Kaņiera ezera niedru laipa ir lieliska pasataigu vieta (video)

Niedrāju laipa ir izveidota 2013. gada vasarā. Tā sākas Riekstu pussalā netālu no Kaņiera ezera kadiķu audzes un putnu vērošanas torņa un ved cauri Kaņiera ezera niedrājiem uz Andersalu.

Takas garums ir apmēram 600 metri. Taka ir izvietota uz pontoniem un ļauj iepazīt citādi nepieejamo un noslēpumaino niedrāju pasauli. Jo augstākas niedres, jo labāk laipas gājējs var iztēloties, kā ir - būt putnam un dzīvot niedrēs.

Ejot pa laipu iespējams iepazīt Kaņiera ezeru no neierasta skatupunkta – piekļūt tuvāk niedrāju labirintiem un kādu brīdi pat iet caur tiem. Niedrājus par savu mājvietu izvēlējušies lielākā daļa ezerā sastopamo putnu sugu, tādēļ, ejot pa laipu pavisam klusi un nemanāmi, varbūt kādu no putniem pamanīsi pavisam tuvu. Interesantu informāciju par Kaņiera ezeru, kā arī par visas apkārtnes vēsturi iespējams iegūt Lapmežciema muzejā, kas atrodas Lapmežciema centrā, pa ceļam uz laipu.

Taka noslēdzas Andersalas krastā un tās turpinājums uz salas pagaidām nav labiekārtots un ir ļoti dubļains, tāpēc vislabāk taku izstaigāt turp un atpakaļ pa vienu un to pašu ceļu.

Taka ir brīnišķīga un mainās līdzi gadalaikiem - šobrīd niedres klātas rudens zeltā. Tā atrodas Ķemeru Nacionālajā parkā, Engures novadā, Lapmežciema pagastā.

Nokļūšana: ar privāto transportu vai satiksmes autobusu starppilsētu maršrutos Rīga-Talsi, Rīga-Kolka, Rīga-Mazirbe pa autoceļu P128 (Rīga-Talsi) jābrauc līdz Lapmežciemam. Ciemata centrā pie pagasta pārvaldes/kultūras nama ēkas jānogriežas pa Liepu ielu, sekojot norādei "Antiņciems 5". Jādodas aptuveni 2.5 kilometrus uz priekšu (cauri ciematam, garām Kaņiera laivu bāzei) līdz lielai, no koka veidotai zīmei ar uzrakstu "Putnu vērošanas tornis" ceļa labajā malā. Ja braucat ar auto, tas jāatstāj tur. Tālāk līdz takai nepilns puskilometrs pa Riekstu pussalā izveidoto gājēju/riteņbraucēju celiņu.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66119194sec.