Iemesls apciemot Kuldīgu: Mākslas festivāls «COOLDIGA Art Fest ‘21»

Rudens ir lielisks laiks, lai dotos izbraucienos pa Latviju. Kuldīgā taps vēl 10 iemesli, kādēļ to izvēlēties par brīvdienu galamērķi septembrī. Jau otro gadu Kuldīgā norisināsies mākslas festivāls “COOLDIGA Art Fest ‘21” no 13.-19. septembrim uz 10 ēku sienām taps dažādu stilu mākslas darbi, iekrāsojot Kuldīgas pelēcīgo daļu, un radīta keramikas skulptūra.

Festivāls pirmo reizi norisinājās 2020.gadā. Mākslinieki no Latvijas un ārzemēm radīja košus darbus, veidojot Kuldīgā ārtelpu mākslas galeriju, kas apskatāma ikvienam Kuldīgas viesim un iedzīvotājam. Šogad, turpinot, iesākto, mākslinieki pulcēsies, lai papildinātu noskrandušās ēku sienas ar košām krāsām un fotogēniskiem gleznojumiem.

Uz sienām gleznos spāņu māksliniece Klāra Kabrēra (Clara Cabrera), venecuēliešu mākslinieks Luiss F.Guevara, tāpat arī pašmāju mākslinieki - Elementton, Pāvels Hafizovs, Guntis Obodņikovs, Kate Māliņa, Agrita Cimermane, USER, Artis Gustovskis, Dzidra Eglīte. Festivāla ietvaros gleznos arī seniori no Kuldīgas Senioru skolas. Ar māksliniekiem nedēļas laikā būs iespējams aprunāties, smelties iedvesmu, vai vienkārši vērot viņu veikumu.

Daļa darbu, kas tiks gleznoti, ir veltījums Kuldīgas pilsētai. Spāņu māksliniece Klāra stāsta: “Darbs, ko plānoju radīt, ir divas cielavas, kas laižas pāri Kuldīgas ķieģeļu tiltam. Izvēlējos tieši cielavu, jo tas ir Latvijas nacionālais putns.” Darbs būs kā veltījums Kuldīgas tiltam, kā arī Dabas Fondam un Klimata pārmaiņām. Savukārt Luis F.Guevara no Venecuēlas ir izpētījis latviešu kultūru kā pilnīgs svešinieks, un, dalījies pārdomās: “Meklējot informāciju, kaut kas mani īpaši uzrunāja - tradicionālās tautas dejas. Dejotāju kustība, vēsturiskā nozīme, krāsas un kaislība iekrita acīs, un es izmēģināju dažas šī novērojuma variācijas, pievēršoties intīmam, bet neskaidram skatam uz skaistu deju”. Attiecīgi, mākslinieka darbs būs tautas deju tematikā, un tiks veltīts Kuldīgas tautas deju ansamblim “Venta”.

Festivāla ietvaros ir iespēja piedalīties gleznošanas meistarklasē (ar vai bez priekšzināšanām). Meistarklasi vadīs spāņu māksliniece Clara Cabrera, un tajā būs iespēja apgūt skicēšanas pamatus un gleznošanu ar akrila krāsām. Lai piedalītos meistarklasē, nepieciešama iepriekšēja reģistrācija (ej.uz/gleznosanas-meistarklase). Vietu skaits ierobežots

Paralēli mākslas festivāla nedēļai, Kuldīgas piedāvājumā ir arī džeza koncerts “Džezs skan Kuldīgā” ietvaros, teātra festivāls “Teātris ir visur Kuldīgā”. Uz tikšanos Kuldīgā!

Festivālu organizē Kuldīgas mākslas un tehnoloģiju centrs kopā ar Kuldīgas pašvaldību, AS “Sadales tīkls”. Un “Kuldīgas siltumtīkli”. Atbalsta: Rudy's Kombucha , Hotel Virkas muiža, Goldingen room, SIA IMK, Mājai un Dārzam, Tikkurila Latvija.

Vairāk par festivālu, mākslas darbu tapšanas vietām un māksliniekiem - www.cooldiga.mozello.com vai platformā “Facebook” - https://www.facebook.com/events/958249414733320 .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41478491sec.