No 5. līdz 11. aprīlim plāno starptautiskas sacensības ar aicinājumu saudzēt planētu

Uzsākot sadarbību ar Neste Latvija, Rimi Rīgas maratons pirmoreiz rīkos starptautiskas sacensības “Run for Future by Neste” ar mērķi pievērst plašākas sabiedrības uzmanību planētas saudzēšanai. Dalību sacensībās ir apstiprinājuši vadošie Lielbritānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Vācijas, Krievijas, Etiopijas un Baltijas valstu garo distanču skrējēji, kuri uz videi draudzīgiem darbiem iedvesmos, sacenšoties attālināti un daloties savos ikdienas ieradumos, kas draudzīgi planētai. Sacensības, kas 5 km un 10 km distancēs norisināsies no 5. līdz 11. aprīlim Rimi Rīgas maratona virtuālajā Skriešanas klubā, ir bez maksas un tajās var piedalīties ikviens skriešanas entuziasts. “Run for Future by Neste” būs pirmā Rimi Rīgas maratona un Neste Latvija iniciatīva, kas turpinās iepriekš aizsākto praksi sacensību organizācijā ieviest ilgtspējīgas idejas.

“Iepriekšējos gados esam aktīvi meklējuši veidus, kā mazināt lielu starptautisku sacensību, kāds neapšaubāmi ir Rimi Rīgas maratons, nospiedumu uz vidi. Ja mūsu līdzšinējās iniciatīvas bijušas vērstas uz pasākuma tiešās ietekmes uz vidi mazināšanu, tad kopā ar Neste Latvija šoreiz aizsākam jaunu tradīciju. Gribam parādīt, ka starptautiski mači pandēmijas laikā var veiksmīgi norisināties attālināti, aktīva dzīvesveida piekritējus ne tikai pavelkot uz izskriešanos kopā ar Eiropas vadošajiem skrējējiem, bet arī veicinot ikdienas zaļo “rutīnu” un ieradumu maiņu, domājot par planētas veselību,” par turpmāko sadarbību ar Neste Latvija stāsta Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords.

“Neste virzītājspēks ir ilgtspēja, un mēs nepārtraukti uzlabojam savus biznesa procesus ilgtspējas jomā – gan pašiem darot, gan aicinot veikt atbildīgu un dabai draudzīgu izvēli katru dienu. Mūsu mērķis – radīt veselīgāku un tīrāku planētu mūsu bērniem – ir tas, kas ik dienu liek izvirzīt un arī sasniegt arvien augstākus mērķus. Esam gandarīti, ka varam apvienot spēkus arī ar Rimi Rīgas maratonu, lai darītu lielas lietas gan paši, gan iedvesmotu arī citus neatkarīgi no vietas, kurā katrs atrodamies. Ticam, ka kopā ar partneriem un domubiedriem spējam panākt ietekmes uz apkārtējo vidi samazinājumu, kā arī vēlreiz acīmredzami parādīt, ka ik dienu mēs varam veikt videi draudzīgas izvēles, spert mazus, bet nozīmīgus soļus, lai saudzētu vienīgo planētu, kas mums ir, jeb “A Planētu”, jo citas planētas vienkārši nav!” akcentē Armands Beiziķis, Neste Latvija vadītājs.

Starptautiskas sacensības ar Eiropas atlētu līdzdalību

Izmantojot videi visdraudzīgāko – virtuālo sacensību formātu – ikviens ir aicināts pievienoties “Run for Future by Neste” sacensībām no 5. līdz 11. aprīlim, izvēloties 5 km un/vai 10 km distanci. Savu dalību “Run for Future by Neste” 5 km un 10 km distancēs jau ir apstiprinājuši tādi Eiropas elites atlēti kā britu skrējēja Eiliša Makolgana (Eilish McColgan), Rio un Londonas olimpisko spēļu dalībniece, norvēģis Sondre Nordstads Moens (Sondre Nordstad Moen), Rio olimpisko spēļu dalībnieks, kurš iecerējis šo sacensību laikā ne tikai vērst uzmanību uz planētu saudzējošiem ieradumiem, bet arī uzstādīt valsts rekordu 10 km distancē Norvēģijas skriešanas seriālā, zviedrs Deivids Nilsons (David Nilsson), nacionālā rekorda turētājs 5 km distancē, dvīņu māsas vācietes Anna un Lisa Hāneres (Anna Hahner, Lisa Hahner), Rio olimpisko spēļu dalībnieces, labākā Krievijas maratoniste Sardana Trofimova, kā arī Rimi Rīgas maratona 2019. gada uzvarētājs etiopietis Andualems Belejs Šiferavs (Andualem Belay Shiferaw), kurš maratonu noskrēja 2:08:51. Un, protams, Baltijas kaimiņi – igaunis Romāns Fosti, Rio olimpisko spēļu dalībnieks un Lietuvas jaunā daudzsološā maratoniste Vaida Zusinaite (Vaida Žūsinaitė). Vadošos Latvijas skrējējus “Run for Future by Neste” pārstāvēs un uz ilgtspējīgiem ieradumiem ikdienā iedvesmos titulētā Jeļena Prokopčuka, kā arī Jānis Višķers un Ilona Marhele.

Pasākuma vēstnešu lomā iejutīsies modele un žurnāliste Līva Oliņa, ultramaratonists un vides aktīvists Tālis Banga, Kinokults.lv līdzdibinātājs Sergejs Timoņins, fitnesa trenere Zanda Zariņa-Rešetina un citi.

Dalība sacensībās ir bez maksas un tās norisināsies no 5. līdz 11. aprīlim Rimi Rīgas maratona virtuālajā Skriešanas klubā, rezultātus fiksējot ar viedpulksteņiem un skriešanas lietotnēm. Visi finišētāji, kuri visaktīvāk un iesaistošāk aicinās pārējos spert vismaz vienu papildu soli ikdienā savas apkārtējās vides labā, izlozes kārtībā varēs pretendēt uz ilgtspējīgām balvām no Neste Latvija. Pieteikšanās sacensībām un plašāka informācija pieejama Rimi Rīgas maratona oficiālajā mājas lapā www.rimirigamarathon.com sadaļā “Run For Future”.

Skriet par tīrāku planētu

Rimi Rīgas maratona Skriešanas klubs pats par sevi ir idejas par tīrāku planētu iemiesotājs ņemot vērā, ka atlēti skries un sacentīsies katrs savās mājās. Tādējādi netiks atstāts pēdas nospiedums, ko neizbēgami rada klātienes sacensības ar vairākiem tūkstošiem dalībnieku. Sacensību mērķis nebūt nav tikai noskriet 5 km vai 10 km jebkurā vietā pasaulē. To mērķis ir arīdzan vērst sabiedrības uzmanību un aicināt ikvienu no mums paspert soli tuvāk tīrākai planētai, ikdienā ieviešot vidi saudzējošus paradumus, piemēram, aizgriezt krānu, ziepējot rokas vai mazgājot traukus, izmantojot vairākkārt lietojamus plastmasas traukus un termokrūzes, dodoties uz veikalu ar savu iepirkuma maisiņu, šķirojot atkritumus, skriešanas treniņu laikā satīrot apkārtni, pārvietojoties biežāk ar velosipēdu vai kājām un citus. “Run for Future by Neste” elites skrējēji un vēstneši kampaņā dalīsies ar idejās un saviem ieradumiem, kuri palīdz saudzēt planētu, tādējādi atstājot to nākamajām paaudzēm tīrāku.

Lai radītu piederības sajūtu idejai par tīrāku planētu, Rimi Rīgas maratona organizatori kopā ar Neste Latvija ir radījuši īpašus sacensību skriešanas kreklus #StepUpForOurPlanet, kurus jau tagad līdz 22. martam var iepriekš pasūtīt Rimi Rīgas maratona internetveikalā, lai uz sacensību laiku varētu tos saņemt.

Rimi Rīgas maratona organizatori atgādina, ka pandēmijas dēļ maratons šogad pārcelts uz vasaras izskaņu – 28. un 29. augustu. Reģistrācija maratonam tiks atklāta tuvāko nedēļu laikā. Bet jau tagad skrējēji tiek aicināti aktīvi iesaistīties virtuālā kluba aktivitātēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44210601sec.