Skaņākalna dabas taka ir pilna ar dažādiem brīnumiem

Skaņākalna parks ir apbrīnas vērts. Skaistā Salacas ieleja ar smilšakmens atsegumiem un daudzām alām tās krastos, kur izveidots Skaņākalna parks, ir galvenais tūristu piesaistes objekts Mazsalacā.

Parks stiepjas 3 kilometru garumā Salacas labajā krastā lejpus Mazsalacas. Devona perioda sarkanā smilšakmens segumi piešķir parkam īpašu valdzinājumu jebkurā gadalaikā.

Skaņākalna parkā atrodas daudzi tūristu bieži apmeklēti objekti. Parku papildinājušas Rīgas lietišķās mākslas studiju "Dzīne" un "Cēre" meistaru darinātās ozolkoka skulptūras. Te izstaigājama latviešu tautas stiprinieka Kurbada taka, kas ar 50 tēliem turpinās līdz Skaņāklna klintij. Parkā meklējamas arī vietas ar romantiskiem nosaukumiem - Mīlestības tiltiņš un Sapņu trepes.

Ja nav bail no Nelabā, var apmeklēt 14 metrus garo Velna alu un Velna akmeni.

No Skābumbaļļas alas, kas atrodas pie pašas Salacas, iztek dzidrs avotiņš.

Neļķu klintis ir viens no Latvijas gleznainākajiem sarkanā smilšakmens atsegumiem, kas 20 metru augstumā un 300 metru garumā stiepjas gar Salacas labo krastu. Pie klintīm ir Velna kancele, no kuras paveras plašs skats uz Salacu no Neļķu klintīm.

Rūķu taka pauž strādīguma un gudrības ideju, ko simbolizē darbīgie ozolkoka rūķi un pūce Rūķu ozolā.

Vilkaču priede ir neparasta ar saviem atsegto sakņu vijumiem. Ar to saistīti nostāsti par cilvēku pārvēršanos par vilkačiem.

Atpazīstamākais parka objekts ir Salacas kreisajā krastā redzamā ap 20 metrus augstā Skaņākalna klints (Skaņaiskalns), kas dod spēcīgāko atbalsi Latvijā, klausītājiem atrodoties pie Salacas iepretī klintij, bet runātājam - noteiktās vietās laukuma vidū vai aizmugurē. Šeit var rast Klints atbildi uz mūžseno jautājumu: "Ādam, kas ir tava sieva?" 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42796707sec.