Valdība akceptē SMS apziņošanu par Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem

Valdība akceptē SMS apziņošanas izmantošanu personu informēšanai par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem.

Sākot ar 2020. gada 28. septembrī personas, kuras ierodas vai atgriežas Latvijā, saņems īsziņā informāciju par to, ka iebraucot Latvijā no ārvalstīm ar augstu Covid-19 risku, obligāti jāievēro pašizolācija un piesardzības pasākumi, un aicinājumu nepakļaut citus inficēšanās riskam.

2020.gada 22. septembrī, Ministru kabinets izskatīja un atbalstīja informatīvo ziņojumu par SMS apziņošanas izmantošanu personu informēšanai par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem.

Saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatības tendencēm pasaulē un Eiropā, valstis ir noteikušas dažādus epidemioloģiskās drošības pasākumus. Šobrīd Latvijā Covid-19 infekcijas izplatība tiek sekmīgi kontrolēta, tāpēc jāturpina darbs, stiprinot Latvijas iedzīvotāju un viesu kopējo izpratni par noteikto epidemioloģiskās drošības pasākumu nozīmību.

SMS apziņošanas izmantošana ļauj elastīgi reaģēt un pieņemt situācijai atbilstošus lēmumus, ņemot vērā mainīgo epidemioloģisko situāciju pasaulē un nepieciešamību reglamentēt Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldību un regulēt epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Izvērtējot Covid-19 infekcijas izplatības datus un tendences, ka aptuveni 1/3 inficēto personu ir ieceļojuši vai atgriezušies Latvijā no ārvalstīm, kā arī liela daļa uzliesmojumu Latvijā ir saistīti ar ievestiem Covid-19 gadījumiem, valdība lēma, ka šai personu grupai būtu jāpievērš īpaša uzmanība un atbalstīja šo personu informēšanu izmantojot mobilo operatoru iespējas izplatīt to galalietotājiem Latvijā un viesabonentiem informāciju īsziņas veidā (papildus citiem informēšanas veidiem (TV, radio, prese, sociālie tīkli, vides informācija)).

Šobrīd SMS plānota trīs valodās, latviešu, krievu un angļu. SMS apziņošanas efektivitāte un lietderība pēc tās darbības pirmajiem mēnešiem tiks izvērtēta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.503474sec.