Latgales kulinārā mantojuma tīklā iestājas divas muižas

Latgales kulinārā mantojuma tīkls apvieno Latgales ēdināšanas sektora uzņēmumus, tūrisma pakalpojumu sniedzējus, mājražotājus un amatniekus, tādējādi veicinot Latgales kulinārā mantojuma un tradīciju saglabāšanu.

Tūrismā neatņemama sastāvdaļa ir kvalitatīvs un garšīgs ēdiens, kas ne vien rada sāta sajūtu, bet nodot informāciju par reģiona kultūru un tradīcijām. Caur ēdienu var izzināt kultūru savstarpējo mijiedarbību, ikdienas paradumus un paražas. Tīkla biedriem, gatavojot ēdienus, pirmkārt, jāizmanto vietējā, savā reģionā audzētā produkcija. Ēdienu pievienotā vērtība ir senās ēdienu receptes, kas tam piešķir īpašu garšu un noskaņu.

Uz šo brīdi Latgales kulinārā mantojuma tīkls apvieno 30 biedrus no visiem Latgales novadiem. Uzņēmumus, kas strādā šajā tīklā, var atpazīt pēc Latgales kulinārā mantojuma tīkla logo – tā ir balta pavāra cepure uz zila fona ar dakšiņu un nazīti. Starp šiem biedriem ir arī divas muižas, kas tīklam pievienojās tikai šovasar.

Lielbornes muiža ir vienīgais muižas komplekss, kas saglabājies dabas parka "Daugavas loki" teritorijā. Tā renovēta 2020.gadā un sniedz viesiem plašas atpūtas iespējas. Viesi šeit var doties ekskursijā pa muižas kompleksu, baudīt dabu, pastaigājoties pa Lielbornes seno muižas parku vai pastaigu takām. Ģimenes ar bērniem var izbaudīt daudzfunkcionālu bērnu rotaļu laukumu āra aktivitātēm, kā arī kāpšanas sienu spēka un veiklības pārbaudei. Tepat ierīkota trošu trase, kas sastāv no 8 šķēršļiem. Viesus šeit gaida arī Liānu tilts, klinšu kāpnes un Zvejnieku tīkls, kā arī slīpais ceļš un Slackline, kas paredzēts jauniešiem.

Pēc tik aktīvas atpūtas der iegriezties Lielbornes muižas restorānā. Šefpavāram (2020.gada jauno pavāru konkursa finālists) ir ekskluzīva iespēja celt jums galdā muižā augošos sparģeļus, topinambūrus, rabarberus, sēnes, ogas, un, protams, arī pašu ķirbjus, kabačus un citus dārzeņus. Izvēloties gatavojamos ēdienus, te tiek sekots sezonalitātei: vasarā atspirdzinoši ogu deserti, bet rudenī sildošas ķirbju krēmzupas.

Lielbornes muižā ir atjaunota arī Maizes krāsns. To var izmantot ģimenes svētkos, kopā cepot kādus našķus, vai kāzu dienā jaunajam pārim cept laimes klaipu.

Pēc karaliskas maltītes nesteidzieties prom, jo Lielbornes muiža nakšņošanai piedāvā 11 plašus un mājīgus numurus, kā arī 2 augstu standartu divistabu apartamentus.

Arendoles muiža atrodas maģiskā trijstūrī – starp Preiļiem, Līvāniem un Daugavpili, Dubnas upes  krastā. 19. gadsimta beigās, eklektisma stilā  celtā Arendoles muižas kungu māja līdz mūsdienām ir saglabājusies bez parbūvem un tiek saudzīgi atjaunota. Muižas apkārtne ir klusa un vēsturiska vieta, kur nesteidzīgi baudīt lauku romantiku dzīvojot kādā no kungu istabām vai arī svinēt lielākus vai mazākus svētkus.

Muižas viesiem tiek piedāvātas ekskursijas, pastaigas muižas parkā un aktīvu pasākumu rīkošanu, te var pavizināties arī ar senu motociklu. Muiža iecienīta dažādu semināru un konferenču rīkošanai. Pēc iepriekšēja pasūtījuma tiek klāti pusdienu vai vakariņu galdi tūristu grupām līdz 60 cilvēkiem.

Iejusties muižas ikdienas ritmā un sajust tās senatni var nakšņojot kungu istabās ar vēsturisku interjeru. Pasākumu dalībniekiem tiek piedāvātas naktsmītnes agrāko laiku muižas viesu istabās (bēniņtelpās).

Ēdienu gatavošanā Arendoles muižas virtuvē pārsvarā tiek izmantoti vietējie produkti. Ēdienkarti papildina sezonāli muižās dārza zaļumi, dārzeņi, svaigas ogas un augļi, bet nesezonā – to konservējumi un sālījumi. Muižas saimniece Faimja nāk no austrumiem, tāpēc viņas gatavotajiem ēdieniem piemīt īpašas garšu nianses.

Latgales kulinārais mantojums pārsteidz un iedvesmo. Katrā vietā ir šķietami vienādi ēdieni, taču ar savam reģionam raksturīgo garšu buķeti, pagatavošanas niansēm un pasniegšanas veidu.

Izbaudi Latgali, izgaršojot Latgalei raksturīgos ēdienus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42681599sec.