Foto izstāde «KLUSUMA AUG(Ļ)I» – Īles luterāņu baznīcā

Apvienojot skaņas un attēla spēku, radīta skanoša foto izstāde “Klusuma aug(ļ)i”, kura Īles luterāņu baznīcā apskatāma līdz 15. augustam, iepriekš piesakoties - 26133692.

Galvenie varoņi: Jauniešu kora BALSIS dziedātāji un Latvijas flora

Skan: Pärt Uusberg “Õhtu Ilu” un Gunnar Eriksson “Gjendines bådnlåt”.

Dzied: Jauniešu koris BALSIS

Laura Elizabete Godiņa, Jauniešu kora BALSIS diriģente: “Muzikālā fotoizstāde ir veidota tā, lai tajā tiktu izcelts ikkatrs dziedātājs, bet tās apmeklētājam būtu dota iespēja iepazīt kori neierastā formātā gan ieraugot, gan saklausot katra korista balsi individuāli, kora kopskaņā un ārpus tās.”

Lauris Vīksne, fotogrāfs: “Idejas muzikalajā pamatā ir mini albums “Klusuma augļi”. Pēc sarunas ar Intu Teterovski par iespējamo izstādi, radās doma, ka tai jāsaistās ar to, ka pēc ziemas klusuma, viss veras vaļā, plaukst, dzimst - korists ir augs un dziesma ir auglis. Skanošās izstādes veidošana bija izaicinājums – 40 koristos saskatīt to atšķirīgo, īpašo. Katrs korists ir izteikta, skaista personība un tas deva motivāciju darboties tālāk.”

Arvis Ostrovskis, izstādes kurators, arī Jauniešu kora BALSIS tenors: “Mēģināju ar visu to daudzumu iespaidīgo foto emociju veidot stāstu, kas laikam jau loģiski izvērtās kā dziesma - ar savu kluso, maģisko sākumu, gluži kā no saknēm, tad savu gaismas staru meklē pirmie melodijas aizmetņi, bet tiem vairojoties, izaug dziesmas kulminācija, kam seko mierinājums, apjausma par dabisku ritumu. Viss pāriet un virzās uz jaunu sākumu.”

IZSTĀDES LIETOŠANAS ROKASGRĀMATA

Lai izstādi izbaudītu pilnībā, nepieciešams:

  • Viedtālrunis
  • Interneta savienojums
  • QR koda lasītājs

Pie katras fotogrāfijas ir QR kods, kuru aktivizējot Tev ir iespēja dzirdēt attēlā redzamā korista balsi.

Dziesmu pilnais ieraksts skanēs nepārtraukti un Tevis aktivizētā korista balss skanēs Tavā viedtālrunī, tādēļ vēlams ieslēgt skaņu.

Paralēli audio, QR kods aktivizē arī aprakstu par fotogrāfijā redzamo augu.

Dziesmas nav rakstītas homofoni, tāpēc būs brīži, kad koristu individuāli dzirdēt nevarēs, jo viņam ir pauze.

Lūdzam izstādi apmeklējot ievērot distanci un būt atbildīgiem vienam pret otru.

Paldies par ieguldījumu izstādes tapšanā:

Jauniešu kora BALSIS koristiem, fotogrāfam Laurim Vīksnem, skaņu režisoram Artūram Sedrikam Sinkevičam, izstādes kuratoram Arvim Ostrovskim, tekstu redaktorei Esterei Pļavinskai, dizainerei Rasai Natei Beitnerei, diriģentiem Intam Teterovskim, Laurai Elizabetei Godiņai, izstādes iekārtotājiem Santai Ančai, Dārtai Annai Bērziņai, Īles luterāņu baznīcai, un Dobeles novada pašvaldībai.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.9070859sec.