Aglonā durvis vēris jauns tūrisma objekts - Pasta un informācijas ekspozīcijas zāle

Augusta sākumā, Aglonā durvis vēris jauns tūrisma objekts - Pasta un informācijas ekspozīcijas zāle, kas atrodas Kalna ielā 12. Muzejs piedāvā apmeklētājiem laika ceļojumu pa informācijas attīstības vēsturi un interesanto pasta vēstures attīstībā gan Latvijā, gan pasaulē.

Aglonā nav novadpētniecības muzeja, tāpēc muzeja veidotāji Elizabete Viļuma - Gražule un Arturs Gražulis vienā muzejā apvienoja trīs saturiskus pavedienus - caur pasta attīstības vēsturi apmeklētāji varēs  iepazīsies arī ar interesantāko Aglonas vēsturē, kā arī pārdomāt par Dieva klātesamību un viņa slepenajiem informācijas šifrējumiem.
Muzeja klāstā ir plašas vēstures mantiskās liecības- Būs apskatāma gan pirmā pasaules pastmarka- melnais penijs, gan apskatāma kolekcija - 150 gadu ilgais pastmarkas stāsts Latvijas teritorijā.

Apmeklētāji varēs iepazīties ar stāstu, ko Somersētā (Aglonā) skolas gados darīja pašreizējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kā pasaulē īsti darbojās bišu pasts, drosmīgie varēs pastāvēt uz tehnoloģiju zārka stikla vāka un pārdomāt, ko cilvēks ar Dieva gribu ir radījis, lai paātrināt informācijas nodošanu. 

Tas būs ceļojums no bungu telegrāfa laikiem līdz pat mūsdienām.   Ejot pa pasta attīstības ceļu, tiks šķirstītas arī interesantākās Latvijas vēstures lapaspuses. Tiem, kuriem patīk ceļot laikā - laipni aicināti Aglonā - Pasta un informācijas muzejā. 

Pasta un informācijas muzeja kontakti
tālr: +371 27068443, +371 28341762
e-pasts: [email protected]
adrese: Kalna iela 12, Aglona, Aglonas nov.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.462816sec.