Līvāni svin 95. dzimšanas dienu

Pilsētas tiesības Līvāniem tika piešķirtas 1926.gada 7.jūnijā, Latvijas valsts prezidentam Jānim Čakstem izsludinot Saeimas pieņemto likumu “Par pilsētas tiesību piešķiršanu Ainažu, Līvānu un Madonas miestam”. No 31. maija līdz 7. jūnijam nedēļas garumā ATSLĒGA LATGALES VĀRTOS - LĪVĀNI aicina ikvienu baudīt un izjust svētku garu, kas iemiesosies krāsās, skaņās, gaismās, ūdens čalās, dzejā, stāstos un kustībā. Līvānu pilsētas svētku norises apmeklējamas individuāli vai mājsaimniecību ietvaros, ievērojot epidemioloģisko drošību.

Visas svētku nedēļas garumā fotoakcija iedzīvotājiem "Mana mīļākā vieta Līvānos". Aicinām sociālajos tīklos dalīties ar fotostāstiem un atmiņu postiem, kāpēc un kura ir Tava mīļākā vieta Līvānos. Kura vieta Līvānos jums saistās ar skaistām un/vai nerātnām bērnības atmiņām, jaunības dienu (iespējams, ne tikai jaunības) mīlestību, draudzību, kādu nozīmīgu dzīves notikumu, bet varbūt tā ir vienkārši iemīļota vieta, kur patīk pastaigāties. Dalieties ar stāstiem, fotogrāfijām vai video, pievienojot savai ziņai haštagu (tēmturi) #miluLivanus

No 30.maija līdz 7.jūnijam pilsētas teritorijā norisinās izzinošā kustību spēle pa pilsētas vēsturiskajām vietām “Līvāni toreiz un tagad” (pastaigā vai ar velo). Anketa ar 29 Līvānu pilsētas vēsturisko vietu foto: šeit (PDF). Dalībnieki sev ērtā laikā var doties trasē no 31. maija līdz 7. jūlijam, izvēloties atbilstošu pārvietošanās veidu (ejot, skrienot, ejot ar nūjām vai ar velo). Izzinošās kustību spēles mērķis ir pievērst uzmanību pilsētas vēsturiskajām vietām un uzzināt vairāk par vietām, kurām ikdienā pasteidzamies garām. Atbildes –  25  fotogrāfijas, komandas/dalībnieku nosaukumu  un kopējo maršruta garumu - lūdzam sūtīt uz e-pastu: [email protected] līdz 7. jūnija plkst. 24.00. Tālr. informācijai: 29537229. Visu objektu apmeklētāji  izlozes kārtībā tiks apbalvoti individuāli.

No 1. jūnija diennakts tumšajā laikā pie Līvānu 1.vidusskolas ozoliem vides objekts “Latgales vārti”. Tā ir interaktīva gaismas arka, kas veido dinamisku krāsu šovu, apmeklētājiem ļaujot uzņemt neatkārtojamus foto un video. Optiskās šķiedras industrija ir viena no vadošajām ražošanas nozarēm pilsētā, simboliski instalācija atspoguļo arī Līvānu novada moto: Līvāni – atslēga Latgales vārtos!

No 1. līdz 7.jūnijam Līvānu Stikla un amatniecības centra ēkas logos Ilzes Griezānes gleznu izstāde “Pilsēta pie upes” un Ingas Salmiņas kausēta stikla darbi un stikla, koka gaismas objekti sadarbībā ar koktēlnieku Jāni Ziemeli. Līvāni ir mākslinieces Ilzes Griezānes dzimtā pilsēta, pilsēta pie upes. Iedvesmojoties no Viestura Kairiša filmas “Piļsāta pi upis”, māksliniecei tapusi gleznu izstāde, kuras darbos attēlots Daugavas un Dubnas tecējums.

No 1.jūnija līdz 7.jūnijam Līvānu Stikla un amatniecības centra darba laikā akcija "Stāsti un dzeja Daugavas krastā". Pie Līvānu Stikla un amatniecības centra ikvienam būs iespēja atlaisties zālē uz Līvānos austa paklājiņa (lupatu deķa), pievērt acis un baudīt mieru, ko sniedz pavasaris, upes vējš, saules glāsti, brīnišķīgā ainava Daugavas krastā un bezvadu austiņās skanošā Līvānu dzejnieku dzeja un fragmenti no grāmatas “Līvāni – toreiz un tagad”. Pašu autoru ierunātas, klausītājus gaidīs Rasmas Svikles-Popovas un Ritas Semeiko filozofiskās dzejas rindas, dzīvespriecīgās Gaļinas Pētersones dzīves atziņas dzejā, Valērija Jefremova apgarotā mīlas dzeja un viņa veltījumi Līvāniem,  Natālijas Daņiļevičas  ironiskie vērojumi dzejā. Pārdzīvojumus dzejā atklās dzīves gudrās un sirds siltuma pilnās Līga Pastare, Dzintra Kļaviņa un Maija Vaivode. Satraucoši liriski un mīlas varu apliecinoši skanēs Valda Vitkovska dzejoļi. Miniatūras par Līvāniem pildīs sirdi ar lepnumu – mēs esam, mums ir.

No 1.jūnija līdz 7.jūnijam Līvānu Bērnu un jauniešu centra ēkas logos Rīgas ielā 4b skatāma audzēkņu  aizvadīto gadu vizuālās mākslas konkursu darbu izstāde.

No 4. līdz 6.jūnijam pa Līvānu novadu Auto orientēšanās.

Sacensību norises laiks – no 4. jūnija  plkst. 8:00 līdz 6. jūnijam līdz plkst. 20.00 visā Līvānu novada teritorijā. Starts pie jebkura brīvi izvēlēta kontrolpunkta novada teritorijā.

Visā Līvānu novada teritorijā būs ar QR kodiem iemarķēti 20 apskates objekti. Karte ar objektiem – KARTE. Spēles dalībnieki brīvi izvēlētā laikā un izvēloties sev piemēroto pārvietošanās veidu apmeklē izvēlētos apskates objektus. Izmantojot Qrenteerings aplikāciju, apmeklējumus fiksē ar viedierīci, noskanējot QR kodus. Saite uz aplikācijas lejupielādi GooglePlay un AppStore. Sacensību rezultāti tiks publicēti Līvānu novada mājas lapu tīmekļa vietnēs www.kvartals.lv, www.livani.lv un Facebook.

4. un 5.jūnijā 21.30 – 01.00 Daugavā pie Līvānu Stikla un amatniecības centra vides objekts "Muzikālās strūklakas upē". Krāsainas strūklaku dejas Daugavā mūzikas pavadījumā. Vides objekta radītā performance skatāma cikliski ar atkārtojumiem ik pēc 15 minūtēm.

Satiksmes: ierobežojumi: No 4. uz 5.jūnijā no 18.00 līdz 01.30 tiks slēgta satiksme Domes ielā no Tradīciju laukuma līdz Līvānu stikla un amatniecības centram.

4. un 5.jūnijā 18.00-22.00 pilsētas Jaunā tirgus teritorijā un laukumā pie tā "Jubilejas nakts tirdziņš". Svētku vakara pastaigas laikā, dodoties vērot strūklakas Daugavā, divus vakarus pēc kārtas iespēja iegādāties mājražotāju un amatnieku izstrādājumus. Tālr. informācijai: 29231055 (Gunita Vaivode). Uzzināt vairāk: šeit.

Satiksmes: ierobežojumi: 4. un 5.jūnijā no 16.00 līdz 23.00 iebraukt būs aizliegts stāvlaukumā starp Rīgas ielu 108 un Rīgas ielu 110 pie Jaunā tirgus kā arī iekšpagalma braucamā daļa no Lipu ielas 2 līdz Stacijas ielai 3.

5.jūnijā 13.00 – 16.00 Daugavas krastā pie Līvānu Stikla un amatniecības centra brīvdabas izstāde, kurā apskatāmi keramikas cepļa, stikla un amatniecības darbi. Izstādē varēs apskatīt labi pazīstamu un iemīļotu Latgales keramiķu darbus, tikko izņemtus no cepļa, kā arī ar lielu pacietību un mīlestību veidotos TLMS Dubna tekstīlijas  un kokamatnieka Jāņa Spuriņa izstrādājumus. Iespēja izstrādājumus iegādāties. Lielisks papildinājums interjeram vai oriģināla dāvana!

5.jūnijā Grīvas meža trasē virtuālais Parka skrējiens. Dienas garumā dalībniekam jāveic 5 km distance (sertificētās trases apļa garums 1km). Rezultāts jāfiksē un jānosūta organizatoram. Tālr. informācijai: 29537229.

5.jūnijā 19.00-21.00 Daugavas krastā pie Līvānu Stikla un amatniecības centra brīvdabas vizuāli muzikāla izstāde “Stikla gaismas melodijas”. Unikāla iespēja dzirdēt pirmo Latvijā radīto mūzikas instrumentu no stikla – “stiklafonu”. Līvānu stikla mākslinieces Ingas Salmiņas un etnoinstrumentu meistara Aleksandra Maijera radītais unikālas mūzikas instruments - Stiklafons, kura cikliskās muzikālās interpretācijas papildinās stikla un koka gaismas objekti centra ēkas logos. Stiklofonu spēlēs mūziķis un mūzikas instrumentu meistars Aleksandrs Maijers, to papildinās elektriskā ģitāra, ko spēlēs Anna Sēruma, un kontrabass Annijas Davidčukas izpildījumā. Organizē radošā apvienība “Perspektīva” sadarbībā ar Līvānu novada pašvaldību. Atbalsta Līvānu novada dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, VAS Latvijas Valsts meži, Latgales Reģiona attīstības aģentūra.

6.jūnijā 9.00 visu Līvānu draudžu baznīcu ārtelpās Līvānu torņu zvanu mūzika.  Pilsētas jubilejas dievkalpojumi pēc draudžu grafika.

Līvānu jubilejas dienā, 7.jūnijā, 10.00 – 12.00 Līvānu novada Kultūras centrā individuāla Līvānu Goda pilsoņa 2020 apbalvošana un Līvānu novada domes Atzinības rakstu individuāla pasniegšana.

7.jūnijā facebook.com/Livanunovads jaunā Līvānu novada prezentācijas videoklipa pirmizrāde (ar aktivitātēm pirms un pēc video prezentēšanas).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.07663393sec.