LATVIJA | Jelgava

Jelgavā ceļotāji devuši priekšroku atpūtai pie dabas

Jelgavas reģionālā tūrisma centra (JRTC) apkopotā Jelgavas un Jelgavas novada tūrisma statistika par gada aktīvāko ceļošanas periodu no 2022.gada maija līdz septembrim liecina, ka gada siltajā laikā tūristi deva priekšroku atpūtai pie dabas – aktīvi izmantoja Jelgavas reģionālā tūrisma centra sastādītos pārgājienu maršrutus, kā arī interesējās par iespēju baudīt izbraukumus ar kuģīšiem pa Driksu un Lielupi. Par to liecina TIC apmeklētāju pieprasītā informācija par atpūtas iespējām pilsētā un apkārtnē.

Tūrisma objektu gada statistikas dati tiek apkopoti janvārī par iepriekšējo gadu, kad tūrisma pakalpojumu sniedzēji un apskates objektu pārstāvji iesniedz gada statistikas rādītājus. Šobrīd ir pieejama statistika par apmeklētāju skaitu Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Jelgavas Vecpilsētas mājā un Lielupes palienes pļavās.

Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, aktīvajā tūrisma sezonā no maija līdz septembrim, pēc informācijas vērsušies 14 126 interesenti (2021.gadā tajā pašā periodā – 7317), no tiem klātienē – 13 173, pa telefonu 750 un pa e-pastu 203. Starp tiem Jelgavas iedzīvotāji – 3163, viesi no citām Latvijas pilsētām - 7314, ārzemnieki – 3649. Visvairāk ārvalstu tūristu vasaras sezonā ieradušies no Lietuvas, Vācijas. Zviedrijas, ASV, Ukrainas. Galvenokārt ceļotāji JRTC interesējās par Jelgavas un apkārtnes apskates objektiem, iespēju saņemt tūrisma ceļvežus un kartes, par suvenīru iegādes vietām, un vietām, kur ieturēt maltīti.

No maija līdz septembrim Lielupes palienes pļavas un Pils salas skatu torni apmeklēja 66 696 tūristi (salīdzinājumam 2021.gadā šajā pašā periodā teritoriju apmeklēja 47 077 cilvēki), Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī viesojās 13 136 ceļotāji (2021.gadā šajā periodā 5620). Jāņem vērā, ka no 2022.gada janvāra līdz jūlija vidum Torņa ekspozīcijas apmeklētājiem nebija pieejamas, jo noritēja darbs pie jauno ekspozīciju veidošanas un iekārtošanas. Lielāks apmeklētāju skaits salīdzinājumā ar iepriekšējā gada vasaras periodu saistāms ar 2021.gada Covid-19 ierobežojumiem un vēlmi šogad apskatīt jaunatvērtās Torņa ekspozīcijas.

Jelgavas Vecpilsētas māju vasaras mēnešos apmeklējuši 88 ceļotāji, tai skaitā ārzemnieki no Somijas un Itālijas. Jāatzīmē, ka ekspozīcija Jelgavas Vecpilsētas mājā atvērta vien no 11. novembra, līdz tam apskatei bija pieejamas ēkas iekštelpas, kur apmeklētāji varēja apskatīt atjaunoto telpu apdari un restaurētos iekštelpu elementus. Savukārt no 11.novembra ikvienam pieejama arī interaktīva ekspozīcija, kur mājas stāsts atklājas caur dažādām maņām- audio gidu stāstiem, dažādiem audio efektiem,  video projekcijām, mājas restaurācijas procesā atrastajām senlietām. Kopš Jelgavas Vecpilsētas mājas ekspozīciju atklāšanas līdz decembra sākumam šeit viesojušies 754 cilvēki.

2023.gadā prognozējam lielāku ceļotāju skaitu tieši no dienvidvalstīm – Itālijas un Spānijas, jo tieši šobrīd norit aktīva sadarbība ar Latvijas investīciju un attīstības aģentūru (LIAA). LIAA šī gada nogalē ir organizējusi 3 Spānijas un Itālijas tūroperatoru pārstāvju vizīti uz Jelgavu ar mērķi popularizēt pilsētas apskates objektus un pievilināt tūristu grupas no šīm valstīm. Sadarbība ar LIAA turpinās arī citos virzienos- tiek organizētas Skandināvijas valstu viedokļu līderu vizītes gan uz Jelgavas, gan Jelgavas novada apskates objektiem. Prognozējam, ka arī nākamgad, līdzīgi, kā šogad lielu Jelgavas un apkārtnes ceļotāju skaitu sastādīs tieši vietējie Latvijas iedzīvotāji.

Jelgavas un apkārtnes tūrisma statistika tiek apkopota kopš 2011.gada un ir pieejama Jelgavas un Jelgavas novada tūrisma tīmekļa vietnē www.visit.jelgava.lv zem sadaļas “Kontakti”. Aktuālā statistika par 2022.gadu būs pieejama februārī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.50448298sec.