Balvos skatāma Rotko centra tekstilmākslas kolekcijas izstāde

No šī gada 1. oktobra līdz 30. novembrim Balvu Mākslas skolas izstāžu zālē (Teātra ielā 2) ir skatāma Daugavpils Marka Rotko mākslas centra tekstilmākslas kolekcijas izstāde “TEXT-ils”.

Teksts savā būtībā nav tikai loģisks burtu kopums, kas kārtojas vārdos un teikumos. Tas nes sevī simbolisku vēstījumu, neatkarīgi no izmantotajiem domas izpausmes līdzekļiem. Arī mākslu var lasīt, iedziļinoties katra autora individuālajā krāsu, simbolu un kompozīciju salikumā.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas izstāde “TEXT-ils” tiek piedāvāta kā stāsts par dažādo tekstilmākslā, rādot mūsdienu tekstila prakses plašās iespējas un interpretācijas. Eksponētie mākslas darbi ir Rotko centra rīkoto starptautisko tekstilmākslas simpoziju veikums, kas tapis, māksliniekiem divu nedēļu garumā dzīvojot, iedvesmojoties un radot Marka Rotko dzimtajā pilsētā. Vairākos mākslas darbos ir jaušams arī cietokšņa motīvs, atklājot katra mākslinieka individuālo un estētisko skatījumu uz īpašo auru, ko veido vēsturiskā arhitektūra un apkārtējā ainava.

Izstādē pārstāvētie mākslinieki: Inga Šaučūniene (Inga Šaučiūniene) (Lietuva), Jolanta Savvina, Pēteris Sidars, Ksenija Šinkovska (Ksenia Shinkovskaya), Ruta Bogustova, Dace Pudāne, Ilona Linarte-Ruža (Latvija), Samanta Fīldsa (Samantha Fields) (ASV), Sauro Manetti (Itālija), Ju Von Lima (Yu Von Lima) (Dienvidkoreja), Mumita Dasa (Moumita Das) (Indija).

Ar izstāžu projektu “TEXT-ils” Balvu mākslas skola un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs uzsāk ilgtermiņa sadarbību, kurā iecerēti turpmāki izstāžu projekti un izglītojoši mākslas centra apmeklējumi. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53214502sec.