Kuršu Vikingu apmetnē Grobiņā norisināsies salidojums

2020. gada  29. augustā Grobiņā Kuršu Vikingu apmetnē plkst. 19.00 norisināsies "Salidojums Grobiņā", kurā varēs dzirdēt noklusētās sāgas un pasakas par baltu mitoloģiju, folkloras atskaņām.

Vakara gaitā Ālandes upes ūdeņus šķels Kuršu liellaivas - ikvienam būs iespēja ar tām doties straumē. Starp ugunskura liesmām un uguns atblāzmu satiksim amata meistarus un dzirdēsim nesteidzīgus stāstus par baltu mitoloģiju. Un var arī gadīties, ka notiek kāds mistisks brīnums, ka, iestājoties tumsai, mostas senās burvestības, kas joprojām dzīvas nostāstos, teikās, pasakās - būtnes ar pārdabisku spēku.

Gastronomiskajam baudījumam apmetnes viesi varēs izzināt un izbaudīt senos baltu ēdienus, gatavotus uz dzīvās uguns oglēm. Uguns sivēns, dūmotas jūras un ezeru veltes, brīvā dabā krāsnī ceptas maizes burvība, mālu pikucī gatavots putns, uguns liesmu grūslis un vēl, un vēl. Atklājuma prieks - būs iespēja izzināt un iepazīt tūrisma maršrutu "Baltu ceļš", kas aicina doties teiksmainā ceļojumā, lai skatītu senās baltu zemes.

Kad saules stari kritīs jūras viļņos, starp vītolu lapu bārkstīm ugunskuru atblāzmā Kuršu Vikingu apmetnē atskanēs Postfolk grupas "ZARI" saules rieta koncerts... Pēc koncerta Mēness ripuļa gaismā iemirdzēsies video stāsts - metālopera "KURBADS ĶĒVES DĒLS".

Tās pamatā ir latviešu tautas pasaka par Kurbadu. Cilvēka griba, pašattīstības ceļš, cīņa ar iekšējiem un ārējiem dēmoniem, iniciācija - šīs tēmas savu aktualitāti nav zaudējušas arī mūsdienās. Metālopera ir pasakas 21. gadsimta interpretācija. Metālopera "Kurbads ķēves dēls" 2017. gada vasarā Limbažos tā kļuva par vienu no spilgtākajiem notikumiem Latvijas kultūrā, saņemot neviltotu skatītāju un profesionāļu atzinību. Video uzvedumā piedalās folkmetāla grupa "Skyforger" un mūsdienu dejas dejotāji.

Pasākums apmeklētājiem ir bezmaksas.

Plašāka informācija: www.grobinasturisms.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.1012969sec.