Ar ģimeni brīvdienās uz Jaunmoku pili

Baudot vasaras brīvdienas, aicinām tās saturīgi pavadīt kopā ar ģimeni, apmeklējot Kurzemes pakalnu pērli- Jaunmoku pili! Dažādas ekskursijas un aktīva līdzdarbošanās pils muzejā, izlaušanās istaba, pastaigas parkā un pa Mežaparka pastaigu taku, izbraucieni ar laivu un velo kā arī gardas uzkodas un dzērieni āra vasaras kafejnīcā un ērta atpūta Jaunmoku pils viesnīcā- viss Jūsu skaistākajām brīvdienām vienuviet!

Meklējot brīvdienu galamērķi, noteikti, ka ir vēlme, lai būtu arī kādas interesantas, izglītojošas aktivitātes bērniem. Jaunmoku pils muzejs nav klasisks šī vārda izpratnē- muzejā paralēli vēsturiskajai ekspozīcijai ir izvietota arī interaktīva meža muzeja ekspozīcija, kurā izvietotas dažādi reāla izmēra meža iemītnieki. Ir iespējams saklausīt to balsis un ar dažādu spēļu palīdzību izprast to paradumus. Bērniem īpaši saistoša būs ”Ekspedīcija meža ekspozīcijā”, kas ir muzeja programma, kurā ar neparastiem izpētes uzdevumiem un atraktīviem praktiskajiem darbiem var izzināt daudzveidīgo meža valstību. Ekskursija muzejā var notikt gan gida pavadībā, gan individuāli. Ir pieejams arī audiogids 4 dažādās valodās.

Lai muzeja apmeklējums būtu dinamiskāks, piedāvājam dažādas orientēšanās spēles dažādām vecuma grupām, kā “Pēddzinis” lielākiem apmeklētājiem, bet “Sveiks, kaimiņ!” pašiem mazākajiem. Tāpat muzejā ir iespējams arī iepazīt dažādas zāļu tējas, vai tieši otrādāk- noorganizēt īstu “Angļu tējas pēcpusdienu” kopā ar pils dāmām. Jaunmoku pils Piena mājas pagrabā ir izvietotas izlaušanās istaba “Zaļā meža melnie stāsti”, kurā, 2 – 6 cilvēku lielai grupai, nokļūstot tumšā, mitrā pagrabā, ir kopīgi jāaizpilda 7 dažādi uzdevumi, lai “izlaustos”. Šī var būt lieliska, ģimeni saliedējoša izklaide, īpaši interesanta liksies pusaudžiem, jo lai atrisinātu katru no uzdevumiem, reizēm ir nepieciešams rast pat visneiedomājamāko risinājumu!

Pils parks katru dienu ir atvērts skaistām pastaigām. Šī gada jaunums ir brīvi pieejama Mežaparka pastaigu taka, kas ir izglītojoša aktivitāte ar izzinošiem takas pieturpunktiem par meža dzīvo dabu. Taka tika ierīkota Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atklātā projektu konkursa ietvaros.

Tāpat ir iespēja doties izbraucienā ar laivu pa pils dīķi, pamakšķerēt ar seno laiku makšķerkātu vai doties velobraucienā pa kādu no diviem speciāli izstrādātajiem velo maršrutiem pa Jaunmoku pils apkārtni.

Vasaras sezonā, no trešdienas līdz svētdienai pie Jaunmoku pils Muižas ēkas darbojas vasaras āra kafejnīca, kurā būs iespēja nobaudīt kādu uzkodu un garšīgu dzērienu. Visu cauru gadu ir atvērta arī Jaunmoku pils viesnīca, kas piedāvā ne tikai luksusa un ekonomiskās klases numurus, bet ar atsevišķu brīvdienu namiņu, kurš būs īpaši ērts tieši ģimenei.

Jaunmoku pils ir viena no jaunākajām, bet iespējams šarmantākajām pilīm Latvijā, kas celta 1901. gadā kā tā laika Rīgas pilsētas galvas Džordža Armitsteda Medību pils. Šobrīd Jaunmoku pils saviem apmeklētājiem piedāvā izglītojošas aktivitātes un ekskursijas pils muzejā un gandrīz 10 ha lielajā parkā, vietu, kur īstenot dažādus pasākumus un svinības, kā arī pārnakšņot viesnīcā.

Viesnīcas vai ekskursiju rezervācija ir iespējama Jaunmoku pils mājaslapā www.jaunmokupils.lv, vai sazinoties ar pils Informācijas centru pa telefonu +371 26187442 vai rakstot uz e-pastu [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87413788sec.