pils kalpu mājas pagalmā arheologs Dr. hist. Rūdolfs Brūzis stāstīs ne tikai par savu profesiju un arheologam nepieciešamajiem instrumentiem, bet arī par gadu gaitā notikušajām kalpu mājas pārvērtībām un arheoloģisko izrakumu procesiem, demonstrēs kalpu mājas iekšpagalmā atrastos priekšmetus, atklās, kā noteikt to vecumu. Pils darbinieki ļaus ielūkoties arī kalpu mājas pagrabos, kas līdz šim apmeklētājiem nav bijuši pieejami.

Apmeklētāji aicināti arī apskatīt Durbes pils vēsturisko interjeru, Jaņa Rozentāla glezniecības un jūgendstila priekšmetu mākslas izstādi “Ieraudzīt Rozentālu” un Tukuma muzeja 85 gadu jubilejai veltīto izstādi “ARTEFAKTUM”.

Dalība pasākumā ar muzeja biļeti: skolēniem, studentiem un pensionāriem, personām ar invaliditāti 1,50 EUR; pieaugušajiem 2,50 EUR; ģimenes biļete 5,00 EUR un 6,00 EUR.
Pasākums notiek sadarbībā ar Latvijas piļu un muižu asociāciju un norišu cikla “Tiekamies Tukumā” ietvaros.

Par Durbes pili
Durbes pils ir vienīgā no agrākajām Latvijas muižu kungu mājām, kur pilnībā rekonstruēts 19. gs. beigu un 20. gs. sākuma vēsturiskais interjers un radīts priekšstats par vācbaltu kultūru. Tā uzskatāma par vienu no Kurzemes klasicisma arhitektūras pērlēm, ko ietver ainavu parks un rotonda ar garāko gājēju tiltu Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67367911sec.