Svini valsts svētkus ceļojot un kļūsti par «Via Hanseatica» ekspertu!

Lai saglabātu ceļošanas prieku valsts svētku mēnesī, tūrisma akcijas "Kļūsti par Via Hanseatica ekspertu!" organizētāji ir nolēmuši akciju turpināt arī novembrī. Tā ikviens interesents vēl līdz 2019. gada 20. novembrim varēs iepazīt tūrisma maršruta "Via Hanseatica" tūrisma piedāvājumu Vidzemē, iesaistīties akcijā un cīnīties par "Impro ceļojumi" dāvanu kartes laimēšanu.

Ceļošanas akciju organizē Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Amatas, Beverīnas, Burtnieku, Cēsu, Kocēnu, Pārgaujas, Raunas, Strenču novadu un Valmieras pilsētas pašvaldībām. Ceļošanas akcijas, kas aizsākās 1. oktobrī, dalībniekus aicina ceļojuma plānotājā viahanseatica.info/lv izveidot savu individuālo ceļojuma maršrutu, iekļaujot tajā vismaz piecus tūrisma objektus. Turklāt, vismaz divām pieturvietām jābūt izraudzītām no "Via Hanseatica" mājaslapas sadaļas "Izgaršo". Viesojoties izvēlētajos tūrisma objektos, dalībniekiem jānofotografējas un fotoattēli jāievieto savā sociālā tīkla Facebook vai Instagram kontā, pievienojot tēmturi #ViaHanseatica. Saite ar izveidoto ierakstu, kā arī ceļojuma plānotājā izveidotā maršruta saite jānosūta uz e-pastu [email protected]. Ceļošanas akcijas noteikumi pieejami tūrisma maršruta "Via Hanseatica" Facebook kontā. Akcijas nolikums pieejams šeit.

Akcijas noslēgums plānots 27. novembrī, kad tie dalībnieki, kuri būs piedalījušies akcijā un izpildījuši visus akcijas nosacījumus, piedalīsies balvu izlozē. Balvā – trīs dāvanu kartes, katra 200 eiro vērtībā ceļojuma iegādei. Ceļojiet, fotografējiet, baudiet gardu ēdienu un laimējiet braucienu pa Latviju vai uz ārvalstīm!

Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperti ir sagatavojuši 3 saistošus brīvdienu maršrutus, lai mudinātu svinēt Patriotu mēnesi un brīvdienu ceļojumos viesoties vietās, kas saistītas ar Latvijas vēsturi, valstiskuma veidošanos vai dziļi atklāj latviskuma sajūtu. Visi maršruti tapuši, izmantojot "Via Hanseatica" ceļojuma plānotāju. Tie visi atbilst akcijas noteikumiem, tāpēc interesenti tiek aicināti izmantot sagatavotos maršrutus, lai piedalītos akcijā "Kļūsti par Via Hanseatica ekspertu!". Piedāvātie ceļojumi aptver dabas un kultūras objektus, kā arī viesu iecienītas gardēdības pieturvietas Vidzemē, kas atrodas pārrobežu tūrisma ceļā "Via Hanseatica".

Maršruts "Izzini Vidzemi, lepojies ar vēsturi!" aicina apmeklēt par Latvijas karoga dzimteni dēvētās Cēsis. Ceļojuma laikā viesoties viduslaiku pilī, kas cauri gadsimtiem ir dalījusi savu likteni ar Cēsu pilsētu. Vēl pabūt Cēsu Vēstures un mākslas muzejā un aplūkot izstādi "Pirmais gads", kas atklāj stāstu par Latviju un cēsniekiem laikā no 1918. gada nogales līdz 1919. gada beigām. Tad Cēsis kļuva par izšķirošu vēstures notikumu epicentru – brīvības cīņu un varonības apliecinājuma vietu. Tālāk ceļš ved uz Uzvaras jeb Brīvības un Kritušo varoņu pieminekli, kas godina Latvijas Brīvības cīņās kritušo piemiņu. Aicinām ceļotājus ieturēt spēcinošas pusdienas restorānā "Jāņoga", kas lepojas ar ēdieniem, kas gatavoti no vietējiem produktiem un pasniegti vietējo amatnieku darinātos traukos. Tur jūs atradīsiet gan kārtīgam latvietim mīļo siļķi ar biezpienu, gan pašceptu maizi ar kaņepju eļļu un citus gardumus. Vēlāk ir iespēja viesoties Raunas viduslaiku pilī, kas reiz bijusi Rīgas arhibīskapa galvenā uzturēšanās vieta ziemā un uzkāpt pils skatu tornī, lai aplūkotu skaisto, mazo pilsētiņu no augšas. Raunā dzīvo radoši un darbīgi ļaudis, kuri godā Latvijas garšas. Viesmīlīgās "Latvijas Ķiploka" saimnieces savā veikaliņā piedāvā dažādi pagatavotu tīru un kvalitatīvu Latvijas ķiploku. Šeit tas atrodams tējā, medū, sviestā, maizītēs, mērcītēs un pat pesto.

Maršruts "Ceļo ar ģimeni, priecājies par Vidzemi!" aicina doties uz mucu muzeju "Nu, liela muiža!" Vaidavas pagastā, kur iespējams gan aplūkot dažādas mucas, gan senus mucenieku instrumentus, kā arī izzināt mucu tapšanas noslēpumus. Tālāk ceļš ved uz Sietiņiezi, uz vienu no lielākajiem un skaistākajiem baltā smilšakmens atsegumiem Baltijā. Tur var doties pastaigā pa takām un kāpnēm, baudīt dabu un varenus skatus uz Gauju. Pēc krietnas pastaigas ir jāieturas, tālab jādodas uz Valmieru un kafejnīcu "Bastions", kurai ir īpaša atrašanās vieta – māja pie senā pilsētas aizsargmūra atseguma. Kafejnīcā baudāmas tradicionālas un saprotamas vērtības. Piemēram, saldajā ēdienā – latviešu klasika – dažādi krēmi ar ķīseli. Kad spēki uzkrāti, var doties uz Valmiermuižas zirgu stalli, kur iespējams iepazīt zirgu ikdienas paradumus, niķus un stiķus, kā arī pacienāt dzīvniekus ar kādu kārumu. Braucienu aicinām noslēgt ar Latvijas garšu tirgotavas apmeklējumu Valmiermuižā. Tirgotava atrodas senā klēts ēkā, blakus mazajai alus darītavai. Te pieejams gan lēni brūvēts alus, gan dažādi nereibinoši spirdzinājumi un amatnieku darinājumi – viesu uzņemšanai un ciemakukulim.

Maršruts "Iepazīsti Vidzemi laiku un garšu lokos!" mudina apskatīt senās, tēlnieku Jansonu ģimenei aizvien piederošās "Siļķu" mājas Gaujas krastā Cēsīs. Šeit dzīvojis un arī visu mūžu strādājis izcilais tēlnieks Kārlis Jansons, radot virkni nozīmīgu pieminekļu vairākās Latvijas pilsētās. Tālāk ceļš ved uz Ungurmuižu, kur kuplu ozolu ieskauta atrodas baroka stila muiža ar krāšņiem sienu gleznojumiem. Muiža ir pārcietusi vairākus karus, bet joprojām vilina viesus novērtēt tās askētisko daiļumu. Kad Ungurmuižas vēstures stāsts izzināts, jādodas uz alus darītavu "Raiskumietis", kas iekārtota senā muižas klētī. Te ciemiņus sagaida vienkāršs un patiess lauku šarms - pašbrūvēts alus un sātīgas uzkodas – gan pašcepta ierauga maize, gan tradicionāla alkšņu dūmos kūpināta gaļa. Pēc kārtīga alus un uzkodām jādodas dabā, tāpēc maršruts tālāk aicina uz Cīrulīšu dabas takām. Kārtīgi izstaigājoties, takas ļauj iepazīt Gaujas senleju un tās vēsturi. Pēc pastaigas – vērts atgūt spēkus ar labu maltīti, tāpēc ceļojums noslēdzas Cēsu vecpilsētas kafejnīcā "Priede". Ēdienkartē ko sev tīkamu atradīs ikviens. Ir daudz latviešu tradicionālo ēdienu no vietējiem produktiem, tie ir pamatīgi un sātīgi.

Organizatori aicina atrast citas labas ceļojumu idejas un plānot braucienus ģimenes brīvdienām, atpūtai draugu lokā vai individuālai ekskursijai ar www.viahanseatica.info/lv palīdzību!

"Via Hanseatica" ir pārrobežu tūrisma maršruts, kas savieno vairāku valstu pilsētas – Sanktpēterburgu, Narvu un Ivanovogorodu, Tartu, Valku un Valgu, Valmieru un Siguldu. 580 km garais ceļš starp Rīgu un Sanktpēterburgu aicina ceļot vienatnē, kopā ar draugiem vai ģimeni, sekojot savām interesēm un vaļaspriekiem – dabas vērošanai, piedzīvojumu meklēšanai vai kultūras baudīšanai.

Jautājumiem par akciju: Marta Riekstiņa, akcijas "Kļūsti par Via Hanseatica ekspertu!" organizatore, [email protected], tālr. 25865495.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.82970691sec.