Atklāts Latvijas sākuma punkta simboliskais robežas stabiņš Santjago ceļam uz Valgas-Valkas robežas

2. augustā Latvijas Sv. Jēkaba ceļa asociācija kopā ar ciemiņiem no Lietuvas ( Camino Lituano) un Igaunijas ( Eesti Jaakobitee), kas ir Santjago ceļa veidotāji savās valstīs, atklāja robežas pārejas punktu Valka/ Valga ar simbolisku stabiņa ierakšanu Valkā un un keramikas simbola izvietošanu pie baznīcas sienas Valgā.

No Valkas līdz Santjago de Kompostela Spānijā ir 4600 km. garš ceļš, kurš mērojams aptuveni 6 mēnešu laikā. Latvijas karti šķērso 17 etapi kopējā garumā 320 km.

Zemgales etapi no rīgas līdz Žagarei ir pilnībā izveidoti , un tos jau ik dienu mēro svētceļnieki no Latvijas un kaimiņu zemēm.

Vidzemes etapi ir tapšanas stadijā, pie kuriem  ,mēs kā brīvprātīgie, strādājam ik dienas, un rūpējamies, lai svētceļnieki tos jau nākamajā gadā varētu apzināt, nakšņojot ekonomiskās naktsmājās ( Albergue).

Dievkalpojumu Valgas Sv. Jāņa baznicā vadīja Harglas mācītājs Vallo Ehasalu, kurš īsā laika periodā ir apguvis latviešu valodu, tāpēc sludināja divās valodās.

Svētku pasākums noritēja Valkā Putras kalnā, kur vēlējumus teica Valkas domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. Doma par Santjago ceļa izveidi Latvijā arī viņu bija uzrunājusi, atrodoties Portugālē, kur kādas vietas nosaukums atgādinājis Valkas pilsētu.

Valkas, Lugažu un Vijciema draudžu mācītājs un kapelāns Strenču slimnicā Andris Reiters pateicās savai draudzei par atbalstu, palīdzību  un iesaistīšanos brīvprātīgā darbā ceļa veidošanā, un salīdzināja svētceļojumu ar retrītu, kā atgriešanos pie sevis un pašizziņas procesa meklējumus.

Sv. Jāzepa klostera Betānijas dominikāņu māsa Diāna pateicās Camino Latvia, ka esam devuši iespēju svētceļniekiem nakšņot klosterī, parādīt, ka baznīca ir ļoti dažāda un atvērta cilvēkiem. Dominikāņu māsas ar prieku uzņem svētceļniekus, dodot tiem nakstmājas un iespēju izbaudīt mieru un klusumu.

Latvijas Sv. Jēkaba ceļa asociācijas dalībniece un vairāku grāmatu autore par Santjago ceļu pasaulē Zaiga Ābele apvienojot daudzu iepriekšējo runātāju teikto, lika atcerēties, ka šodien tiek svinēta svētku diena. Ja 1920. gadā Valka tika pārdalīta, tad pēc 100 gadiem, Sv. Jēkaba ceļš Valgu un Valku atkal savieno.

Vēlējumus un runas teica Valgas un Valkas tūrisma informācijas centru pārstāvji, Camino Latvia krustvecāki Ivars Jēkabsons no Ādažu un Carnikavas draudzes, Vallo Ehasalu no Harglas draudzes.

Turpinājumā Valkas gides pavadībā veicām 7 km. garu pārgājienu, apmeklējot nozīmīgākās vietas  pilsētā, ar noslēgumu Valkas estrādē, 3 valstu  himnu dziedāšanu 3 valodās, sadraudzību pie kliņģeriem un kūkām.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69883013sec.