Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Ojāra Vācieša dzejoļa vārdi "Gads ir balts no abiem galiem un pa vidu zaļš" allaž atbilduši Latvijas dabai, tomēr šogad ārā valda netipiski pavasarīgs / rudenīgs laiks. Neizlēmīgā ziema ļauj uz lietām paskatīties citādāk un - ja kādreiz no garākiem pārgājieniem vai pārbraucieniem mūs iespējams atturējuši janvāra aukstie laikapstākļi, tad tagad varam baudīt silto ziemu tikai nedaudz siltāk saģērbjoties. Lai ikkatram Travelnews.lv lasītājam izdodas smelies prieku un iedvesmu kādā no nedēļas nogales pasākumiem vai vienkāršas atpūtas Latvijas dabā.

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Līgatnes dabas takās atzīmēs lācenes Ilzītes 19 gadu jubileju

Uzņemot viesus un našķējoties ar īpašiem gardumiem, Līgatnes dabas taku lācenīte Ilzīte 2020. gada 11. janvārī svinēs 19 gadu dzimšanas dienu un par godu šim notikumam dabas takās plānots īpašs svētku pasākums. Svētku pasākums notiks plkst.12:00 Līgatnes dabas takās, dabas izglītības centrā "Pauguri".  Par godu svētkiem lāču dāma saņems īpašu torti, kas gatavota no dažādiem lāču gardumiem –riekstiem, medus, laša, biezpiena. Savukārt zvērkope Velga Vītola dalīsies stāstos par Ilzītes audzināšanu. Var droši apgalvot, ka lācene Ilzīte Latvijas slavenākais lācis, jo to izaudzināja cilvēks – zvērkope Velga Vītola un ķepaiņa augšanai ir sekojusi līdz vai visa Latvija. Ilzīte ir viena no zināmākajām Līgatnes dabas taku iemītniecēm, viņa ir filmēta daudzās dokumentālās un mākslas filmās, ievērojami dabas fotogrāfi viņu iemūžinājuši savās fotosesijās. Plašāka informācija par notikumu šeit.

2. Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā norisināsies divi izzinoši pasākumi

Lai Latvijas vēstures izzināšanu muzeja ekspozīcijā padarītu vēl aizraujošāku, jaunajā gadā papildināts Latvijas Nacionālā vēstures muzeja piedāvāto pasākumu klāsts brīvdienām. 2020. gada 11. janvārī, LNVM Brīvības bulvārī 32, Rīgā notiks divi tematiski pasākumi dažādām mērķauditorijām: ģimenēm ar bērniem nodarbība "No ziemeļbrieža līdz bronzas vainagam", savukārt pieaugušajiem vēstures interesentiem ekskursija Latvijas senvēstures ekspozīcijā arheologa Dr. hist. Artūra Tomsona vadībā. Nodarbība "No ziemeļbrieža līdz bronzas vainagam" 11. janvārī sāksies plkst. 12.00, un uz to aicinātas ģimenes ar 5-10 gadus veciem bērniem. Tā būs pirmā nodarbība jaunajā ciklā "Zīmē vēsturi muzejā!". Šoreiz gida vadībā varēs iepazīt Latvijas senāko vēsturi no akmens laikmeta līdz dzelzs laikmeta beigām. Vēstures zīmēšanas stundas arī turpmāk notiks reizi mēnesī. Katra nodarbība būs tematiski atšķirīga un norisināsies citā muzeja ekspozīcijas daļā. Ekskursijas laikā no aplūkoto eksponātu vidus būs jāizvēlas vismaz trīs, kurus mazie pēc sava prāta un patikšanas varēs atainot uz papīra lapas. Darba materiāli un spilveni ērtai radošai darbībai būs nodrošināti, apmeklētājiem nepieciešama vien iztēle, mākslinieka darbam piemērots apģērbs un labs noskaņojums. Plašāka informācija par notikumu šeit.

3. Muzejā «Rīgas jūgendstila centrs» notiks radošā darbnīca «Lellītes»

2020. gada 11. janvārī, plkst. 12.00 muzejā "Rīgas jūgendstila centrs" notiks radošā darbnīca "Lellītes", kuru vadīs māksliniece, izstādes "Lellīšu stāsti" autore, Irīna Vorkale. Izmantojot dažādus materiālus – krāsainus audumus, kartona sagataves, līmi un mežģīnes, ikviens varēs izveidot savu īpašo lellīti. Māksliniece aicina ļauties fantāzijas priekam, darinot savu rotaļlietu. Muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs" ir apskatāma I. Vorkales pasteļu un akvareļu izstāde "Lellīšu stāsti", vitrīnās gozējas mākslinieces bērnības draudzenes Elitas Kalmanes leļļu kolekcija. Izstādē katrai lellei ir savs vārds un īpašs tērps. Katra lelle tās īpašniecei ir nozīmīga un neatkārtojama. Iedvesmojoties no izstādes noskaņas, muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" piedāvā apmeklēt radošo darbnīcu I. Vorkales vadībā. Plašāka informācija par notikumu šeit.

4. Jaunmoku pilī norisināsies Ģimeņu diena

Pirmajā Ģimeņu dienā 2020. gada 12. janvārī no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00 Jaunmoku pilī aicina pavadīt svētdienu kopā nesteidzīgā gaisotnē, baudot ieskatu programmā "Angļu tējas pēcpusdiena", radoši un izzinoši darbojoties Meža muzejā, kā arī izveidojot savu unikālo rakstu Zīmes Centrā. Tējas salonā kopā ar pils dāmu varēs iemalkot tik pazīstamo dzērienu un, kavējoties sarunās, iepazīt ar to saistīto etiķeti un tradīcijas. Ne tikai dāmām, bet arī kungiem būs iespēja pielaikot jūgendstilā darinātas cepures. Plašāka informācija par notikumu šeit.

5. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā aicina uz izzinošu Ģimenes dienu

2020. gada 12. janvārī Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienu "Ziema Rīgas un rīdzinieku dzīvē – laikiem pāri". Programmā – plkst. 12.00 un 15.00 ekskursija bērniem kopā ar pieaugušajiem "Ziema un dzīve Rīgā pirms laiku laikiem – priekšmetu liecības un vēsturnieku atklājumi", no 11.00 līdz 17.00 Kolonnu zālē radošās darbošanās vieta bērniem kopā ar vecākiem "Domā, izdomā, zīmē, būvē!". Plašāka informācija par notikumu šeit.

6. Liepājā atklās Pētera Sidara un Pāvila Raudoņa izstādi «Plūsma»

2020. gada 10. janvārī, plkst. 17.00 Liepājas koncertzāle "Lielais Dzintars" aicina uz mākslinieka Pētera Sidara un dzejnieka Pāvila Raudoņa izstādes "Plūsma" atklāšanu. Izstādē būs skatāmas Pētera Sidara abstraktās gleznas, objekti un instalācijas no dažādiem materiāliem, kuras papildinās Pāvila Raudoņa dzeja. "Savā radošajā kustībā "Plūsma" turpinu sadarboties ar dzejnieku Pāvilu Raudoni, kurš atspoguļo manus radošos darbus dzejā: trioletos un haikās. Dzeja ir ritms un vārds, tēlotāja māksla ir krāsa un forma, tas kopā papildina viens otru un veido veselu mākslas darbu, kas uzrunā izstādes skatītāju, un skatītājs iekļaujas šajā radītajā krāsu un dzejas kopējā plūsmā," par izstādes ideju stāsta Pēteris Sidars. Plašāka informācija par notikumu šeit.

7. Jaunpils pilī apskatāma mirdzošo gleznu teātra izstāde «Inner Light»

Jaunpils muzeja izstāžu zālē apskatāma mākslinieka Vitālija Jermolajeva mirdzošo gleznu teātra izstāde "INNER LIGHT" (Iekšējā gaisma). Izstāde Latvijā un aiz tās robežām jau vairāk nekā 20 gadus izstādes apmeklētājos atmodina zemapziņā apslēpto uztveri un spēju viegli un dabiski tvert sirreālas sajūtas un gleznojumā ietverto satura vēstījumu – tas viss kļūst iespējams ar krāsas, gaismas un fluerescentās gleznošanas tehnikas palīdzību un unikālu mākslinieka domas lidojumu. Plašāka informācija par notikumu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47156715sec.