Mājsēdes pārkāpumi: dāma spārda likumsargu transportu; atkal pieķer autovadītājus reibumā

Mājsēdes kontroles laikā naktī no sestdienas uz svētdienu, 31.janvāri no pulksten 22.00 līdz pulksten 05.00 Valsts policija sadarbībā ar pašvaldību policijām, Valsts robežsardzi un Zemessardzi pārbaudīja 4792 personas. 3603 gadījumā personas uz ielas atradās attaisnojošu iemeslu dēļ un viņām bija aizpildīti pašapliecinājumi. 570 gadījumos iedzīvotājiem doti preventīvi norādījumi, bet diemžēl tika konstatēti arī pārkāpumi, par kuriem uzreiz piemēroti sodi vai uzsākti administratīvie procesi. Saistībā ar ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu uzsākti 400 administratīvo pārkāpumu procesi, no tiem puse uzsākti Rīgas reģionā. Tāpat sagatavoti 149 ziņojumi par administratīvo pārkāpumu procesu uzsākšanu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas patrulējot 30.janvāra vakarā Rīgā, Volguntes un Apūzes ielu krustojumā pulksten 23.00 sastapa vīrieti, kurš pārvietojās ārpus savas dzīvesvietas, neuzrādīja pašapliecinājumu un atteicās sniegt savus datus, kā arī uzvedās agresīvi. Likumsargi pieņēma lēmumu personu nogādāt policijas iecirknī personības noskaidrošanai. Vedot vīrieti iecirknī augšā pa kāpnēm, viņš turpināja uzvesties agresīvi, vicināties ar rokām un mēģināja ar dūri iesist policistam. Vīrietim vairākkārt tika dotas norādes izbeigt pretestību un pakļauties policijas darbinieku likumīgām prasībām, taču viņš turpināja likumsargu likumīgās prasības ignorēt. Lai savaldītu vīrieti, viņam tika uzlikti roku dzelži. Iecirknī tika noskaidrota vīrieša personība un konstatēts, ka viņam nav arī deklarētas dzīvesvietas.

Valsts policijā par notikušo tika uzsākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi par mājsēdes neievērošanu, par amatpersonu likumīgo prasību nepildīšanu un par dzīvesvietas nedeklarēšanu.

31.janvarī ap pulksten 00.40 Valsts policija Rīgā, Pilsoņu ielā pamanīja sievieti, kura neievēroja pārvietošanās aizliegumu. Sieviete nepildīja policijas darbinieku likumīgās prasības iekāpt dienesta transportlīdzeklī, viņa lamājās necenzētiem vārdiem, iespēra dienesta transportlīdzeklim ar kāju un atteicās izpildīt rīkojumu. Sievietes attieksme pret mājsēdes noteikumiem bija nicinoša un viņa savā paskaidrojumā minēja, ka slēpusies no Valsts policijas darbiniekiem, ieguļoties sniegā tā, lai viņu nepamanītu. Viņa paskaidroja ka, būdama alkohola reibumā, devusies mājās, bet neatklāj, kur bijusi. Tāpat sieviete atzina, ka par ieviesto aizliegumu bija informēta, un apzināti to bija pārkāpusi.

Valsts policijā šajā gadījumā tika uzsākti divi administratīvo pārkāpumu procesi – par mājsēdes neievērošanu un par amatpersonu likumīgo prasību nepildīšanu.

30.janvārī ap pulksten 22.10 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Daugavpilī, Arhitektu ielā kādā dzīvoklī notiek privāta pulcēšanās. Valsts policijas amatpersonas ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka dzīvoklī atrodas piecas personas. Viena persona jau gulēja, taču divi vīrieši bija spēcīgā alkohola reibumā. Dzīvokļa īpašnieks uzvedās agresīvi un nepakļāvās Valsts policijas darbinieku likumīgām prasībām, kā arī sarunas laikā izmantoja necenzētus vārdus un atteicās nosaukt savus personas datus. Vīrietis tika aizturēts un nogādāts policijas iecirknī. Vīrietis paskaidroja, ka pie viņa ieradās paziņas un viņi kopīgi lietoja alkoholu, apzinoties to, ka valstī ir izsludināts ārkārtas stāvoklis un pulcēšanās ārpus vienas mājsaimniecības nav atļauta.

Valsts policijā šajā gadījumā tika uzsākti divi administratīvo pārkāpumu procesi – par pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu un par amatpersonu likumīgo prasību nepildīšanu.

Tāpat mājsēdes laikā, kad personām aizliegts pārvietoties pēc 22.00 bez attaisnojoša iemesla, ir piemēroti arī sodi 1000 eiro apmērā, kā, piemēram, Viļānu novadā, kur personas pārvietojās automašīnā no dažādām mājsaimniecībām, bija agresīvi noskaņotas un atteicās sniegt paskaidrojumu.

Kopumā mājsēdes laikā ir apturēti deviņi transportlīdzekļu vadītāji, kuri sēdušies pie stūres, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, taču viens no tiem arī bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Divi no transportlīdzekļu vadītājiem, atrodoties alkohola reibumā, izraisīja avārijas, vienā gadījumā uzbraucot ceļa zīmei, taču otrā gadījumā – stāvēšanai novietotai automašīnai un no notikuma vietas aizbrauca, taču likumsargi viņu noskaidroja un aizturēja. Pārkāpumi konstatēti Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Kuldīgā, Cēsīs, Madonā, Ropažu novadā un Stopiņu novadā. Valsts policijā par konstatētajiem pārkāpumiem ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi par braukšanu reibumā, savukārt kriminālprocess gadījumā, kad autovadītājam nav iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības un viņš ar automašīnu pārvietojies, būdams reibuma stāvoklī. Ņemot vērā to, ka šīs personas bez attaisnojoša iemesla un aizpildīta pašapliecinājuma braukušas pārvietojušās aizlieguma laikā, proti, nedēļas nogalē no pulksten 22.00 līdz 05.00, ir uzsākti arī administratīvo pārkāpumu procesi par noteikto pārvietošanās aizliegumu neievērošanu.

Valsts policija atgādina, ka, lai samazinātu risku inficēt vienam otru ar Covid-19, līdz 7. februārim nedēļas nogalēs (naktīs no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu, laikā no pulksten 22.00 līdz pulksten 5.00) ir noteikts pārvietošanās aizliegums. Šajā laikā uz ielas var atrasties tikai, ja ir attaisnojošs iemesls un aizpildīts pašapliecinājums, kā arī līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam. Pašapliecinājuma formu var atrast šeit: https://www.vp.gov.lv/lv/pasapliecinajums

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40047097sec.