Paku sūtījumu nozare pārslogota; aicina sabiedrību iesaistīties

Pasta komersantu biedrība, kas apvieno lielākos iekšzemes sūtījumu piegādes pakalpojumu sniedzējus, informē, ka šobrīd nozare saskaras ar ievērojami palielinātu sūtījumu daudzumu valstī noteikto ierobežojumu dēļ un tādēļ daļa piegāžu notiek novēloti. Biedrības pārstāvji aicina sabiedrību attiekties pret situāciju ar izpratni un ikvienu iesaistīties situācijas normalizēšanā, iespējami īsā laikā pēc informācijas saņemšanas izņemot savus sūtījumus no paku termināliem vai sagaidot kurjeru norunātajā laikā un vietā.

“Vispirms vēlos uzsvērt, ka visi nozares uzņēmumi šobrīd strādā nepārtraukti un visiem klientiem sūtījumi tiks piegādāti. Vienlaikus jānorāda, ka esošā situācija ir ārkārtīgi izaicinoša mūsu nozarei, jo līdz ar tirdzniecības ierobežojumu ieviešanu, sūtījumu apjomi ir daudzkāršojušies – pēc mūsu aplēsēm piegāžu pakalpojumus šobrīd izmanto vairāk nekā 500 000 Latvijas mājsaimniecību. Tādēļ aicinām ikvienu izturēties ar izpratni pret situāciju, ja paciņa pāris dienas kavējas vai nav iespējams uzreiz sazināties ar piegādes nodrošinātāju,” norāda Pasta komersantu biedrības valdes priekšsēdētājs Alvis Dimitris.

Biedrības pārstāvji situāciju ilustrē ar vienkāršu piemēru. Proti, šobrīd sūtījumu skaits uz vienu piegādes reģionu ir daudzkāršojies un ievērojami lielāks nekā uzņēmumu kapacitāte, pat neskatoties uz pēdējā mēneša laikā veiktajām investīcijām infrastruktūras uzlabojumos un papildu personāla piesaistē. Nereti veidojas situācija, ka uz vienu kurjeru vai paku termināli piegādājamo sūtījumu skaits trīs reizes pārsniedz tā kapacitāti un tā rezultātā paciņu nav iespējams piegādāt attiecīgajā dienā.

“Apzinoties, ka kopējā epidemioloģiskā situācija tuvākajā laikā visticamāk fundamentāli nemainīsies, nozares uzņēmumi aicina ikvienu sūtījuma saņēmēju dot savu ieguldījumu “sastrēguma” mazināšanā. Maksimāli ātri izņemt paciņu no paku termināla, izvairīties no atkārtotām kurjeru piegādēm (būt uz vietas piegādes brīdī), un  no piegādes adreses vai dienas maiņas utt., jo loģistikas procesu pārplānošana rada vēl lielāku slodzi uz piegāžu nodrošināšanas ātrumu,” uzsver A. Dimitris.

Alvis Dimitris norāda, ka sūtījumu nozarē strādājošie uzņēmumi katru dienu darbā pieņem jaunus darbiniekus un aicina visus interesentus (gan ar privātajām automašīnām piegāžu nodrošināšanā, gan šķirošanas procesos utt.) ar aktuālajiem darba piedāvājumiem iepazīties piegādes pakalpojumu sniedzēju tīmekļa vietnēs un sociālo tīklu kontos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53221512sec.