Apdzīvota vieta Latvijā svinēs vārda dienu

Rauna ir īpaša ne tikai ar Raunas Staburagu un ievērības cienīgajām pilsdrupām, bet arī ar to, ka tā ir viena no retajām apdzīvotajām vietām Latvijā, kuras vārds dots arī cilvēkiem.

Vārds "Rauna" kalendāros parādījies jau 1938. gadā. Pateicoties vēstures liecībām jau astoto gadu Raunā ir atdzimušas šī vārda svinības. Viss labais ir sen aizmirsts vecais.

Viens no vasaras norieta vēstnešiem Raunā ir Raunas vārda dienas svinības, kas, kā ierasts, tiek svinētas augusta beigu daļā. Šī gada Raunas sumināšana 22. augustā, nedaudz piesardzīgāk kā ierasts, taču ne mazāk interesanti un patīkami.

Svētku diena Raunā iesāksies ar Raunas novada tūrisma informācijas centra piedāvājumu – īpašā svētku pastaiga visas dienas garumā. Piedāvājumā ietverti visiem zināmi ceļi, taču ar jauniem iespaidiem, pārsteigumiem un emocījām. Pastaigas maršruts būs pieejams Raunas mājaslapā www.rauna.lv vai www.visit.rauna.lv, Raunas facebook.com profilā, kā arī norādes būs atrodamas pilsētvidē.

Kad Rauna izstaigāta un emocijas uzņemtas, laiks apsēsties un nobaudīt "Jaunā Cirka" priekšnesumus visai ģimenei turpat Raunas centrā. Žonglēšana, burvju triki, neticamais pārģērbšanās šovs un daudz kas cits.

Pēc dienas aktivitātēm laiks īstajām Raunas vārda dienas svinībām, ierastajā, izgaismotajā Tanīsa kalnā. Saulei rietot, plkst. 21.00, akustiskais koncerts uz Tanīsa kalna skatuves kopā ar Ingusu Ulmani un Aigaru Votišķi. Kam sekos gards kūkas gabaliņš ikvienam svētku viesim spēku uzņemšanai, lai turpinātu svinības. Ap plkst. 22.30, domājams ne tikai Tanīsa kalnu, bet visu Raunas teritoriju ar mieru un mīlestību pieskandinās pašmāju regeja grandi "Riga Reggae" ar Horenu Stalbi priekšgalā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52141094sec.