Ķemeru Nacionālajā parkā norisināsies siena talka pie Aklā ezera

Dabas aizsardzības pārvalde aicina interesentus 2020. gada 21. augustā no plkst.11.00 līdz 14.00 iesaistīties nozīmīgu dabas vērtību saglabāšanā un interesantu kultūrvēstures lappušu izzināšanā, piedaloties siena talkā Ķemeru Nacionālā parka pļavā, Aklā ezera apkārtnē, un apmeklējot Slokas apkaimes vēsturei veltītu privātu kolekciju.

Diena iesāksies ar talku neparastā pļavā, kurā ir ļoti mitra, bet periodiski izžūstoša augsne. Vēsturiski Latvijā šādas pļavas bija sastopamas daudzviet, taču tagad tādu vairs nav daudz, un lielākās platības atrodamas tieši Ķemeru Nacionālā parka, kā arī Liepājas ezera apkārtnē. Pļavā ir nopļauta zāle un daļa pļavas attīrīta no krūmiem. Pasākumā kopīgiem spēkiem paredzēts nopļauto zāli un krūmus savākt kaudzēs, lai palīdzētu pļavai atjaunoties. Vietā, kur noritēs darbi, ar tehniku nav iespējams piekļūt, tādēļ brīvprātīgie palīgi ir šo dabas vērtību vienīgā cerība.

Pasākuma laikā ikviens interesents plašāk varēs iepazīt dabas daudzveidību un uzzināt, kā apsaimniekot un sargāt dabas bagātības. Savukārt, pēc kārtīga darba pļavā talkas dalībniekiem būs pavisam iespēja uzzināt ko vairāk arī par talkas norises vietas kultūrvēsturi. Netālu no pļavas, savā īpašumā “Akmeņbeltes” talciniekus uzņems mācītājs Jānis Saulīte, kurš šeit ar lielu interesi un pacietību iekārtojis Latvijai un īpaši Slokas apkaimei veltītu stūrīti. Tajā vienuviet atrodami gan seni foto albūmi, gan virkne citu vēstures liecību gan par Latvijas, gan Slokas apkaimes notikumu līkločiem.

Talkas Aklā ezera apkārtnē ir notikušas arī iepriekš – tieši šeit meklējami pirmsākumi siena talku rīkošanas tradīcijai Ķemeru Nacionālajā parkā, kas notiek kopš 2013. gada. Šo pasākumu galvenais mērķis, papildus dabas izzināšanai un patīkamai brīvā laika pavadīšanai, ir retu un aizsargājamu dabas vērtību saglabāšana.

Dalība pasākumā ir bez maksas. Gaidīti visi interesenti, tomēr apmeklētāju skaits būs ierobežots. Darba cimdi un grābekļi darba veikšanai tiks nodrošināti.  Pieteikšanās dalībai pasākumā līdz 20. augustam: tālrunis 29802428 (Aiga). Pulcēšanās vieta tiks paziņota pēc pieteikšanās.

Darba apstākļi: Sauss, tomēr vēlami slēgtie apavi, jo pļava pēc atvašu pļaušanas ir nelīdzena.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70448017sec.