6. augustā Dobeles Pils svētkus svinēs kā senāk

Sestdien, 6. augustā, Dobeles Pils pagalmā SVINĒSIM KĀ SENĀK Dobeles Pils svētkus gluži kā 20. gs. 20., 30. gados – ballīšu atmosfērā, kad Pils pagalms bija Dobeles kultūras dzīves galvenā norises vieta. Š.g. augustā aprit gads kopš atjaunotā Pils vēra durvis saviem apmeklētājiem. Pirmajā jubilejā mūsu mazajiem apmeklētājiem dāvināsim Liepājas leļļu teātra izrādi TRĪS RUKSĪŠI, savukārt vakara kulminācijā leģendārās rokgrupas PĒRKONS koncerts un svētku noslēgumā nakts balle ar grupu BALLĪŠU KVARTĀLS (Audiokvartāls).

Dienas programmā no plkst. 14.00 Dobeles Pils pagalmā skatāma foto izstāde KULTŪRAS DZĪVE PILĪ (Dobeles novada muzeja krājums), kā arī senā paviljona vietā VASARAS KAFEJNĪCA.  

Plkst. 15.00 burvju trikiem pārsteigs un izklaidēs iluzionists Voldemāru Weiss. Plkst. 16.00 Liepājas Leļļu teātra izrāde TRĪS RUKSĪŠI (Brāļi Grimmi, Lailas Kirmuškas skatuves versija. Stāsts par brālības spēku. “Reiz dzīvoja trīs brāļi – ruksīši. Nif – nafs, Nuf – nufs, Naf – nafs. Par viņiem klīst leģendas. Brāļu brālība. Neuzveicama. Lai gan reizēm neticība, ietiepība, slinkums cenšas to izjaukt. “3 R” brālība atgādina, ja esi nokļuvis briesmās – nepadodies. Brālis, tavs draugs, palīdzēs. Nevis kāds “pūkains” draugs, vārdā – Vilks.” P.S. Kad satiksimies, pastāstīšu vairāk – ar cieņu Žagata. Vecums – 2 + gadi; izrādes ilgums – 60 min; lomās: Madara Enkuzena, Inga Dzintare, Pēteris Lapiņš, Vija Mežale; režisore: Laila Kirmuška; scenogrāfs: Jānis Auniņš; leļļu mākslinieki: Dace Rožlapa, Māris Putniņš; komponists, aranžētājs: Edgars Lipors.) Ieeja Dobeles Pils pagalmā uz dienas programmu laikā no plkst. 14.00 līdz 18.00 ir bez maksas.

Plkst. 21.00 aicinām uz leģendārās rokgrupas PĒRKONS labāko dziesmu koncertu. Pirms 40 gadiem Ieva Akuratere kādā pusnaktī nosapņoja, ka tolaik jaunizveidotā grupa jānodēvē par PĒRKONU. Šā PĒRKONA zibeņi, dārdi un palaikam romantiskais lietutiņš trāpīja mērķī toreiz un trāpa arī tagad, nu grupa PĒRKONS, iespējams, ir vistitulētākā grupa Latvijā – divi Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieki – Ieva Akuratere, saņēmusi arī Draudzīgā Aicinājuma medaļu un Juris Kulakovs, kurš ir arī Līvānu goda pilsonis, trīs Jūrmalas goda pilsoņi un visi – apbalvoti ar Barikāžu piemiņas medaļām. Gaviļnieki saviem klausītājiem koncertā piedāvās dzirdēt savas radošās darbības laikā sakrātās un tautā iemīļotās dziesmas, to skaitā „Zaļā dziesma”, „Slidotava”, „Labu vakar”, „Dziesma par sapumpuroto zaru”, „Gandrīz tautasdziesma”, „Mana dienišķā dziesma” un daudzas citas. (Ieeja Pils pagalmā no plkst. 20.00).

Plkst. 23.00 nakts balle ar grupu BALLĪŠU KVARTĀLS. Grupā BALLĪŠU KVATĀLS darbojas trīs mūziķi no apvienības AUDIOKVARTĀLS - Arnis Ozoliņš (Ģitāra), Ivars Ozoliņš (Bass, vokāls), Māris Skrodis (Bungas), kā arī Juris Ludženieks (taustiņinstrumenti). Grupa priecē klausītājus un iegriež kārtīgu ballīti izpildot Latvijā un pasaulē populāru izpildītāju dziesmas, sākot no R. Paula, Līviem, Prāta vētras,  The Beatles, Guns 'n' Roses līdz pat Singapūras satīns, Imagine Dragons, Coldplay u.c.

Biļetes iepriekšpārdošanā: koncerts + balle aula.lv 11.00 eur, pasākuma dienā 15.00 eur (kompleksā biļete). No plkst. 23.00 biļetes uz balli iegādājamas arī pasākumā uz vietas 8.00 eur.

Dobeles Pils apmeklētājiem 6. augustā atvērta no plkst. 14.00 līdz 18.00, Lielajā zālē MĀKSLAS PLENĒRA DALĪBNIEKU IZSTĀDE. Ieejas maksa Dobeles Pilī akcijas cenā: pieaugušajiem 3.00 eur, senioriem, studentiem, bērniem, personām ar invaliditāti (uzrādot apliecību) bez maksas.

Tas viss un citi jubilejas pārsteigumi gaidāmi 6. augustā, kad visi laipni aicināti uz Dobeles Pils pagalmu, lai svinētu kā senāk.

  Svētkus rīko: Dobeles novada muzeja filiāle Dobeles Pils

Svētkus atbalsta: Dobeles novada pašvaldība  

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts. Iegūtie materiāli tiks izmantoti publicitātei un pilsētas vēstures saglabāšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79347706sec.