Ceļotājiem brīvi pieejamas pasākuma «Atvērtās dienas laukos» kartes

"Atvērtās dienas laukos" ir lauku apceļošanas un iepazīšanas pasākums, kas šīs vasaras izskaņā, 2020. gada 22. un 23. augustā, noritēs jau septīto gadu.

Šajās divās dienās ar īpaši sagatavotām programmām, degustācijām, atlaidēm ražojumu iegādei un citiem piedāvājumiem ārpus ierastā ciemos gaida mājražotāji, amatnieki, pārtikas ražotāji, naktsmītnes, pirtnieki, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas un daudzi citi.

Tiem, kas par šo pasākumu iepriekš nav dzirdējuši, ieteicams sākt ar ielūkošanos pasākuma  mājas lapā www.celotajs.lv/atvertasdienas. Te atradīsiet visu informāciju – kas ir "Atvērtās dienas laukos", kādas saimniecības piedalās, ko varēs darīt, redzēt un nogaršot saimniecībās, un kā tur nokļūt.

Visiem – arī tiem, kuri jau pazīst un gaida šo pasākumu –, Lauku ceļotājs ar prieku ziņo, ka no 10. augusta tūrisma informācijas centros un DUS "Circle K" visā Latvijā piejama pasākuma karte ceļojuma plānošanai un līdzņemšanai. Tajā atzīmētas šī gada pasākuma saimniecības un norādīta kontaktinformācija. Plašāku informāciju par katru saimniecību, to piedāvājumu, apmeklējuma laiku un apmeklējuma maksu skatiet pasākuma mājas lapā: www.celotajs.lv/atvertasdienas.

Braucienu var plānot arī, izmantojot karti tiešaistē. Saimniecības tajā atzīmētas ar simboliem, norādot nodarbošanās veidu, piemēram, maizes cepēji, vīndari, dārzi, utt. Tiešsaistes kartē katrai saimniecībai var izlasīt īsu "Atvērto dienu" piedāvājuma aprakstu un, ja tas ieinteresējis, atvērt plašāku aprakstu.

Kā plānot ceļojumu?

Šogad rūpīgāk kā citus gadus ieteicams plānot apmeklējuma laiku, gan savlaicīgi piesakoties saimniekiem, gan izvērtējot, cik ilgu laiku pavadīsiet vienā saimniecībā, gan arī – cik nepieciešams pārbraucieniem. Ieteicams jau iepriekš sastādīt savu maršrutu vienai vai divām dienām, izvēlēties saimniecības apmeklējumiem, vietas pusdienām un nakšņošanai. Braucienu var plānot arī pa novadiem.

Ieskatam – ko piedāvā saimiecības novados?

Vidzemē šogad "Atvērtajās dienās laukos" ir vislielākā atsaucība no uzņēmēju puses – pasākumā iesaitījušās 82 saimniecības. Neliels ieskats piedāvātajās "Atvērto dienu" programmās: "Porcelāns laukos" – porcelāna apgleznošana un dažādu trauku izgatavošana ar Latvijas lauku ziedu attēliem Piebalgas porcelāna fabrikā; "Pusdienas lauku sētā" – bioloģiskā z/s "Kaupēni" piedāvā saimnieka īpašos cūkgaļas kupātus;  "Cik labi, ka ir dārzs" – saimniecība Deko Dobe tirgos dekoratīvos stādus par svētku cenām, našķus un dzērienus no krūmmelleņu, smiltsērkšķu un cidoniju augļiem un ogām.

Kurzemē piedāvājums ir daudzveidīgs un katrs atradīs ko piemērotu sev. Viesiem durvis ver 32 saimniecības, starp tām: Mini zoo "Rančo" iepazīstina ar ķenguriem, ponijiem un "runājošo" āzi; "Sabiles Sidrs" aicina baudīt vasaru ar malku dzirkstoša prieka; "Vārves pirtiņa" iesaka piešķirt brīvdienu ķermenim un garam, par akcijas cenu izbaudot pirti un baļļu, SUP dēļošanu un nakšņošanu.

Latgalē varēsiet baudīt dažādus lauku labumus un gardumus, pasākumā piedalās 16 saimniecības. Saimnieki gaida gostūs: Latgolys šmakovka saimnieks izstāstīs, kā no hobija izveidojās bizness un tapa vesela Latgolys šmakovkas dedzinātava; zemnieku saimniecība "Kotiņi" piedāvā bez maksas apskatīt pasaules līmeņa lauksaimniecības uzņēmumu, kurā audzē kviešus, miežus, rapsi, pupas zirņus, auzas, rudzus un no tiem ražo produktus ar "Zaļās karotītes" pārtikas kvalitātes zīmi; netālu esošajās Rekovas dzirnavās iespējams baudīt maltīti, kas gatavota no z/s "Kotiņi" audzētās un saražotās produkcijas; Latgales podnieks Juris Krompāns viesiem par godu rīko cepļa atvēršanu, "Kolnasētā" Dainis Rakstiņš atklās, kā tiek brūvēts īsts latgaļu alus; "Meža Skuķos" varēs iet pirtī profesionālas pirtneces pavadībā, bet "Lielbornes muiža" izdevīgāk kā citreiz izguldīs un pacienās Latgales apceļotājus.

Zemgale ar plašajiem līdzenumiem un auglīgajiem labības laukiem "Atvērtajās dienās laukos" šogad plaši pārstāvēta ar amatniekiem, dzīvnieku audzētājiem un dārzkopjiem.   "Atvērto dienu" dalībniekus ciemos gaida 38 saimniecības. Saimniecībā "Krišjāņi" – aitas piena saldējuma ēšana bez ierobežojuma; kokapstrādes darbnīcā "Amatnieki" – no kociņa līdz noderīgai lietiņai; zemnieku saimniecība "Gaidas" atklās ābolu, bumbieru, plūmju, ķiršu audzēšanas noslēpumus, bet Zaļenieku kokaudzētava piedāvās aplūkot savu hortenziju kolekciju un sniegs iespēju doties ekskursijā pa dendrāriju un ražošanas daļu.

Sēlija – kultūrvēsturiskais novads, kas ietver teritoriju no mūsdienu Jaunjelgavas un Neretas novada pie Zemgales robežas līdz pat Krāslavas novadam Baltkrievijas pierobežā, ar ainaviskām un nelielām viensētām, kuras varēsiet iepazīt arī "Atvērto dienu laukos" ietvaros. Savus ražojumus baudīt piedāvās un viesus ar stāstiem izklaidēs: saimniecība "Vilciņi" ekskursijā "No olas līdz cālim!" – dažādu šķirņu vistas, pērļu vistas, zosis un Indijas skrējējpīles; z/s "Vecumnieki" piedāvā ciemošanos pie bitēm; "Kafeja Alīda" piedāvā aplūkot kafejas ražotni un atpūtināt kājas pie kafejas krūzes; "Zāļu un pirts sala" stāstīs par ārstniecības augiem, to pielietošanu uzturā un pirtī; Pļavu muzejā Kaldabruņā varēs piedalīties radošajā darbnīcā, izgatavojot savu rotaslietu ar stiklā ietvertām smilgām; Koka dizaina darbnīca "AR woodworks" pārbaudīs apmeklētāju erudīciju spēlē "Vai spēj atpazīt dažādu sugu kokus?"; viesu mājā "Rudzupuķes" ceļotāji var palikt pa nakti un izbaudīt krievu pirti.

• Ne visas "Atvērto dienu laukos" saimniecības atrodas laukos, daži no piedāvājumiem ir arī Rīgā un Pierīgā. Tāpēc tie rīdzenieki, kas vēlas baudīt lauku labumus, bet nevēlas doties tālos izbraucienos ir, aicināti izmest loku, apciemojot kādu no 9 saimniecībām Rīgas tuvumā. Vulfas kundze piedāvā apciemot haskiju šķirnes suņus un ieturēt piknika maltīti ar saimniecībā cepto maizi un citiem gardumiem; "Reiņa zivis" - viss par un ap zivīm: ražotnes apskate, degustācijas, meistarklase, atjautības uzdevumi un darbošanās gan lieliem, gan maziem; IKS parks nāk klajā ar programmu "Amatniecība laukos" – radošās darbnīcas rotu kalšanā, augu deķu aušanā, ādas dekoru un rotu gatavošanā. Tepat arī mini golfs, loka šaušana un mini zoo; Krīvu klēts muzejs Ulbrokā aicina iepazīties ar Latvijā jaunu zirgu šķirni - Īru tinkeri, kā arī šajās dienās ikviens interesents bez maksas varēs iepazīties ar Krīvu klēti, kalēja un amatnieka darbnīcām.

Ir laiks ķerties pie brauciena plānošanas, lai kārtīgi varētu izbaudīt daudzveidīgos piedāvājumus – gan ēst, gan dzert, gan ko jaunu iemācīties, labi atpūsties un ar ciemakukuļiem mājās atgriezties. Plāno, piesakies un baudi "Atvērtās dienas laukos" 22.-23. augustā!

"Atvērtās dienas laukos" organizē Latvijas Lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs", atbalsta Zemkopības ministrija. Sadarbībā ar a/s "Latvijas valsts meži" un "Circle K Latvia".

Par biedrību "Lauku ceļotājs"

Biedrība "Lauku ceļotājs" ir vecākā un spēcīgākā lauku tūrisma organizācija Latvijā, dibināta 1993. gadā. Biedrības mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotājs" pārstāv savu biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. "Lauku ceļotāja" biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43251896sec.