Ērgļos notiks Latvijas «Tūrisma Salidojums»

Ar labu ziņu visiem aktīvās atpūtas cienītājiem un entuziastiem ir nācis klajā Māris Olte, kurš nezaudējot ticību šajā ierobežojumu laikā, turpināja darbu un nu trešo reizi Ērgļos 2020. gada 12. septembrī notiks Latvijas tūrisma profesionāļu un entuziastu satikšanās ar nosaukumu "Tūrisma Salidojums".

Izglītot sabiedrību par dabai draudzīga un aktīva dzīves stila veidošanu, jēgpilnu cilvēka uzvedību dabā un videi draudzīgu paradumu izkopšanu, un atrast sev interesējošos jaunumus, dalīties zināšanās:  tie ir tikai daļa no pasākuma mērķiem.

"Tūrisma salidojuma" sanākšana kā katru gadu notiks bijušājā Ērgļu dzelzceļa stacijā, kuru Māris Olte ar ģimeni ir izveidojis par aktīvā tūrisma centru "Stacija". Šis pasākums vien parāda, cik Ērgļos ir plašas aktīvās atpūtas iespējas, jo tieši no šīs vietas sāksies visi 13 pārgājieni ar labākajiem un plaši pazīstamiem Latvijas aktīvās atpūtas gidiem: purva brišana, pārgājiens pa Zaļajiem dzelzceļiem, krastings (t.i. pārgājiens pa upi), nakts pārgājieni, velo pārgājiens, laivu brauciens, vēsturisks pārgājiens u.c.  Tie ir tik daudz un dažādi, lai katrs interesents var atrast sev interesējošo: īsu vai garu, dabas izzinošu vai vēsturisku, ar laivām vai velosipēdu. Lai tajos piedalītos, interesentiem jau iepriekš jāpiesakās, jo vietu skaits ir ierobežots. Pieteikšanās pārgājieniem šeit.

Ikviens varēs supot, braukt ar caurspīdīgām laivām, izmēģināt elektrovelosipēdus u.c. aktivitātes. Tāpat notiks kustības "TrashMob" izaicinājums ģimenēm, kurā Tālis Banga parādīs, kā savākt atkritumus skrienot, pastaigājoties vai dodoties citās ikdienas aktivitātēs, savukārt ikviens, kas vēlēsies doties savā ritmā, varēs izmantot tieši Ērgļiem radīto cilpošanas spēli ģimenēm no "Ežiem". Tas viss būs pieejams arī Ērgļu posma "Stirnu buks" skrējējiem un faniem, jo "Stacija" atrodas tikai 300 metru attālumā.

Interesenti, kas izvēlēsies pavadīt laiku "Stacijā" uz vietas, būs iespēja piedalīties tādās disciplīnās kā orientēšanās, kāpšana, šaušana ar loku, alus joga, vai arī citās ar dabu saistītās meistarklasēs: pirts zāļu paklāju veidošana, stabuļu grebšana, koka lietu darbnīca u.c. Līdzās aktīvai brīvā laika pavadīšanai, plānotas lekcijas, meistarklases un stāsti par aktīvā tūrisma tematiku: Bored of Borders kapteinis (Kārlis Bardelis), garo taku rubrika (Mežtaka, Jūrtaka, 1832.lv, Camino Latvija un I.Ziedoņa muzejs "Ceļā ar K.Baronu"), mācību ceļojumi un to nozīme (Māris Žunda), inovācijas un tehnoloģijas aktīvajā tūrismā (Matijs Babris), ceļojumu organizēšana cilvēkiem ar redzes un kustību traucējumiem (Kurzemes plānošanas reģions), piedzīvojumu terapija (Sense of Team), čukču pirts meistarklase ("Eži" un Meža Spa & Apartments), Dodies Dabā maršrutu plānošanas meistarklase (Kristaps Kiziks), - tā ir tikai daļa no tēmām, ko izzināsim.

Pasākuma aktivitātes turpināsies arī naktī ar saulrieta baudīšanu uz SUP dēļa, laivošanu caurspīdīgās kanoe laivās ar LED apgaismojumu, aktīvākajiem iespēja kopā ar "Movement Spontaneous" vai arī ar "Domas dabā" doties nakts pārgājienos, palicējiem - baudīt Ineses Bērziņas Quartet koncertu un nakšņot teltīs vai kokos.

Māris Olte ir izteikti gandarīts, ka šogad "Tūrisma Salidojuma" ideja - satikties, iepazīties un doties tālāk jau ar pleca sajūtu - ir jūtama jau šobrīd ar profesionāļu atsaucību pasākuma programmas veidošanā, un tiks viennozīmīgi nodota ikvienam ""Tūrisma Salidojuma" dalībniekam: gan profesionālim (gidam, organizatoram), gan vienkārši aktīvās atpūtas cienītājam.

"Stacija ir atvērta ikvienam: gan tiem, kas jau visu prot un māk, gan tiem, kas vēl domā, kā saņemties, lai dotos atpūsties dabā. Un nevajag baidīties, bet uzdrīkstēties - "Tūrisma salidojums" ļauj to saprast", saka pasākuma iniciators Māris Olte.

Lielu atbalstu pasākuma norisē sniedz LIAA Tūrisma departaments, Latvijas valsts meži, Omniva, Pilsētvides serviss, Mangaļi.

Ar sīkāku pasākuma programmu iespējams iepazīties: https://www.facebook.com/TurismaSalidojums

Ieeja pasākumā bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.49065304sec.