Smiltenes novads aicina brīvdienās

Smiltenes novadā tek upe - Abuls, kas ir viena no retajām Latvijas upēm, kuras nosaukums ir vīriešu dzimtē. Aizsprostojot Abula upi, Smiltenes pilsētā ir izveidots ezers, kas šobrīd nes Tepera nosaukumu. Tā krastā ir ierīkota promenāde un dažādas atpūtas vietas. Teperī atrodas arī saliņa, ko ar krastu savieno nakts stundās izgaismots tiltiņš. Vasaras svelmē saliņa kalpo kā zona atpūtai uz koka zviļņiem, bet dzestrajā laikā kā vieta, kur izbaudīt ainavu ar balto, aizsalušā ezera virsmu un cēlajiem priežu mežiem otrā ezera krastā.

Skaista visos gadalaikos – gan pavasara un vasaras zaļumā, gan rudens zeltainumā, gan ziemas sarmā – ir Trapenes lapegļu aleja, viena no iespaidīgākajām lapegļu gatvēm Latvijā. Tās kopējais garums ir aptuveni pieci kilometri. Aleja sākas no Vidzemes šosejas Līzespastā un ved līdz un cauri Trapenei. Runā, ka savulaik, ap 1900. gadu, lapegļu gatve sastādīta, lai baronam Voldemāram fon Vulfam, braucot uz Bormaņu muižu, nebūtu garlaicīgs ceļš.

Raunas pils parks ir vieta, kur piedzīvot, izzināt un atklāt, jo tajā izvietotas trīs interaktīvas dabas takas:

•    Takā ar tūrisma elementiem izvietoti dažādi šķēršļi bērniem un jauniešiem, kas atrodas starp parka kokiem un ir paredzēti fiziskās izturības pārbaudei;

•    Interaktīvās izziņas un dabas takā, Raunas pilsdrupu teritorijā, atrodas vairāki objekti, kuri caur spēles un interaktīvas iesaistes principiem atklāj vairākus dabiskos fizikas likumus. Takā iespējams uzzināt par tādiem fizikas likumiem kā svārstība, kustības ātrums, smaguma centra atrašana un daudz kas cits;

•    Pils vēstures takā ikviens interesents caur izveidotajiem stendiem aizraujošā veidā var apgūt Raunas pils vēsturi, arhitektonisko uzbūvi tās pastāvēšanas augstākajā posmā.

Esot mūsu novadā, noteikti nobaudi arī vietējs labumus! Vai zināji, ka Smiltenes novadā darbojas divas pašapkalpošanās bodes?

Piestāj Siera un makaronu ražotnes pašapkalpošanās veikaliņā Raunā, Parka ielā 4, un izvēlies, ko sirds kāro! Piedāvājumā pašu ražoti beramie sieri, Zelta gī sviests, knapsieriņi, makaroni un mājas nūdelītes no svaigām vistu olām.

Piestāj Z/S Saimnieki pašapkalpošanās veikaliņā Smiltenes pievārtē, Grotūzī, un iegādājies sezonālus dārzeņus un dabas veltes. Šobrīd pircējiem tiek piedāvātas svaigas kļavu sulas, raudzētas bērzu sulas, dažādi mikrozaļumu, ķiploki, sīpolloki, kombucha jeb tējas sēnes dzēriens un citi labumi. Norēķināties iespējams skaidrā naudā vai ar naudas pārskaitījumu uz telefona numuru.

Lai izbaudītu pēc iespējas vairāk no Smiltenes novada, pagarini savu ceļojumu un paliec pa nakti Drustu pagasta viesu namā Pļavnas, Grundzāles pagasta kādā no atpūtas kompleksa “Trīssaliņas” namiņiem vai Virešu pagasta brīvdienu mājā Jaunzilakši!

Uz tikšanos Smiltenes novadā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44829679sec.