Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Rudens drēgnums ir klāt - lietus, vējš un tumšie vakari skapī mudina meklēt siltākos džemperus, mājās iedegt siltas sveču liesmas, bet, dodoties ielās, kajās vilkt košākos gumijas zābakus! Katlos burbuļo ķirbju zupas un kabatas pildās ar pirmajiem kastaņiem, kas atrasti dzestrajās pastaigās... Mūsu ikdienu veido sajūtas - atrodi savējo kādā no nedeļas nogalē notiekošajiem pasakumiem!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Siguldā norisināsies grandioza Rudens Stādu parāde

2019. gada 21. septembrī Siguldā notiks 15. Rudens Stādu parāde. Stādu parādē piedalās tikai stādu audzētāji no Latvijas, popularizējot un izceļot tieši Latvijas stādu audzēšanas nozari. Siguldā jau deviņus gadus tradicionāli pavasarī norisinājusies Latvijas Stādu parāde, kas gadu gaitā kļuvusi par dārzkopības nozares apmeklētāko pasākumu. Pateicoties lielajai nozares speciālistu un pasākuma apmeklētāju interesei, 21. septembrī Siguldas Svētku laukumā pirmo reizi vienlaicīgi ar Rudens gadatirgu norisināsies arī Rudens Stādu parāde. Vērienīgais pasākums rudenī pulcēs aptuveni 100 Latvijas stādu audzētāju, popularizējot un izceļot tieši Latvijas stādu audzēšanas nozari, kā arī piedāvājot plašu ziedu, augļu koku un ogulāju, dekoratīvo koku un krūmu stādu klāstu. Tāpat pasākuma apmeklētāji varēs iegādāties amatnieku ražojumus, dārza preces un tehniku, kā arī nogaršot Latvijā ražotus gardumus. Savukārt Rudens gadatirgū varēs iegādāties rudens dārza un meža veltes, amatniecības izstrādājumus, zemnieku sarūpētos lauku labumus un saimnieču sagatavotās veltes. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

2. Gulbenē aicina uz pasākumu «Tūrisma sezona turpinās»

Atzīmējot Pasaules tūrisma dienu, Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" aicina ikvienu novadnieku un pilsētas viesi sestdien, 2019. gada 21. septembrī, uz pasākumu "Tūrisma sezona turpinās!", kas notiks Gulbenes centrālajā skvērā no plkst. 10:00 līdz 13:00. Tā laikā varēs iepazīt Gulbenes novada tūrisma pakalpojums sniedzējus, piedalīties īpašā akcijā un apmeklēt gadatirgu "Ražojam paši". Pasākums tiek organizēts, lai ceļot gribētājus iepazīstinātu ar tūrisma un atpūtas iespējām Gulbenes novadā arī gada vēsajos mēnešos. Pasākumā piedalīsies tūrisma pakalpojumu sniedzēji no Druvienas, Rankas, Lejasciema, Stāmerienas un Gulbenes pilsētas. Viņi būs sagatavojuši dažādus pārsteigumus, degustācijas un arī īpašus uzdevumus, tādēļ aicinām pasākumu apmeklēt ikvienam interesentam, jo tā laikā notiks akcija. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

3. Eiropas Sporta nedēļu atklās ar ainavisku pārgājienu pa Gaujas senleju

Ar plašu pasākumu programmu visā Latvijā no 2019. gada 23. līdz 30. septembrim jau piekto reizi notiks #BeActive Eiropas Sporta nedēļa. Šīs vairāk nekā 40 valstīs vienlaikus notiekošās sociālās kampaņas mērķis ir mainīt iedzīvotāju paradumus un neatkarīgi no vecuma, veselības iespējām, fiziskās sagatavotības vai prasmēm piesaistīt cilvēkus aktīvam dzīvesveidam. Vien 30 minūšu mērenas intensitātes fiziskā slodze piecas reizes nedēļā būtiski samazina saslimšanas risku ar daudzām, tajā skaitā sirds asinsvadu slimībām, rekomendācijās norāda Pasaules veselības organizācija. Ar aicinājumu #piecelies un piecel draugu visā Latvijā nedēļas garumā būs organizēti dažādi pasākumi. Jau 21. septembrī Eiropas Sporta nedēļas atklāšanas pasākums – #BeActive pārgājiens pa Gaujas senleju 15 km garumā – BeActive distancē un 5 km garumā – Ģimeņu distancē. Pārgājiena maršruts iekļaus ainaviskus pieturas punktus, kā piemēram, Velnalas klintis, Krimuldas muiža, Gaisa trošu ceļš, Spieķu parks u.c. Atbalstot Sporta nedēļas ideju – piecel draugu! – aicinām pārgājienā doties kopā ar vismaz vienu draugu, ģimenes locekli vai paziņu, kas ikdienā līdz šim nav bijis aktīvs. Pārgājiena finišā dalībnieki tiks sagaidīti ar siltu zupu un dažāda veida aktivitātēm. Dalība pārgājienā – bez maksas, iepriekš reģistrējoties šeit. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

4. Tukuma pusē rudens saulgriežos gaidāmi dažādi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē, kad iestājas astroloģiskais rudens, arī Tukuma pusē sarūpēti dažādi pasākumi, lai to atzīmētu. Jau tradicionāli latviskās tradīcijās rudens saulgrieži tiks svinēti Pastariņa muzejā, bet Ārlavciemā – ģimenes vīna darītavā "Abavas" tiks svinēti Ābolu svētki. Tukuma pilsētā vēl šajā nedēļas nogalē tiks atzīmēta mobilitātes, kā arī Baltu vienības diena, bet Dzirciemā notiks pasākums enduro motokrosa cienītājiem. Plašāka informācija par notikumiem atrodama šeit.

5. Dobelē aicina uz piedzīvojumu pārgājienu «Iepēdo rudenī!»

Vakara piedzīvojumu pārgājiens "Iepēdo rudenī!" ir domāts visiem tiem, kuros mājo piedzīvojumu meklētāja gars un vēlēšanās iepazīt mežu rudens tumsā. Pasākums, ko rīko Zebrenes pagasta pārvaldes un kultūras darbinieki, notiks 2019 gada 21. septembrī Īles nacionālo partizānu bunkura apkaimē Dobeles novadā. Pulcēšanās un reģistrēšanās no pulksten 18. 30 pie bunkura, starts tiks dots pēc pusstundas. Trīs stundu laikā –  līdz pulksten 22.00 –  dalībniekiem mežā būs jāatrod kontrolpunkti un jāveic dažādi uzdevumi. Kad visi pēc orientēšanās pastaigas vai skrējiena būs atkal laimīgi satikušies pie bunkura, dalībniekus gaidīs apbalvošana, romantisks nakts pikniks un "naksniņas". Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

6. Rudenīgā pārgājienā varēs iepazīt Cirgaļu iekšzemes kāpu masīvu

Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk  - Pārvalde) cikla "Piedzīvojums Ziemeļgaujā" ietvaros aicina jau uz ceturto pasākumu, kas notiks 2019. gada 21. septembrī un tā laikā dabas draugi varēs doties pārgājienā pa Cirgaļu iekšzemes kāpu masīvu Valkas novadā. Cirgaļu iekšzemes kāpu masīvs ir viens no lielākajiem šādiem veidojumiem Latvijā un pārgājiena laikā kopā ar zinošu vides gidu varēs iepazīt Ziemeļgaujas mežu biotopus, uzzināt par medņu riesta liegumiem, balto ķērpju mežiem. Būs arī iespēja mācīties orientēties mežā pēc topogrāfiskajām kartēm, saprast, kā lasīt augstumlīknes un atpazīt tām atbilstošās reljefa formas dabā. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

7. Talsos svinēs Baltu vienības dienu un rudens Saulstāvjus

1236. gadā baltu ciltis apvienojās un Saules kaujā sakāva Zobenbrāļu ordeni. Kaujas priekšvakarā tika iedegta uguns, kas bija zīme – vienosimies!Baltu pēcteči Lietuvā, Latvijā un visā pasaulē 2019. gada 22. septembrī iesaistīties Baltu Vienības ugunskuru sasaukšanās norisē un aizdegs ugunis kalnos, pilskalnos, svētkalnos un citās ar baltu vēsturi saistītās vietās.22. septembris ir arī Rudens Saulstāvju laiks, kad diena ar nakti kļūst vienādi garas un tūlīt sākas rudens, kad nākamā diena jau ir īsāka par nakti. Šis ir laiks, kad noslēdzas vasara un pārejam uz rudeni gan dabā, gan domās. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5994451sec.