Tūristu rīcībā šovasar būs perfekta lauku māja Latgalē «Siguldas»

Jā, arī Latgalē tagad ir savas "Siguldas". Ar rūpību un mīlestību atjaunota 100 gadus veca īsta lauku māja. "Siguldas" ir vēsturiskais mājas nosaukums, kurš ir tikpat vecs kā pati māja, tāpēc izlemts to nemainīt, jo, šķiet, ka tas piešķir šai vietai īpašu "odziņu". 

"Siguldas" ir labiekārtots, mierpilns namiņš, kurā savijas senatnīgais ar moderno. Namiņa apkārtnē atrodamas vien dažas apdzīvotas mājas, toties - daudz pļavu, mežu, lauku, savvaļas dzīvnieku. Šeit uzsvars tiek likts uz mierīgu atpūtu ārpus civilizācijas, kad gribas aizbēgt no apnikušās ikdienas kņadas. Vieta piemērota romantiskai divvientulībai, omulīgai ģimenes atpūtai, nelielu kompāniju burziņiem, pašizolācijai, radošām izpausmēm un pat attālinātai strādāšanai. Mierīgo atpūtu lieliski papildina iespēja no sirds izpērties melnajā pirtī un nopeldēties atvēsinošajā dīķī. Laicīgi piesakoties, miesas un gara stiprināšanai, iespējams pasūtīt apmācīta pirtnieka pakalpojumus ar dažādām pirts procedūrām un rituāliem.

Kad ir izbaudīts lauku klusums, miers, putnu čivināšana un atgūti iekšējie enerģijas resursi, atpūtu var turpināt, apskatot tuvākos tūristu iecienītos objektus. Tiem, kas slikti orientējas apkārtnē, vai vienkārši negrib tērēt laiku izbraukumu plānošanai, palīgā nāks jau sagatavotie vairāk nekā 40 apskates punkti (POI) un saplānotie trīs, piecu vai septiņu dienu izbraukuma maršruti ar populārākajām un interesantākajām apskates vietām Latgalē 100km rādiusā no namiņa. Maršruti ar izrēķinātu attālumu ir saplānoti secīgi, ērti, pa reģioniem, katrs no tiem sākas un beidzas "Siguldās". 

Tāpat ir iespēja izmest loku pa vietējiem ceļiem ar veco babas riteni. Tā kā tuvākajā ciemā ir daudz zemnieku, maltīšu pagatavošanai ir iespēja pasūtīt svaigu govs pienu, kūtī dētas vistu olas, medu. Tas ļaus ne vien sajust un ieraudzīt, bet arī pagaršot īstu lauku dzīvi. Mājā ir iekārtota neliela izstāde ar vietējo amatnieku darbiem, kurus var arī iegādāties. Drosmīgākie un atraktīvākie var doties uz apkārtējiem mežiem sēņot, ogot, taisīt pirts slotas, lasīt zāļu tējas atkarībā no ciemošanās sezonas.

Jūs esat laipni gaidīti uz mierīgu, harmonisku atpūtu svaigā gaisā un ainaviskā dabā! Katru viesi šeit sagaida patīkams kompliments no saimniekiem, jo ikviens šeit ir ļoti gaidīts. "Siguldas" liks Jums justies kā mājās arī esot tālu prom no mājām.

Sezona 2021. gadā maijs-oktobris.

instagram: www.instagram.com/namins_latgale/
facebook: www.facebook.com/namins.latgale

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56571794sec.