Gardumi no Latgales tieši uz mājām

Latgales kulinārais mantojums un Latgalē ražoti gardumi vienmēr izcēlušies ar kvalitāti un lieliskām garšas īpašībām. Ieskaties apkopojumā ar Latgales uzņēmējiem un saimniecībām, kuri savus izlolotos produktu piegādā visā Latvijā.

Tēja un kafija

KUUP Kafija

Kafijas pasaulē Latgale nav parādījusi savu garšu un aromātu. Kas ir autentiska Latgalē grauzdēta kafija? Tā ir ne tikai Latgales vērtību evanģelizējoša, bet arī komunicē ar cilvēkiem, un dod iespēju sajust Latgali. Tās sajūtas aug no iekšas uz āru, no Lendžiem līdz Rīgai un vēl tālāk. Tas ir autentiski.

Latgale ir patiesa, sirsnīga un silta, un tāda ir arī KUUP produkcija – laba kafija, gatavota no sirds, patiesi labiem cilvēkiem. Pasūti gardu un uzmundrinošu kafiju pie “KUUP Coffe” saimniekiem - Oskara un Jolantas.

Pasūti šeit: kuup.lv

“Kurmīšu” tējas

Zemnieku saimniecība “Kurmīši” ir viena no lielākajā saimniecībā Latvijā, kur tiek izloloti augi smaržīgas un veselīgas tējas krūzes pagatavošanai. Saimniecības  zāļu tēju lauki atrodas ekoloģiski tīrajā un ainavām bagātajā dabas parka “ Daugavas loki “ teritorijā. “Kurmīšu”  zāļu tēju laukos tiek audzēti aptuveni 40 zāļu tēju veidi, to starpā ir vairāki Latvijā savvaļā augošie ārstniecības augi, kā arī populārākie Amerikas un Āzijas zāļu tēju augi.

Pasūti šeit: kurmisi.com

Gaļa un gaļas produkcija

Zemnieku saimniecība “Mieriņi”

Tīrajos Latgales laukos tiek audzēti bioloģiski dārzeņi un lopi. Saimnieki dzīvo saskaņā ar dabu un aicina ikvienu savu viesi izjust un izbaudīt apkārtnes skaistumu ar visām maņām: gan garšojot, gan elpojot, gan taustot, gan klausoties. Visas maņas apvienojot, izdodas dzīvot pa īstam.

Lieliskas kvalitātes svaigas gaļas produkcija gandrīz no pašas pierobežas Viļakas novadā. Ja esi viens no tiem, kurš “domā, ko ēd”, tad tieši “Mieriņu” produkcija vislabāk papildinās svētku un ikdienas galda klājumu.

Pasūti šeit: mierini.lv

Skudru gaļa

Iespējams, pasaulē smaržīgākie kūpinājumi! Gatavošanas procesā tiek izmantoti tikai vietējās izcelsmes produkti un dabīgās garšvielas. Kūpināšanas procesā tiek izmantota alkšņa un ābeles malka. Produkcija nesatur E-vielas. Tāpat mājražotāji piedāvā mārdadžu, valriekstu, ķirbju un linsēklu eļļas, kas iegūtas ar auksto spiešanas metodi, kuras rezultātā saglabājas eļļu vērtīgas īpašības.

Pasūti šeit: skudrugala.lv

Graudaugi

Zemnieku saimniecība “Kotiņi”

Z/S “Kotiņu” saimniecības pamata nodarbošanās ir graudkopība. Kā papildu nodarbošanās ir rapšu eļļas un pārtikas miltu ražošana un realizācija. Pupu un rapšu lauku apputeksnēšanai izmanto saimniecībā esošās bites. Saimniecības durvis vienmēr ir atvērtas jebkuram viesim, kas vēlas parunāties vai iegādāties produkciju.

Netālu esošajās Rekovas dzirnavās ir iespēja nobaudīt “Kotiņu” produkciju unikālās un garšīgās receptēs.

Pasūti šeit: kotini.lv

Garšvielas un kaltēti produkti

Kaņepju saimniecība “Obelisk Farm”

Saimniecība Viļānu novadā, kuru pārvalda Andris, Debora un abu jaunā paaudze. “Obelisk Farm” produkcija ir īpaša un Latvijā pietiekoši reti sastopama – tās ir saimniecībā augošās kaņepes, pagatavotas dažādos pielietojuma veidos – tēja, garšvielas un pat konfektes un enerģijas batoniņi.

Ģimenes vīzija vienmēr ir bijusi saimniecība, kas spētu satuvināt mūsu sabiedrību. Patvērums no ikdienas dzīves, vieta, kur baudīt vienkāršas lietas, piemēram, kaņepju lauku vai svaigi noplūkta kaņepju zieda garšu.

Pasūti šeit: obeliskfarm.lv

“Organic products” ražotne

”Organic Products” mērķis ir piedāvāt cilvēkiem augstvērtīgu, bioloģiski tīru produkciju, kas ir audzēta vietējo zemnieku bioloģiskajās saimniecībās. Ražotnē tiek gatavotas augļu sukādes, tējas un garšvielas, kas būs lieliska un dabīga alternatīva rūpnieciskajiem ražojumiem.

Saimniecībā  piedāvāta produkcija ir izaudzēta un pārstrādāta Latvijā, kas ir liels lepnums.

Pasūti šeit: orproducts.lv

“Līvānu Ķiploks”

Lai arī saimniecības nosaukums “Līvānu Ķiploks” jau daudziem liksies pazīstams, tomēr saimnieki Viola un Māris turpina pārsteigt ar ķiploka daudzveidīgajām iespējām. Te pieejams viss, sākot no ķiploku pulvera, dažāda veida garšvielu maisījumiem un pat ķiploku karamelēm. Saimniecība lepojas ar 6 veidu ziedu pas­­tām, 7 veidu ķiploku pas­tām «Asumiņš» un ci­tiem produktiem.

Pasūti šeit: livanukiploks.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92805791sec.