Zilākalna virsotnē uzbūvēta skatu platforma

Kocēnu novada pašvaldība, piesaistot Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējumu, ir īstenojusi projektu "Dabas lieguma un svētvietas "Zilaiskalns" infrastruktūras uzlabošana". Projekta ietvaros Zilākalna virsotnē esošajā Imanta kalniņā uzbūvēta skatu platforma ar norobežojošu barjeru un soliņiem, kā arī takas malā, kas ved uz virsotni no Zilākalna ciemata puses, uzstādīts informatīvs stends, kurā izvietotā informācija ir saskaņota ar Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldi. Skatu platforma būvēta saskaņā ar dabas lieguma "Zilaiskalns" dabas aizsardzības plānu, lai slēgtu cilvēku kustību pa visstāvāko taku drošības un augsnes erozijas novēršanas dēļ.

Skatu platformas un informatīvā stenda projekta autors ir SIA “Marta Saule”, arhitekts Zintis Butāns. Būvdarbus veica iepirkumu procedūras uzvarētājs - SIA “Krafter”, būvuzraudzību SIA "Krāčupe", būvuzraugs Valdis Valainis.

Būvniecības procesa kopējās izmaksas ir 15127 eiro, no kuriem 13500 eiro ir Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums.

Projekta pieteikums tika iesniegts vietējās rīcības grupas biedrības “No Salacas līdz Rūjai” izsludinātajā LEADER pieejas projektu konkursā ELFLA finansējuma piešķiršanai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. - 2020. gadam apakšpasākuma “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ietvaros.

Kocēnu novada dome aicina ikvienu izvērtēt savus ieradumus, dodoties dabā un ievērot principu “Dabā ejot. Ko atnesi, to aiznes”. Pirmkārt, pievērst uzmanību līdzi ņemamo produktu iepakojumiem, otrkārt, nenest līdzi neko lieku, lai nerastos vēlme no tā pusceļā atbrīvoties, treškārt, nemeklēt mazās atkritumu urnas pārgājienu maršrutos mežā, purvā vai citviet dabas objektos, bet gan nest tos sev līdzi un izmest lielajās atkritumu tvertnēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47476602sec.